- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
allah şifa versin iki acıyı birden yaşamak zor
ameliyat olalı 15 gün oldu miyomlarım büyükmüş açık ameliyat oldum çocuk istemediğim halde rahmimi almadılar miyomlar tekrar olurmu bilen varsa cevap yazarsa sevinirim ben devlet hastanesinde odum ameliyatımı yasım genç olduğu için rahmimi kurtarmışlar birde ria aldırdım ameliyat esnasında aldılar ameliyat olacaklara acil şifa dilerim
miyom ameliyatı zor değil ben çocuk istemediğim için sonrasında ne olur bilmem allah isteyenlere versin
ne tür bir ameliyatla myom ameliyatı olduğuna bağlı..eğer sezaryan gibi karnın kesilerek açık ameliyat olmuşsan zor....
o sanırım kişiye göre değişir..ben myomektami sonrası 2 günde falan iyileşmemiştim...nerdeyse 1 ayı buldu iyileşmem....ama karnımdaki kesi yerindeki hissizlik aylarca sürdü....
Geçmiş olsun..O myomektami ameliyatının üzerine bir de ben sezaryan oldum....bıçak yarası alınan yer acıyor öyle ya da böyle...
ayyyyyyyyy inanmiyorum coook sevindim insallah dusuk tehlikesi yasamadan hamileliginide cok guzel gecirirsin...
ben hala ameliyata cesaret edemedigim icin olece biraktim durumumda acil aslinda <
neyse arkadasim her iste bi hayir vardir insallah bebisini kucagina alirsin
GEÇMİŞ OLSUN aLLAH ŞİFALAR VERSİN.. çocuk istememene rağman alınmaması çok iyi bak daha genç mişsin erken menapoz yaşamak çok daha kötüymüş alınması halinde bunları yaşayacak üstüne tonla sıkıntı çekecektin..
amiiin.. Allahım tüm isteyenlere versin.. çocuğun zaten var mı ondan mı istemiyorsun vurgulamışsın istemediğini sürekli..
yaa... illa zorluğu vardır değilmi.. bide bünyeye göre de değişebilir tabi sonuç.. Allahım bizleri de hayırlısıyla kurtarsın şu meretten.. başka türlü gitmiyorki tedavisi yok.. tek yolu ameliyat..
çok geçmiş olsun almina.. sen sıkıntı çekmişsin.. şimdi daha iyisindir inşallah..
işte benimde nasıl olacak merak ediyorum şimdi.. normal yolla doğum olmaz herhalde.. ama bazı doktorlardan duymuştum sezeryan ile myom almak bazan riskli olabiliyormuş aşırı kanama yapıyormuş bu nedenle rahimi de almak zorunda kalabiliyorlarmış.. inşallah yaşamam böyle bişi. keşke normal doğum yapsak da o da pat diye çıksa ordan :) off ne zor şeyler bunlar.. benim ameliyat için kontrolümde en son 4 cm di kalp atışı için gittiğimde 7 haftalıkken 6 cm olmuş bile.. karnım da şişti ona bağlı diye düşünüyorum hep.. bir hayırlısıyla geçirsem şu gebeliği de kavuşsan rahatça yavruma.. ne olur dua edin bana..
çoook teşekkür ederim tanti sağolasın...Allahım arayanlara tez buldursun... dediğin gibi düşük tehlikesi yaşamadan geçirsem hayırlısıyla .. yukarıda da yazdım o da büyüyor daha da büyüyecek.. benim dışında gerçi ama yinede tehlike var.. sen niye cesaret edemedin canım??? bide acil demişsin...
saolun biliyorum ama miyom tekrarlar diye korkuyorum tekrarlıya bilirmiş evet çocuklarım oğlum 16 kızım 13 allah celi cümlemizin çocuklarına uzun ömür versin çocuklar büyük olduğu için istemiyorum allah herkezin gönlüne göre versin
kaç yaşındasınız bilmiyorum ama menapoz zamanı myomlar küçülüp kayboluyorlarmış...ya da lucrin tedavisi ile 3 veya 6 aylık geçici menapoz tedavisi ile myomların büyümesi erteleniyor..
ben 33 yaşındayım sorun bu tekrar miyom ameliyatı olmak istemem onun için önceden yaptığım yanlışı tekrarlamıyacam kontrollerime düzenli gideceğim herkese şifa dilerim
Hamileliğini yatarak geçirmeni,12.haftada rahim ağzı uzunluğunu ölçtürmeni,gerekirse rahim ağzını serklaj dikişi ile diktirmeni tavsiye derim...ve muhakkakk bir riskli gebelikler uzmanına gitmeni öneririm..üniversite hastanelerindeki asistanlara yönlendirirler ,onlara falan gitme...
saolun biliyorum ama miyom tekrarlar diye korkuyorum tekrarlıya bilirmiş evet çocuklarım oğlum 16 kızım 13 allah celi cümlemizin çocuklarına uzun ömür versin çocuklar büyük olduğu için istemiyorum allah herkezin gönlüne göre versin
ben 33 yaşındayım sorun bu tekrar miyom ameliyatı olmak istemem onun için önceden yaptığım yanlışı tekrarlamıyacam kontrollerime düzenli gideceğim herkese şifa dilerim
OOoo o zaman epey erken anne olmuşsunuz..benden küçüksünüz :) Tekrar geçmiş olsun...
ZATEN DOKTORUM ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE.. ANCAK KENDİSİ BAKIYOR ASİStanlara bırakmıyor şimdilik.. myom için de düşük nedeni olabilir ama bu şekilde 3-4 myomla doğuranlarda var dedi.. hayırlısı bakalım.. o dediklerini ben istesemde yapmazlarki.. özel hastanede bile takmıyorlar istekleri ki burası devlete ait.. doktorum eskiden özeldeydi sonra buraya geçince bende burada devam etmek zorunda kaldım.. ve yoğun bu şekilde isteklerimi önemseyeceklerini sanmıyorum ama illa gerekliyse myom nedeniyle bunlar başka yerde şansımı denerim.. sağol önerilerin için..
maşallah.. büyümüşler genç kızın olmuş.. oğlun bile delikanlı adayı.. Allahım olmayan arayanlara da tattırsın...
bir maşallah daha :) kaç yaşında evlendin Allahaşkına.. daha 33 yaşında 16 yaşında çocuk.. bizler araya araya anca bulduk o da tesadüfen onca uğraş sonrası kendiliğinden çok şükür geçde olsa geldi ama sana özenmedim değil hani :))) ah aramak ne zor ...
almina senin yaş kaç? çocuğun varmı? sadece myom mu senin sorun yoksa çocuk ararken araya girmiş sebeplerden mi myom?
38 yaşındayım canım..mesajlarımın altındaki cetvel dikkatini çekmedi mi ??? :)
Özel hastanelerde de devlet hastanelerinde de bakarlar canım..endişe etme...ZATEN DOKTORUM ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE.. ANCAK KENDİSİ BAKIYOR ASİStanlara bırakmıyor şimdilik.. myom için de düşük nedeni olabilir ama bu şekilde 3-4 myomla doğuranlarda var dedi.. hayırlısı bakalım.. o dediklerini ben istesemde yapmazlarki.. özel hastanede bile takmıyorlar istekleri ki burası devlete ait.. doktorum eskiden özeldeydi sonra buraya geçince bende burada devam etmek zorunda kaldım.. ve yoğun bu şekilde isteklerimi önemseyeceklerini sanmıyorum ama illa gerekliyse myom nedeniyle bunlar başka yerde şansımı denerim.. sağol önerilerin için..
maşallah.. büyümüşler genç kızın olmuş.. oğlun bile delikanlı adayı.. Allahım olmayan arayanlara da tattırsın...
bir maşallah daha :) kaç yaşında evlendin Allahaşkına.. daha 33 yaşında 16 yaşında çocuk.. bizler araya araya anca bulduk o da tesadüfen onca uğraş sonrası kendiliğinden çok şükür geçde olsa geldi ama sana özenmedim değil hani :))) ah aramak ne zor ...
almina senin yaş kaç? çocuğun varmı? sadece myom mu senin sorun yoksa çocuk ararken araya girmiş sebeplerden mi myom?
ehh benim de 2. gebeliğim..:) illki de zaten 36 yaşındaydı...36 ve 37 yaşımda 2 kez ikizlere hamile kaldım..ikisi de tedaviyleydi...AH ÖYLE DALGINIMKİ BEN :) İNAN HİÇ BAKMAMIŞIM... aynı yaşlarda sayılırız seninle.. ama ben daha ilk gebeliği anca yakalayabildim.. biraz yaşlı bir anne olacam ama anne olucam inşallah.. kendimi dinç tutmaya çalışırım artık ne yapalım :) çaktırmayız
38 yaşındayım canım..mesajlarımın altındaki cetvel dikkatini çekmedi mi ??? :)
Özel hastanelerde de devlet hastanelerinde de bakarlar canım..endişe etme...
ehh benim de 2. gebeliğim..:) illki de zaten 36 yaşındaydı...36 ve 37 yaşımda 2 kez ikizlere hamile kaldım..ikisi de tedaviyleydi...
hımm tüp bebek mi oldu ufaklıklar.. maşallah maşallahyaaa ben anlamakta niye zorluk çekiyorum seni kusura bakma yaa yanlış mı anladım acaba şimdi ard ardarda ikizlerin mi oldu senin yani 4 çocuk mu var?? gözünü seveyim şunu açık anlat :))))))) hiç sorun yaşamadın sanırım yani yaş dolayısıyla.. hani ileri yaş down sendromu olayı var ya gözünü korkutuyorlar insanın. aslında kafam rahat ama aklıma getirilince accık tedirgin olmuyor değilim.. zaten myom baba duruyor :) senin myom sezeryanla alındımı doğum sırasında? kanama nedeniyle pek çoğunu almıyorlarmış bir müddet sonra alıyorlarmış... canım daha önce bahsettiysen kusuruma bakma.. unutkan mı oldum nedir :)))
2 si mezarda 2 si hayatta 4 çocuğum var..1 kız 1 erkek ilk ikizlerimi rahim ağzı yetmezliği yüzünden zamansız ve erken doğumla kaybettim.(.Şimdi kardeşleri ile avunuyoruz... myom falan alınmadı,alınamadı benden..rahmimde myom taklidi yapan adenomyozis odakları var....dowwn sendromu vs korkum hiç olmadı :) amniyosentez de yaptırmadım...kendini yaşlı görenler düşünsün dermişim
amniyosentez yüzünden sapasağlam çocuklar anne karnında ölüyor..inanmıyorum pek amniyosentezin doğruluğuna açıkçası...çok zor bir hamilelik geçirdim..rahim ağzı yetmezliğim olduğu için hamileliğimin %80 i hastanede yatarak geçti..sadece wc ye kalkarak......
canım ya ilk bebişlerine üzüldüm ama arkası sevindirici gelmiş.. bunlarda bir kız bir erkek galiba çizelgeye göre.. Allah onlara sağlıklı güzel ömür versin inşallah.. ama sana da hayret ettim hep ikiz.. ne güzel ya.. bende ikiz çok istemiştim tüp bebek işlemi yaptırdığımda hep içimden öyle geçmişti ama olmadı benim hiiiç olmadı gitti.. şimdi tek bile olsa çoook ama çok şükür geldi ya sonunda..bana çok moral oldun sağolasın alminacım.. sanırım bu almina ve çınar senin bebişler :))) doğru mu? bende yaşlılar düşünsün bende risk olmayack diyor ve noktayı koyuyorum o halde :))))) rahim ağzı yetmezliği neden oluyor? hormonlarla mı alakalı? amniyosentezi bende istmiyorum bu konuda sana aynen katılıyorum pek çok sağlam çocuğu aldılar bu şekilde.. hata payı yüksek.. hem Yaradan o zamana kadar belki sağlıklı doğmasına izin verecek can almak ne kolay.. zaten bulamıyoruz.. ben hiç istemiyorum o üçlü testi.. ikilisi yeterli.. 2 hafta sonra yapılacak bana bakalım hayırlsı olsun ense kalınlığı ölçülecek.. Allahıma emanet...
Nasıl oluyor embolizsyon?Kim yapıyor? Hamile kalınabiliyor mu sonrasında? Biraz bilgi verir misin? Çok soru sordum:)
arkadaşlar myom varken gebe kalanlar çocuk sahibi olanlar yokmu hiç? yardımcı olsanız bana çok sevinirim. birde bu sabah göbeğimin sol kısmında irice bir kitle elime geldi resmen sert ve belli oluyor sırtüstü yatınca myom oraya kadar gelebilirmi yoksa gebelikle alakalı bir şeymidir bu?
karnında sertleşme mi oldu canım ? bu arada dr una rahim ağzı uzunluğunu ısrarla ölçmesini iste..kabız olmamaya çalış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?