• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim dışı myom ameliyatları...... Aynı anda histeroskopi yaptıranlar...

arkadaşlar merhaba 25.7 .2011 de kapalı miyom ameliyatı oldum subseröz yapıda 5.3 cm idi 3-4 saat sürdü ilk gün çok yoğun mide bulantısı oldu biraz da ağrı ikinci gün gaz çıkar eve gönderelim dediler neyse gaz çıkışı falan olunca taburcu oldum ikinci gün .kapalı olmasına ragmen halsizlik ve baş dönmesi biraz fazla ,miyom ameliyatları kanamalı ameliyatlar olduğu için normalmiş.
dr um 6 hafta cinsel ilişki yasak dedi ve 6 haftanın sonunda kontrole gel dedi.ameliyata girmeden önce gebelik düşünüyoruz ne kadar beklemek gerekli dediğimde 1 yıl cevabını aldım.nette araştırdığımda herkese 3 ay denmiş benim tek miyom vardı hiçbir sıkıntıya sebeb olmuyordu sadece rahmi 2 yalık gebelik kadar büyütmüş bu haliyle gebe kalmak düşük riskine sebeb olur diye ameliyat olmak istedim .sizce 1 yıl beklemek çok değilmi yaşım zaten 36 .tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bu önemlimi peki? doktoruma ulaşmak ne mümkün ya.. 5 hafta sonraya rendevu vermişti dayanamayıp arada gittim başka doktora yoksa az mı yani 5 hafta... ameliyatı başka işleri bakamayacakmış bana başka doktoru söyledi yarın gidecem bakalım inşallah ilgilenirler... şöyle rahatça muayenemi olamıyorum sonraki gittiğimde her şey normal deyip yolladı.. millet yarım saat kalıyor benim hemen bitiyor anlamadım gitti... göbek çevresindeki sertleşme rahim ağzı uzunluğuyla alakalımı yani..???? kabız olmamay çalışıyorum kayısı yiyorum lifli şeyler yiyorum ama arada oluyorum maalesef.. ıkınmıyorum gerçi ama zorlanınca biraz uğraştırıyor işte.. myomla alakası yoktur değilmi göbeğe kadar gelemez ama gebelik içinde şu tarihte erken değilmi bana?? kafam karıştı..

evet önemli..en kısa zamanda rahim ağzı uzunluğunu ölçtür,gerekirse rahim ağzını diktir..magnezyum diasporal şase kullan..yarım bardak suda eritip öyle iç..kasılmalar için erken ..ama myom kasılmalara neden olabiliyor..kabız olmamaya gayret et...dulcolax kullan kabızlık için...

arkadaşlar merhaba 25.7 .2011 de kapalı miyom ameliyatı oldum subseröz yapıda 5.3 cm idi 3-4 saat sürdü ilk gün çok yoğun mide bulantısı oldu biraz da ağrı ikinci gün gaz çıkar eve gönderelim dediler neyse gaz çıkışı falan olunca taburcu oldum ikinci gün .kapalı olmasına ragmen halsizlik ve baş dönmesi biraz fazla ,miyom ameliyatları kanamalı ameliyatlar olduğu için normalmiş.
dr um 6 hafta cinsel ilişki yasak dedi ve 6 haftanın sonunda kontrole gel dedi.ameliyata girmeden önce gebelik düşünüyoruz ne kadar beklemek gerekli dediğimde 1 yıl cevabını aldım.nette araştırdığımda herkese 3 ay denmiş benim tek miyom vardı hiçbir sıkıntıya sebeb olmuyordu sadece rahmi 2 yalık gebelik kadar büyütmüş bu haliyle gebe kalmak düşük riskine sebeb olur diye ameliyat olmak istedim .sizce 1 yıl beklemek çok değilmi yaşım zaten 36 .tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1 yıl sabret arkadaşım..2 aylık gebelik cesametindeymiş rahmin..ben de 37 yaşında doğum yaptım..dert etme yaşı...

aklımı karıştıran aynı ameliyat ve bulgulara dr ların yaptığı farklı yorum 3 ay beklemen yeterli olur neye göre diyorlar gerçi kontrole gittiğimde dr uma neden bir yıl diye soracağım ama yinede canım sıkıldı biraz

aklımı karıştıran aynı ameliyat ve bulgulara dr ların yaptığı farklı yorum 3 ay beklemen yeterli olur neye göre diyorlar gerçi kontrole gittiğimde dr uma neden bir yıl diye soracağım ama yinede canım sıkıldı biraz

Her dr.görüşü farklı...Şu varki laparaskopi olup 3 ayda hamile kalanına pek rastlamadım ben..Kimi dr.hemen hamilelik öneriyor...Ama yine de hemen hamile kalınamıyor..Gözlemlediğim kadarıyla..Rahmin azcık daha toparlanması,ameliyat yüzünden rahimde oluşan yaraların geçmesi için dr un 1 sene demiş olabilir...İçinin rahat etmesi için gittiğinde sor tabi...

13 yaşında bir oğlum var tekrar bebek istiyoruz içimden hep ikiz geçiyor Allah yine de hayırlısını versin öncelikle hiç çocuğu olmayanlara ve isteyenlere tabi ...

Allah analı babalı büyütsün..ikiz bakmak çok zor..tek çocuk bakmakla kıyaslanamayacak dek...hele tek bakıyorsanız..Allah gönlünüzden geçenleri nasib etsin :)

Allah analı babalı büyütsün..ikiz bakmak çok zor..tek çocuk bakmakla kıyaslanamayacak dek...hele tek bakıyorsanız..Allah gönlünüzden geçenleri nasib etsin :)

mutlaka zordur tabiki ama çok güzel bir durum hatta harika bir ara iyice kafaya takmıştım ikiz olması için tedavi olmadan alternatif ne olabilir falan diye bişey de bulamadım netten genelde tedavi sonrası yada kendiliğinden oluyor genetikle alakalı herhalde

çok geçmiş olsun öncelikle Allah acil şifalar versin.. myom subseroz ise nasıl rahmi büyüttü ona kafam karıştı dışta olan myomlar subseröz yani kendisi büyür rahmi bir parça deforme eder ondan beslendiği için ama içinde olmadığı için büyütmez diye biliyorum benimde öyle çünkü kendi büyüyordu.. bende bunun çaresine baktırayım derken o sıralarda onca deneme sonucu başarı elde edemediğimiz halde mucize eseri tabiki hamile kaldım.. benim ilk bu bebek çoook bekledim bunu.. yaşım 37 den 38 geçme arasında.. bende hep ameliyat sonrası beklemeyi kötü buluyordum süreç uzayacak diye ama nasip olunca oluyor işte yaş baş bakmıyor..bak alminaçınarda 37 de doğurmuş ilk olarak.. hayırlısıyla tamamen iyileş inşallah gönlüne göre olur...

mutlaka zordur tabiki ama çok güzel bir durum hatta harika bir ara iyice kafaya takmıştım ikiz olması için tedavi olmadan alternatif ne olabilir falan diye bişey de bulamadım netten genelde tedavi sonrası yada kendiliğinden oluyor genetikle alakalı herhalde

benimde hep hayalimdi ikiz :)))) ama kadın tarafıyla alakalıymış o.. yani kadının anne,teyze,ananesinde varsa devam ediyormuş çünkü yumurtalık yapısıyla alakalı bazıları çift sarılı yapıda ve takip ediyor kızlarda bu.. bizimki tek sarıymış demek :))) ne annemde ne sülalaesinde yokki ikiz :)) bide tüp yada aşılama ile olabiliyor onlarda tek yumurta değil iki farklı yumurta oluyor genelde...

ameliyat olalı 15 gün oldu miyomlarım büyükmüş açık ameliyat oldum çocuk istemediğim halde rahmimi almadılar miyomlar tekrar olurmu bilen varsa cevap yazarsa sevinirim ben devlet hastanesinde odum ameliyatımı yasım genç olduğu için rahmimi kurtarmışlar birde ria aldırdım ameliyat esnasında aldılar ameliyat olacaklara acil şifa dilerim

geçmiş olsun öncelikle ameliyatınız nasıl geçti acaba sonrası çok zahmetli oldumu?

arkadaşlar myom varken gebe kalanlar çocuk sahibi olanlar yokmu hiç? yardımcı olsanız bana çok sevinirim. birde bu sabah göbeğimin sol kısmında irice bir kitle elime geldi resmen sert ve belli oluyor sırtüstü yatınca myom oraya kadar gelebilirmi yoksa gebelikle alakalı bir şeymidir bu?

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin inşallah sağıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alırsın yavrunu.ben 7 ay önce doğum yaptım şükürler olsun sağlıklı bir şekilde bebişime kavuştum inşallah darısı senin başına,benim 3 tane miyomum vardı hamilelikte büyüdüler en büyüğü 7 cm oldu ama ilk 3 ayda büyüdüler daha sonra durdu büyüme doğuma kadar aynı oldu doktorlar korkuttu beni düşük tehditi erken doğum vs..çok stresli bi gebelik geçirdim ama hiçbiri olmadı çok şükür bol bol dua ettim rabbime kontrollerimide aksatmadım hiç ve bebeğime kavuşucağıma çok inandım sende öyle yap sakın korkma rabbime emanet bebişlerimiz hiç bişey olmaz allahın izniyle canım.

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun peki ameliyat sonrasında sıkıntılar oluştumu acaba öneriyomusunuz laproskopik ameliyatı?

çok geçmiş olsun öncelikle Allah acil şifalar versin.. myom subseroz ise nasıl rahmi büyüttü ona kafam karıştı dışta olan myomlar subseröz yani kendisi büyür rahmi bir parça deforme eder ondan beslendiği için ama içinde olmadığı için büyütmez diye biliyorum benimde öyle çünkü kendi büyüyordu.. bende bunun çaresine baktırayım derken o sıralarda onca deneme sonucu başarı elde edemediğimiz halde mucize eseri tabiki hamile kaldım.. benim ilk bu bebek çoook bekledim bunu.. yaşım 37 den 38 geçme arasında.. bende hep ameliyat sonrası beklemeyi kötü buluyordum süreç uzayacak diye ama nasip olunca oluyor işte yaş baş bakmıyor..bak alminaçınarda 37 de doğurmuş ilk olarak.. hayırlısıyla tamamen iyileş inşallah gönlüne göre olur...

benimde hep hayalimdi ikiz :)))) ama kadın tarafıyla alakalıymış o.. yani kadının anne,teyze,ananesinde varsa devam ediyormuş çünkü yumurtalık yapısıyla alakalı bazıları çift sarılı yapıda ve takip ediyor kızlarda bu.. bizimki tek sarıymış demek :))) ne annemde ne sülalaesinde yokki ikiz :)) bide tüp yada aşılama ile olabiliyor onlarda tek yumurta değil iki farklı yumurta oluyor genelde...

önce 36 da doğum yaptım sonra da 37 de...:)

canım öncelikle hayırlı olsun bebeğin inşallah sağıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alırsın yavrunu.ben 7 ay önce doğum yaptım şükürler olsun sağlıklı bir şekilde bebişime kavuştum inşallah darısı senin başına,benim 3 tane miyomum vardı hamilelikte büyüdüler en büyüğü 7 cm oldu ama ilk 3 ayda büyüdüler daha sonra durdu büyüme doğuma kadar aynı oldu doktorlar korkuttu beni düşük tehditi erken doğum vs..çok stresli bi gebelik geçirdim ama hiçbiri olmadı çok şükür bol bol dua ettim rabbime kontrollerimide aksatmadım hiç ve bebeğime kavuşucağıma çok inandım sende öyle yap sakın korkma rabbime emanet bebişlerimiz hiç bişey olmaz allahın izniyle canım.

sağolasın...benim myomla bebek şu anda aynı büyüklükte ikiz gibi 8 cm hr ikiside ve dipdibeler.. inşallah bu aydan sonra büyüme durur... benide hep ittirip düşürmesi biraz endişelendiriyor böyle büyümeye devam ederse diye... kontroller yapılıyor.. ikili testim iyi çıktı çok şükür...dulara zaten hiç eksik değil.. artık Rabbime emanet bir kucağıma alsam hayırlısıyla başka bişi istemem.. sağlıkla tabiki... teşekkür ederim paylaşımın için...

önce 36 da doğum yaptım sonra da 37 de...:)

daha başındayız desene o zaman :))))

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun peki ameliyat sonrasında sıkıntılar oluştumu acaba öneriyomusunuz laproskopik ameliyatı?

aslında suan 11 gun gecti gaz sancısıları dısında hiçbir agrım yok 8. gün ben işe başladım işim çok yorucu değil ama problem yaşamadım laparoskopiyi yapan dr eğer işinde usta ise mutlaka laparoskopi ama dr ile ilgili bir şüphem olsaydı açık ameliyat riskler açısından daha güvenilir bence

cunku ilk gittiğim dr iyi bir hastanenin dr u idi yeri itibari ile kapalı ameliyat zor demişti kafamda soru işareti vardı ve kesik fobim var ikinci gittiğim dr işinin ehli biri ona söyledim kapalı olamaz dediler diye yoo alırız ama her kapalı ameliyatın gelişen komplikasyonlardan dolayı açığa çevrilme durumu var dedi çok şükür bişey olmadı

sadece uzun sürdü 10:30 gibi girdim 14:00 civarı odadaydım acayip susamıştım ve ağzımda safra ilaç karışımı bir tat var ilk gün 6-7 kere çıkardım ağrım oldu ama daha çok gaz ağrısı ikinci gün gayet iyidim 3-4 te ara ara gaz ağrısı oldu ama hareketlerde bir kısıtlama söz konusu olmadı :)
durum böyleydi umarım fazla uzun olmamıstır

çok teşekkürler detaylı anlatım için vede geçmiş olsun tekrar. ben safra kesesi ameliyatı olmuştum laproskopi ile ve çok kolay geçmişti o yüzden miyom ameliyatı olursam yine laproskopi düşünüyorum tabiki doktor çok önemli işinin ehli bi doktor olması gerekiyor.

aslında suan 11 gun gecti gaz sancısıları dısında hiçbir agrım yok 8. gün ben işe başladım işim çok yorucu değil ama problem yaşamadım laparoskopiyi yapan dr eğer işinde usta ise mutlaka laparoskopi ama dr ile ilgili bir şüphem olsaydı açık ameliyat riskler açısından daha güvenilir bence

cunku ilk gittiğim dr iyi bir hastanenin dr u idi yeri itibari ile kapalı ameliyat zor demişti kafamda soru işareti vardı ve kesik fobim var ikinci gittiğim dr işinin ehli biri ona söyledim kapalı olamaz dediler diye yoo alırız ama her kapalı ameliyatın gelişen komplikasyonlardan dolayı açığa çevrilme durumu var dedi çok şükür bişey olmadı

sadece uzun sürdü 10:30 gibi girdim 14:00 civarı odadaydım acayip susamıştım ve ağzımda safra ilaç karışımı bir tat var ilk gün 6-7 kere çıkardım ağrım oldu ama daha çok gaz ağrısı ikinci gün gayet iyidim 3-4 te ara ara gaz ağrısı oldu ama hareketlerde bir kısıtlama söz konusu olmadı :)
durum böyleydi umarım fazla uzun olmamıstır

EVET LAPAROSKOPİ DAHA TEMİZ VE DAHA ÇABUK TOPARLANABİLME açısından çok çok iyi.. eğer olsaydım bende öyle istemiştim ama hiç bir doktor olur dememişti.. nedeni myom büyüktü ve küçücük delikten çıkartamayız onu dediler o zaman 5,5 cmdi.. soğan kürü uyguladığımda 4 cm olmuştu fakat şimdi 8 cm di 12-13 gün evvel gittiğimde bebekle aynı büyüklükte yani.. bu illetten kurtulamadan mucizeme kavuştum ama hep korkutuyor beni.. acaba büyümesi duracakmı durursa ne zaman olur bu acaba... her gittiğimde 1 cm büyümüş oluyor resmen elimle hissedebiliyorum artık.. bunun küçülmesi de söz konusu değil.. hayırlısı bakalım..

çok teşekkürler detaylı anlatım için vede geçmiş olsun tekrar. ben safra kesesi ameliyatı olmuştum laproskopi ile ve çok kolay geçmişti o yüzden miyom ameliyatı olursam yine laproskopi düşünüyorum tabiki doktor çok önemli işinin ehli bi doktor olması gerekiyor.

işte yukarıda da yazdığım gibi büyüklüğü önemli burada.. myom büyükse laparoskopi ile zor.. açık diyorlar o nedenle ki benim doktorların ikisi de prof tu... laparoskopiyle başlansa bile açığa dönebilir diyenlerde vardı hem delinip hem kesilmek daha kötü gibi gelnişti banada.. şimdilik kaldı büyüyor hala bakalım sonrası ne olacak.. doğumda sezeryanla mı gider yoksa normal doğum olabiliyormuş bu arada myom varken o anki duruma bağlıymış doktoruma göre.. ama myom ne olacak bu durumda soru işareti bu.. hepimiz için hayırlısı olsun diyelim..

MYOMLU ARKADAŞLAR.. ÖZELLİKLE BEBEK BEKLEYENLER YANİ OLMASI için çaba sarfedenler.. ilk sayfalarda konuyu okursanız myomumla ilgili ve kendimle ilgili gelişmeler var.. sizlere yardımcı olmak için yazıyorum benim ameliyat safhasında iken hamile kalmam sizlere umut olsun isterim yani myomun konumu büyüklüğü yaş vs.olacaksa hiç biri engel değil benim çok şükür onca olumsuzluğa rağmen bebeişim oldu :) myom ise doğum sonrası küçültülüp öyle alınacaktı ama doğum sonrası sıkıntılar yaşadım artık etkisi varmı bilmiyorum myomum büyümüş bir tane daha olmuş bide kistim oluşmuş.. hayırlısı ne diyelim bu ay açık ameliyat olacak kızım 6 ayını dolduracak ameliyatım sırasında.. gelişmeleri yine yazarım sizlere yardımcı olabilmek adına.. Allah herkese şifalar versin... dileğini gerçek etsin inşallah..

Back