Rahim filmi ne zaman çekilmeli?

sykangelin33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2024
80
10
3
29
Merhaba 10 aydır çocuk istiyoruz fakat olmadı hâlâ. Ultrason ve hormon testlerimde bir sıkıntıya rastlanmadı. Doktor biraz kilolu olduğum için kiloma bağladı durumu sadece. Eşim de sperm testi verdi onda da bir sıkıntı çıkmadı. Şu ana kadar gittiğim hiçbir doktor rahim filmine yönlendirmedi ya da yumurtlama takip edelim demedi. Henüz erken mi? Ben rahim filmini talep mi etmem gerekiyor bilemiyorum. Sizce biraz daha beklemeli miyim?

Kaç yaşındasınız bu önemli 30 altıysa 1yıl normal diyorlar benim 1.5 yıl olmadığı için çekildi 1 yılı geçince yumurtlama takibi yapılmıştı şimdi 2 yıla yaklaştı yenice aşılama yapılacak yani uzun bir sürece yayıldı

Ben de 8-9. Ayımda gittiğimde doktora 1 seneyi tamamlaman gerekiyor yaşın 30un altında olduğu için demişti, genelde doktorlar 1 seneyi doldurmanı bekliyorlar

1 seneyi doldurmayı bekleyin 1 sene sonra hala gebelik oluşmazsa doktorunuz ister zaten istemezse de siz belirtin. Yumurtlamayı zaten ovulasyon testleriyle takip edebilirsiniz şuan hiçbiri size başka birşey önermez 1 sene dolmayana kadar :)

Bende bu ay 10.ayim sizde kendimi gördüm aynı durumdayiz. Hormon testleri ultrason da bişey çıkmadı şükür. Esimdede aynı şekilde. Sadece son gittiğim doktora kendim sordum ne yapmam gerekiyor aylardır beslenmemi mi degistirmeliyim dediğimde bana istersen hsg çektir demişti. Onun dışında kimse banada söylemedi. Ama o hsg sürecine girildiği zaman süreçler uzun burda paylaşanlardan duyduğum kadarıyla. Şuan ben o strese hazır değilim. Şuan bile yeterince rahat değilken kafam o süreçler beni iyice skar diye düşünüyorum bilmiyorum sen ne yapmak istiyosun rahim filmine mi gitmek istiyosun

Beni doktorlar 4 yıl boyunca birşey yok olur die geçiştirdi bende yeni evliyiz yaşımız küçük die üzerine uğramadım 4 yıl sonra rahim filminde tüpümün birinde iltihap pıhtısı olduğunu öğrendim eğer önceden tespit edilse belki ilaçla çözülebilcek birşeymiş fakat zamanla pıhtı haline gelmiş tüpümün biri alındı bu yüzden 1 yıl bekle olmazsa tüp bebek dediler bekledim olmadı şuan tüp bebekle yeni gebeyim hakkında hayırlısı olsun hiç bir zaman kötü düşünme ama rahim filminde çektirmeye çalış önemli birşey canım

Ayy yok ne uzun süreci, hemen çektirin, hiç öyle uzun bir süreç yok, anestezili oldum ben ve 1 saat içinde taburcu oldum, iyi ki yapmışım iki tüp de tıkalı çıkmıştı

Yaşınız 30 imiş, bence kesinlikle hsg çektirin, çünkü geçip giden bir zaman var ortada. Hem rahim filmi çekerseniz bir sıkıntı çıkmazsa en azindan kafa olarak rahatlarsiniz

biz 3 ay denedik çocuk olmadı, yaşım 32, bu yüzden hemen rahim filmi çektirdik. sorun varsa beklemenin anlamı yok ki, gidip çektirin sonra olmasını bekleyin. anestezi almadan çektirdim. tüplerim açıktı. ağrı yaşamadım.

Rahim filmi çektirmek bana da mantıklı geliyor en azından sorun var mı yok mu tam anlamıyla öğrenmiş oluruz

Yaşınız 30 imiş, bence kesinlikle hsg çektirin, çünkü geçip giden bir zaman var ortada. Hem rahim filmi çekerseniz bir sıkıntı çıkmazsa en azindan kafa olarak rahatlarsiniz
Ben de öyle düşünüyorum ama gittiğim hiçbir doktor çektirelim demedi. Bu filmi devlet hastanelerinde çekiyorlar mı acaba? Bir bilginiz var mı?

Geçen zaman oluyor canım vakit kaybetmeden çektirin bir an önce sıkıntı varsa çözülsün sıkıntı yoksa bile olmayabiliyor
Ben de öyle düşünüyorum ama nerede çekileceğim bilmiyorum. Şu anda bir ilçede yaşıyorum ilçedeki devlet hastanelerinde çekiliyor mu bilmiyorum

Anladım üniversite hastanesine nasıl randevu aldınız peki
Ben celal bayar dan alıyorum cbü randevu yazdığımda ilk çıkan siteye giriyorum sizden tc telefon doğum tarihi baba ismi istiyor ve bir kod oluyor onları yazınca giriliyor kadın hastalıkları ve doğum bölümü jinekoloji polikiniğinden gün ve saat olarak alıyorsunuz

Ayy yok ne uzun süreci, hemen çektirin, hiç öyle uzun bir süreç yok, anestezili oldum ben ve 1 saat içinde taburcu oldum, iyi ki yapmışım iki tüp de tıkalı çıkmıştı
Geçmiş olsun gebelik oldu mu peki hemen gebelik olanda varmış ondan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…