• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Rahim Filmi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

begonyas

All is Well :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2017
4.413
7.489
108
Merhaba kizlar evleneli 1 sene oldu ozetle sol tarafta kistim var ama doktor tek basina hamile kalmaman icin bir sorun teskil etmez dedi. Bu sebeple rahim filmi, esimden sperm testi ve benden birtakim tahliller istedi.

Bugun rahim filmi cekildi. Korkarak gittim sonra baktim her giren 5 dk surmeden cikiyor dedim kolay herhalde. Benimki 50 dk sürmüş kizlar :( kardesim disardaydi sorun mu var diye ortaligi ayaga kaldirmis. Sol tüpüm tikaliymis acmaya calistilar doktor lar basima toplandi anestezi de almamistim tikaniklik olunca epey agrim oldu :(

Sol taraf acilmadi malesef sag da sorun yok. Simdi sorum henuz doktor a gosteremedim sonucu sizce ne gibi bir yol izler? Asilama , tupbebek vs. Ne onerebilir ?

Yanlış yönlendirmek istemem ama sanırım ilaçla açılabiliyo. Ablamın ikisi de kapalı çıkmıştı bi ilaç vermişlerdi belli süre ayağa kalkmaması gerekmişti. Yanılmıyosam bi gün kadar. Yani ilaçla tedavi edilebilinir belki ümitsiz olma canım. Hayırlısı olsun inşallah

Yanlış yönlendirmek istemem ama sanırım ilaçla açılabiliyo. Ablamın ikisi de kapalı çıkmıştı bi ilaç vermişlerdi belli süre ayağa kalkmaması gerekmişti. Yanılmıyosam bi gün kadar. Yani ilaçla tedavi edilebilinir belki ümitsiz olma canım. Hayırlısı olsun inşallah
Tesekkur ederim cevabin icin. :KK200:
Bugun cok ugrastilar ama acilmadi malesef :( insallah dedigin gibi olur acilmasinin bir yolu vardir

Adetin 3.gunu tahlil istedi daha epey var onu da yaptirip oyle sonuc gosterecegim merakli ve tedirginim nasil bir yol izleyecegiz acaba
Hayırlısı canım. Muhtemelen yumurtalıklarına bakıp , daha önce homon testi yapılmadıysa onları yapıp. Yumurtalamaya yardımcı tedavı ıle deneyecektir muhtemelen.

Kimsenin tecrubesi yok galiba bu konuda :KK43:
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun ben söyle anlatayım bende 1 yıllık evliyim yumurta azalması ve tembellik vardı 7 8 ay denedik olmadı hsg çektirdim tüplerde açıktı çatlatma iğneleride vurduk en son tüp dedik 15 gün önce yaptık bugün bebeğimin sonucunu aldım pozitif ilk denemem tek embriyo koyduk tuttu rabbim neyi uygun görürse odur ancak aşılama işine girmeden tüp yaptırmanı öneririm rabbim herkesin gönlüne göre versin

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun ben söyle anlatayım bende 1 yıllık evliyim yumurta azalması ve tembellik vardı 7 8 ay denedik olmadı hsg çektirdim tüplerde açıktı çatlatma iğneleride vurduk en son tüp dedik 15 gün önce yaptık bugün bebeğimin sonucunu aldım pozitif ilk denemem tek embriyo koyduk tuttu rabbim neyi uygun görürse odur ancak aşılama işine girmeden tüp yaptırmanı öneririm rabbim herkesin gönlüne göre versin
Cok sevindim inan isteyipte sonuca ulasan kim varsa cok mutlu oluyorum Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin:dua::KK200: peki tüp bebek icin doktorun mu yonlendirdi yoksa sen mi istedigin icin oldu?

Cok sevindim inan isteyipte sonuca ulasan kim varsa cok mutlu oluyorum Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin:dua::KK200: peki tüp bebek icin doktorun mu yonlendirdi yoksa sen mi istedigin icin oldu?
Doktorum yönlendirdi aşılamayla vakit ve para kaybı yapmak istemiyorum dedi bizde tmm dedik iyi dileklerin için çok teşekkür ederim senin son durum ne

Doktorum yönlendirdi aşılamayla vakit ve para kaybı yapmak istemiyorum dedi bizde tmm dedik iyi dileklerin için çok teşekkür ederim senin son durum ne
Rahim filmi ve ultrason tamam. Esim in sperm testi pek iyi cikmadi daha doktora gosteremedik ama. Bu cuma ürolojiye randevu aldik sayi az sanirim bunun icon. Bu arada keciboynuzu kürüne basladik vakit kaybi olmasin diye. Adetin 3. Gunu tahlilim var adet olmayi bekliyorum. O tahlilide yapip gidecegim bakalim..

Acikcasi bende şansin düşük derse aşilama istemiyorum. Boşa kürek çekmek maddi manevi yipratir bizi.. Tüp bebege daha sicak bakiyorum

Günaydın. Geçmiş olsun. Aynı durumları yaşıyoruz. 11 aydır deniyoruz. Rahim filmi, hormon testleri ve sperm analizi istedi. Hormon ve sperm analizi önceden yaptırmıştık , yenileyeceğiz. Ben de rahim filmi için bekliyorum. Bakalım, ne çıkacak. Doktor ona göre bir yol izleyecek. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Günaydın. Geçmiş olsun. Aynı durumları yaşıyoruz. 11 aydır deniyoruz. Rahim filmi, hormon testleri ve sperm analizi istedi. Hormon ve sperm analizi önceden yaptırmıştık , yenileyeceğiz. Ben de rahim filmi için bekliyorum. Bakalım, ne çıkacak. Doktor ona göre bir yol izleyecek. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
Rabbim hicbirimizin emeklerini bosa cikarmasin insallah. Belirli bir sorun var mi esinde veya sende ? Yoksa sebepsiz mi olmuyor ?

Rabbim hicbirimizin emeklerini bosa cikarmasin insallah. Belirli bir sorun var mi esinde veya sende ? Yoksa sebepsiz mi olmuyor ?
Eşimde morfoloji sorunu var, ben de sıkıntı yok. 3-4 aydır vitamin takviye alıyoruz. Yenisi ne çıkacak bilmiyoruz.

Eşimde morfoloji sorunu var, ben de sıkıntı yok. 3-4 aydır vitamin takviye alıyoruz. Yenisi ne çıkacak bilmiyoruz.
İyi tarafi sadece esinde var, bizde ikimizde de sorunlar cikiyor. Keciboynuzu kürü yapiyor musun. Burada arkadas tavsiye etti nette de arastirdim faydasini goren cok insan var. Esim bir haftadir iciyor

Rahim durumunu bilmiyorum. İlk kez çekilecek. Keçi boynuzu pekmezi içiyor.

Merhaba kizlar evleneli 1 sene oldu ozetle sol tarafta kistim var ama doktor tek basina hamile kalmaman icin bir sorun teskil etmez dedi. Bu sebeple rahim filmi, esimden sperm testi ve benden birtakim tahliller istedi.

Bugun rahim filmi cekildi. Korkarak gittim sonra baktim her giren 5 dk surmeden cikiyor dedim kolay herhalde. Benimki 50 dk sürmüş kizlar :KK43: kardesim disardaydi sorun mu var diye ortaligi ayaga kaldirmis. Sol tüpüm tikaliymis acmaya calistilar doktor lar basima toplandi anestezi de almamistim tikaniklik olunca epey agrim oldu :KK43:

Sol taraf acilmadi malesef sag da sorun yok. Simdi sorum henuz doktor a gosteremedim sonucu sizce ne gibi bir yol izler? Asilama , tupbebek vs. Ne onerebilir ?

Canım ben de rahim filmine kontrole gittim benim de sol tüpüm yarı kapalıydı. Çok sancılı olsa da açtılar (yani dedikleri öyle) filmlerde de baktım gösterdiler açık dediler. Üzerinden 6ay geçti hala hamile kalmadım :( başka da sorunum yoktu. Acaba tekrar tıkandı mı diye düşünüyorum.
Benimki yarı kapalıydı ama tam kapalı olanlar 10gün yapıyorlar o açma işlemini. Tanıdıklarım var 2si de kapalı olan 10gün gitti açtırdı sonra çocuğu oldu. Gerçi onunki tekrae tıkandı ama yani oluyo öyle.
Bide sizde nasıl bilmiyorum ama benim tüpüm açtırdıktan sonra doktor bi sonraki adet tarihime kadar cinsel ilişkiyi yasakladı. ALLAH korusun ilişki olursa dış gebelik olur dedi.

merhaba.
benim de solumda hidrosalpenks vardı ve tüpü alındı.
tek sağ tüpüm var ama ondan da bir sonuç alamadım.
tek tüple doğal yoldan kalan çok var.
inşallah hayırlısıysa senin de olsun.

Back