Merhaba. 3 kez hsg çektirmiş biri olarak deneyimimi yazmak istedim. Acı eşiğim çok düşük benim. Muayenede bile canım yanar.
1.yi üsküdar mihrimah sultan da çektirdim. Yok böyle bir acı. Ölüyorum sandım. Sanki kadın vajinamdan Karnıma kadar kolunu sokmuş gibi hissettim. Hıçkıra Hıçkıra ağladım kalkamadım masadan, özel bir kurum olmasına rağmen gördüğüm muamele de cabası. Devlet hastanesindekinden beter çalışanlar. Sonuç için radyoloji doktorunun kızlarla muhabbeti bırakıp raporu yazması için 1,5 saat bekledik. Sorduğumuzda tamam çıkıyor diye bize çıkışmasından daha çok bekleyeceğimizi anlamıştım. Fiyatı: 290 tl
2.si özel medline hastanesinde çekildi. Yarım saat öncesinden İğneyle ağrı kesici yaptılar, önlem için damar yolu açtılar. Hiç acım olmicak diye hayal ederken inlemelerim koridora kadar gitmiş (-ki ben muhafazakâr biri olarak dışarda sesimin yüksekliğine bile dikkat eden biriyim). Sonrasında çok kanamam oldu. 1.ci de hiç olmamıştı. Bu 3 gün sürdü. Fiyatı 400 tl idi sanırım (başka tetkiklerde yapıldı oyüzden hsg fiyatını net hatırlamıyorum)
3. İçin madem her türlü ağrı oluyor devlete gideyim en azından bedava dedim ama yoğunluk nedeniyle 2 hafta gecikmeli çekiyorlar. Oysa adetinin 8ila 10u arasında çekilmesi gerekiyor.
Biçok yer araştırdım. 5 dk sürecek bi film için 1200 lira isteyen kıytırık hastaneler bile var.
Acısız çekim diye sürekli önüme gelen reklam sahibi biyoradı aradım. Bikaç yerde Şubesi varmış bi tanesi evime çok yakın ama acısız ümidiyle c kollu aletin olduğu fulya şubesine (avrupa yakasına) gitmeye karar verdim. İyiki de oraya gitmişim. Çekim sırasında doktorla sohbet ettik resmen. Kasıklarımda bi şişkinlik hissettim okadar. Sağ tüpüm tıkalı çıktı önce , sonra ilacı geri çekip tekrar verdiler , bu defa oraya da sızdı ilaç soldaki kadar net olmasa da. Gittiğim yola verdiğim paraya değdi. Hizmet on numara, acı sıfır, kanama sıfır. Üstümü değiştirdiğim surede sonucumu verdiler. Fiyatı 390 tl. Bu arada biyorad fulya açık emara bağlı çalışıyormuş. Binada bu ismi görünce yanlış getirildim heralde dedim. Metrobüsle gittim beni cevahir in önünden özel araçla aldılar. Filmlerde birini kaçırmak için kullanılan arabalar olur ya, minibüs şeklinde, o arabadan. Başta Tedirgin oldum doğrusu. İşlem bitimi yine aynı araba Metrobüse kadar bıraktı beni.
Yazdıklarım uzun oldu hakkınızı helal edin.
Bu arada bu kadar çok hsg çekilmemin nedeni rahim anormalliği var bende