rahim filmi ve laparoskopi.......

Filo

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2007
1.155
13
kızlar hsg çektirdim ve tek tüpüm kapalı çıktı....daha doktorumla görüşmedim...bu laparoskopi tüp kapalı çıkncamı yapılan bir işlem....ve nasıl yapılan acılı bir işlemmi.....

kızlar hsg çektirdim ve tek tüpüm kapalı çıktı....daha doktorumla görüşmedim...bu laparoskopi tüp kapalı çıkncamı yapılan bir işlem....ve nasıl yapılan acılı bir işlemmi.....

Merhaba,benım de HSG de bi tarafım tıkalı çımıştı diğer tarafta yer yer yapışık demişti dr ve bana da laporoskopi önermişti ama ben yaptırmadım.öncelikle tamamen tıkalı olan tarafa yapacak bişey yok demişti kendisi de diğer tarafı deneyeceklerdı açmak için.fakat bi çok kişiden amelıyat sonrası çok kısa surede tekrar kapanabildiğini duydum.
Daha sonra tüp bebek uzmanı bı dr a gitmeye başladım o da histeroskopı yaptı.ve aşılama yapıldı şimdi sonucu beklıyorum.Ama korkma her iki işlemde genel anestezi altında yapılıyor.laparoskopide göbek deliğinin 1-2 cm altından kesip girıyorlar oradan da tuplere.ama tek tarafın açıksa eğer tamamen bence kendiliğinden de ya da aşılama ile kolaylıkla hamıle kalabilirsin.sıkma canını...

filo,
ben yaklaşık 10 ay önce HSG çektirdim(skopisiz)ve her iki tüpüm de kapalı çıktı.geçenlerde laporoskopi için bir prf'a gittim fakat içimde hep bir daha film çektirmek vardı.Bu sefer fakülte de(skopili )çektirdim.ve her iki tüpümünde açık olduğu görüldü.belki de o esnada açıldı.çünkü canım çok yandı.Ama laporoskopi olmaktan kurtuldum.bence sende bir daha çektir.çok kasıldıysan bu kapalı çıkmasına neden olabiliyor.

Merhaba canım ben de ilk çektirdiğimde tek tüp kapalı çıkmıştı. Doktorum yine de kendiliğinden hamile kalabilirsin demişti. Aradan zaman geçtikten sonra gittiğim başka bir doktor hsg filmini yeniden çektirmemi istedi , bu sefer anestezi alarak çektirdim ve sonuç her iki tüpte açıktı. Kasılmadan kaynaklı olarak bazen tıkalı çıkabiliyor. Laparoskopiden önce aşılamayı deneyebilirsin. Yada tekrar film çektirmeyi dene ama anestezili, tekrar kasılmadan dolayı kapalı çıkma riski olmasın diye. yerimseniben

arkadaslar teşekkkür ederim cevaplarınız için.....anlayamadığım laparoskopi ve histereskopi rahim kanalları kapalı çıktığındamı yapılan bir işlem......yani kanalları açmak içinmi yapılan bir işlem....

Laparoskopinin evet.amaç kanalları açmak.hist. ise rahim içine kamerayla bakılan bi işlem.herhangi bir anormali,kist,miyom ya da polip vs var mı ona bakıyolar varsa hemen o an mudahele edılyor.ben de bı sorun çıkmadı.ama laparoskopi yapalım demedi şimdi ki dr.

gabbana cnm aşılama olmuşsun ...inş. hamile haberlerini alırız burdan......laparaskopi ve fiyatlaı hakkında bilgisi olan varmı...laparoskopi olduktan hemen sonra hayatımıza devam edebiliyormuyuz yoksa bir kaç dinleniyormuyuz.........

Ben de HSG çektirdim 2 kez. Tüplerim kapalı çıktı, Drum laparoskopi ve histeroskopi yaptı. Birini çok az açmış diğeri ise kapalıydı. Narkoz altında yapılan 1 ameliyat. İki işlem de aynı anda yapılıyor.Biri göbek deliğinin ordan diğeri de tüplerin ordan müdahale oluyor. Hiç birşey hissetmiyorsun. Sadece dikiş atılan yerlere ameliyattan sonra dikkat etmen gerekiyor. Acı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…