Cnm tam bilmiyorum nazil temizlediğini anestezi etkisiyle sürekli uyuyordum bisey soramadim esimde utanmis sormaya sonra doktorum tatile gitti girusmedik bi daha bana adetin 2 günü gel dedi sana ole bisey dedimi ben ilaç falan hic kullanmadim yani klomen çatlama iğnesi direk rahim filmiyle basladik sende hangi aşamalar oldu
adetin 2.günü seni çağırmasının nedeni sana hormon tahlili yapmak canım fsh lh estradiol , prolaktin ve tsh değerlerine bakacak.
Adetin ikinci günü foliküler döneme yani yumurtanın yeni olgunlaşacağı döneme denk gelir
o dönemde özellikle fsh değerinin 3 ile 10 arasında biyerlerde olması lazım üstünde çıkarsa yumurta rezervinin azaldığı anlamına geliyor
lh değerin ise fsh değerinin 1.5 katından fazla olmamalı. estradiol dediği östrojen değeridir, prolaktin de süt hormonu o da yüksekse gebe kalınmıyor.
Ben hiç ilaç falan kullanmadım gebelik için klomen vs. Geçen sene şubat ayında çocuk için plan yaptık doğum kontrol hapı kullanıyordum 2.5 yıldır onu bıraktım mart ayında hamile kaldım ama düşük oldu ,Mayıs haziran arasında yeniden düşük yaşadım sonra da bir daha hiç gebe kalamadım neler yaptığıma gelince:
eşim muayene oldu sorun yok
adetin 2.günü yapılan testler farklı zamanlarda 4 kez tekrarlandı hormonlarda sorun yok
2 farklı dr toplamda 4 kez yumurta takibine aldı büyüyor mu çatlıyor mu diye bakmak için.Bir sorun yoktu.34 günde bir gördüğüm için yumurtam 21.gün gibi çatlıyordu ama engel değil dediler. Klomen verin dedim zaten yumurtan çalışıyor fazla çalışırsa kist olur dedi
İşte aradan 18 ay geçince dr hsg çekelim belki tıkanıklık vardır dedi geçtiğimiz 18 temmuzda çektim çeken dr da iki tüpün açık herşey yolunda dedi.
Şimdi 18 ağustosa iyi bir doktordan randevu aldım eşim de 6 ağustosta yeniden ürolojiye muayene olmaya gidecek spermiyogram normal çıktı belki başka bir sorun vardır diyor. Ben de kendimi o doktora emanet edeceğim tabi önce Allaha sonra ona...