Rahim duvarinda kalinlasma

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.328
8.662
Iyi aksamlar hanimlar. Uzun zamandir devam eden sikayetlerim uzerine bugun hastaneye gittim. Son dogumumdan sonra iki haftada bir adet goruyorum ve kanamam cok fazla. Ayrica idrar yaparken cok sikıntı yasiyorum yanma hissi mesaneyi bosaltamama vs. Yapilan ultrasonda rahim duvarinda kalinlasma oldugu saptandi ve acil olarak biyopsi istediler. Iki doktor vardi kendi aralarinda konusurken suphelendikleri birsey oldugu cok belliydi ama ben sorunca birsey demediler. Biyopsi icin arayacaklar beni ama ben korkuyorum galiba. Rahim duvarinda kalinlasma ve idrar yapmada sıkıntı semptomlarini bir arada yazdigimda malesef pek ic acici seyler okumuyorum. Biyopsu agrili bir islem oldugu icin anestezi istedim bu yuzden bugune yetismedi biyopsi islemi sImdi pismanim keske yaptirsaydim hemen. Simdi bekledikce evhamlarim artacak. Rahim duvarinda kalinlik olup sonuclari temiz cikan varmi nasil bir yol izlendi sizlerde. Cocuklarim cok kucuk onlari dusununce korku sariyor beni 😔

Iyi aksamlar hanimlar. Uzun zamandir devam eden sikayetlerim uzerine bugun hastaneye gittim. Son dogumumdan sonra iki haftada bir adet goruyorum ve kanamam cok fazla. Ayrica idrar yaparken cok sikıntı yasiyorum yanma hissi mesaneyi bosaltamama vs. Yapilan ultrasonda rahim duvarinda kalinlasma oldugu saptandi ve acil olarak biyopsi istediler. Iki doktor vardi kendi aralarinda konusurken suphelendikleri birsey oldugu cok belliydi ama ben sorunca birsey demediler. Biyopsi icin arayacaklar beni ama ben korkuyorum galiba. Rahim duvarinda kalinlasma ve idrar yapmada sıkıntı semptomlarini bir arada yazdigimda malesef pek ic acici seyler okumuyorum. Biyopsu agrili bir islem oldugu icin anestezi istedim bu yuzden bugune yetismedi biyopsi islemi sImdi pismanim keske yaptirsaydim hemen. Simdi bekledikce evhamlarim artacak. Rahim duvarinda kalinlik olup sonuclari temiz cikan varmi nasil bir yol izlendi sizlerde. Cocuklarim cok kucuk onlari dusununce korku sariyor beni 😔
benim annemde vardı doktor uzun süre kontrol etti. sürekli simir alındı yıllar sonra durum kötüye gidince rahim alındı ama şu an gayet iyi. önemli olan o süreçte takibin duzenli yapılması. çok geçmiş olsun

Lütfen interneti okumayın. Tek yaptığınız kendinizi üzmek olur. Annem iki yıl önce meme ca atlattı.Tedavi sürecinde ve snrasında internette okuya okuya kafayı kırıyordum en son.İnternette bulacağınız tek şey her zaman en kötüsüdür.
Annemde de rahim duvarı kalınlaşması vardı ve idrarını kaçırıodu.Rahimdeki polip idrar kaçmasına sebep oluomuş. Kalınlaşma için de kürtaj yapıp patolojiye yolladılar,temiz çıktı.
Patoloji çıkana dek orası tamamen kapalı kutu.(Bunu da hocamız söylemişti bize.)Kandaki ca değerlerinin bile bir anlamı yok.MR bile yetersiz gelebiliyor.Parça alınınca öğrenceksiniz sonucu.İçinizi ferah tutun o zamana dek lütfen,yoktur bişi Allahın izniyle.

İdrar yaparken yanma hissi ve mesaneyi bosaltamama kısmını hatırlamıyorum ama rahim duvarı kalınlaşması teyzemde vardı. Uzun yıllar kanamaları oldu, en sonundada rahmi alındı. Sonuç temiz çıktı şükür. Kötü düşünmeyin, inşallah biyopsi sonucunuz temiz çıkar.

ahim duvarinda kalinlasma ve idrar yapmada sıkıntı semptomlarini bir arada yazdigimda malesef pek ic acici seyler okumuyorum.
Bunu kendinize yapmayın. Internete başım ağrıyor yazıyorsunuz, beyin tümörü diyor. Boş yere sinirinizi bozmayın, sonuçları alın o zaman detaylı araştırırsınız. Beklemek zor ama sakinliğinizi koruyun ve iyi düşünün. İnşallah tertemiz çıkar biyopsi sonucunuz.

Bende de var aynı problem. 2/3 sene önce rutin kontrolümde öğrendim bende. Hormon ve smear testlerimde tespit etti doktor. Ama en önce hamilelik testi yapmıştı bana. Negatif çıkınca diğerlerini istemişti.
Geçtiğimiz ay yine rutin kontrolümde bakıldı. Yine testlerim normal çıktı ama kalınlık var.
Biraz daha sık smear aldırmak ve takip etmek gerekiyor. Zaten risk gördükleri anda rahmi alıyor doktorlar.

O biyopsilerden çok oldum. İçeriyi kürtajla çok temizlediler pedler tamponlar yetişmezdi kanmama hepsi temiz çıktı şükür moralinizi bozmayın. Pcos varsa olabiliyor rahim kalınlaşması

Bunu kendinize yapmayın. Internete başım ağrıyor yazıyorsunuz, beyin tümörü diyor. Boş yere sinirinizi bozmayın, sonuçları alın o zaman detaylı araştırırsınız. Beklemek zor ama sakinliğinizi koruyun ve iyi düşünün. İnşallah tertemiz çıkar biyopsi sonucunuz.
Amin insallah. Evet bakmamak lazim aslinda internete dipsiz bir kuyu icine dustukce cirpiniyorsun.

O biyopsilerden çok oldum. İçeriyi kürtajla çok temizlediler pedler tamponlar yetişmezdi kanmama hepsi temiz çıktı şükür moralinizi bozmayın. Pcos varsa olabiliyor rahim kalınlaşması
Aslinda bu kadar ustunde durmalarini beklemiyordum. Muaeyene olur cikarim diyordum detayli tetkik isteyince biraz evham yaptim.

Aslinda bu kadar ustunde durmalarini beklemiyordum. Muaeyene olur cikarim diyordum detayli tetkik isteyince biraz evham yaptim.
Üstünde durmalarına sizin adınıza çok sevindim. Korkulacak bir durum olmasından ziyade doktorunuz olası bir durum atlanmasın diye düşünmüş. Allah korusun kötü bir durum olsa ve özensiz kontrol yapılsa sonucu kötü olurdu. İyi tarafından bakmak gerekiyor, hayırlı sonuçlar diliyorum.

Üstünde durmalarına sizin adınıza çok sevindim. Korkulacak bir durum olmasından ziyade doktorunuz olası bir durum atlanmasın diye düşünmüş. Allah korusun kötü bir durum olsa ve özensiz kontrol yapılsa sonucu kötü olurdu. İyi tarafından bakmak gerekiyor, hayırlı sonuçlar diliyorum.
Evet haklisiniz aslinda. Cok tesekkur ederim.

Rahim kalınlaşmasını hiçbir zaman boş geçmiyotlar mutlaka parça alıp patolojiye gönderiyorlar. Benimkiler gibi kanama çok yoğunsa içeriyi kürtajla temizliyor. 3-4 kere oldum ben o kürtajdan. Her seferinde biyopsiye parça gitti. Sonuç Atipisiz dediği sürece sorun yok demektir. Polikistik over varsa maalesef oluyor rahim kalınlaşması

Rahim kalınlaşmasını hiçbir zaman boş geçmiyotlar mutlaka parça alıp patolojiye gönderiyorlar. Benimkiler gibi kanama çok yoğunsa içeriyi kürtajla temizliyor. 3-4 kere oldum ben o kürtajdan. Her seferinde biyopsiye parça gitti. Sonuç Atipisiz dediği sürece sorun yok demektir. Polikistik over varsa maalesef oluyor rahim kalınlaşması
Polikistik over oldugu nasil anlasiliyor peki. Kan tahlilinde belli oluyormu? Benim kan tahlilinde hic bir anormallik gormedi doktor. Ben kizima dogum yaptigimdan beri adet dongum bozuldu. 1 sene oluyor. Oncesinde gunu gunune adet olurdum ve bir hafta surerdi. Simdi 10/14 gun arasi suruyor ve agrili geciyor. Ayrica adet haricindede rahim bolgesinde surekli agri hissediyorum. Kendimi sicak tutmuyorum diye oluyor bu agrilar sandim ama simdi aklima her turlu vesvese geliyor.

Birde soyle bir durum var dedigim gibi yaklasik bir yildir idrar yapmada asiri sıkıntı yasiyorum. Üroloji poliklinigine gittim hic bir sorun tespit etmediler. Doktor ustune basa basa kadin dogum'a gorunmen lazim dedi. Kadin hastaliklarinda yapilan ultrasonda hic bir sorun cikmadi. Sarkma vs yok dedi doktor. Kan ve idrardada birsey cikmadi. Bilmiyorum aceba korktugum seyin bir belirtisi olabilirmi diye geciriyorum surekli aklimdan. Cunku afedersin idrar yapmak resmen iskence benim icin. Bazen yarim saatimi aliyor ıkına ıkına yapmaya calisiyorum idrarimi.

Polikistik over oldugu nasil anlasiliyor peki. Kan tahlilinde belli oluyormu? Benim kan tahlilinde hic bir anormallik gormedi doktor. Ben kizima dogum yaptigimdan beri adet dongum bozuldu. 1 sene oluyor. Oncesinde gunu gunune adet olurdum ve bir hafta surerdi. Simdi 10/14 gun arasi suruyor ve agrili geciyor. Ayrica adet haricindede rahim bolgesinde surekli agri hissediyorum. Kendimi sicak tutmuyorum diye oluyor bu agrilar sandim ama simdi aklima her turlu vesvese geliyor.
Sitede polikistik over yani pcos ile ilgili daha detaylı bilgi var. Kısaca düzensiz ve yoğun adet görme. Kıllanma, kilo alımı gibi belirtileri var. Kilo en büyük düşmanı. Forumda çok başlık var bir okuyun

Gecmis olsun,biyopsi sonucunuz nasil cikti acaba? Ben de dün oldum biyopsi ve sonuc bekliyorum.Rahim kalinligi oldugunu söyledi bana da.

X