Rahim dışı myom ameliyatları...... Aynı anda histeroskopi yaptıranlar...

ah canım benim kullanmadığım ilaç kalmadı.. onu değil de zoladex var göbekten yapılan bir iğne.. geçici menopaza sokuyor. 5 ay kullandım.. benimkiler çok sayıda ve rahmin içinde.. zaten bunların ilaç tedavisi de yok ki.. sonunda ameliyat oluyorsun.. ama ben 2008 den beri her gün stress her gün sıkıntı.. adet düzeni diye birşey yok.. yasmin kullanıyorum güya, ona rağmen yoğun kanamalarım başladı. 5 ay rahattım.. yok durmadı ama.. ondan mı oldu bundan mı oldu, ne yedim ... yaşam kalitemi sıfırladı.. şuna bak evde otur.. açık renk bir alt giyemez oldum artık.. çok moralim bozuk.. inşallah iyi bir tedavidir şu embolizasyon.. şunlardan kurtulmak için neler vermezdim..

Yasmin myomları büyütüyormuş..Östrojen içerikli olduğu için...Histeroskopi oldun mu ? benim de adet dönemlerim çok yoğun ve çok sancılı geçer..öyleki eşim ağrı kesici iğne yapar günde 2 kez..yataktan kalkamam ağrıdan..ayrıca endometriozis ve adenomyosiz de kanama yapar..bende hepsi var..nişanlanmadan 10 gün önce gittiğim dr rahmini almamız gerek dediğinde dünya başıma yıkılmıştı..ama dediği gibi olmadı..sen de bozma moralini...

Eşim Amerika dan Nattokinase diye 2 şişe bitkisel kapsüllü hap getirtti..Ancak Adenomyozis olanların kullanmaması gerektiği için hiç kullanamadım.Kapağını dahi açmadım...Eğer Nattokinase yi araştırırsın ve kafana uyarsa sana yollayabilirim istersen tabi..Belki senin işine yarar ...

histeroskopi olmadım.. benim de gittiğim doktorlar bu rahimden hayır çıkmaz diyor ama kendi doktorum almamak için çabalıyor işte.. ne bileyim alminacım evli olsaydım belki daha kolay olurdu herşey.. en azından bebek için uğraşırdım.. 20 senedir var bende.. çok sayıda olunca ameliyatla hepsi temizlenemiyor bile.. küçük küçük bir sürü.. şimdi en büyüğü 7 cm olmuş..yasminin büyüttüğünü duymamıştım. onu, kanamalarımı azaltıyor diye kullanıyordum ama 6 ay sürmedi gene başladı. bir de prognova diye bi ilaç vardı. onu da yasminden önce kullandım..bilsem ki ameliyat kanamayı biterecek hemen olurum ama 2008 de ki ameliyatımın üzerinden 2 ay geçmedi yine başladı.. boşuna ameliyat olmuş gibi hissettim kendimi. 3 senedir de çekiyorum. doktorumu mu değiştirsem ne yapsam.. kalakaldım.. yeni bir ameliyata cesaretim de yok.. zaten rahimde o kadar çok yapışıklık varmış ki.. senin de başını ağrıttım canımcım.. kendine çok iyi bak. biraz rahatladım böyle yazınca.. çok sağol:))

ben de ilk myomektami ameliyatımı 2008 de olmuştum..başka bir dr a daha görünmen iyi olur bence de..benim de rahmin içinde küçük küçük myomlar varmış..endometriozis vs vs ne ararasan var :)) histeroskopi olmanı tavsiye ederim..yasmin östrojen içerikli olduğu için ve myomları da besleyen östrojen hormonu olduğu için büyütüyormuş canım..bahsettiğin ilaç da sanırım cyclo-prognova....Nerde oturuyorsun bilmiyorum ama eğer istanbuldaysan bu konuda en başarılı dr Prf.Dr Yücel Karaman..O adamın yaptığı histeroskopi sayesinde ilk denememde hamile kaldım canım...

Şu var histeroskopi vajinal yoldan oluyor..herhangi bir kesik ,ağrı vs olmuyor...bekar olduğun için senin için sorun olur mu bilmem...ben bekarken vajinal yoldan da ameliyat edilmiştim..Eşim sorun yapmamıştı....

arkadaşlar ben ameliyat günü beklerken başka şey oldu.. inanın hiç aklımda olmayan bişi hemde.. göya myomdan kurtulup bebek sahibi olabilme şansı yakalamaktı ya amacım.. sıkı durun :)) ben myomdan henüz kurtulamadım ameliyatıma hep engel çıktı olmamazsın deyip durdular en sonki engel ise bebekmiş :))))))))))))))))) evet bebek varmış.. onca uğraşım sonunda olmadı artık suçu doktorlar sebep değil deselerde myoma armıştım aldırayım diye yola çıkmıştımki hiç beklemediğim anda bebek geldi.. çok şükür :)))))))))))) bunu paylaşmak istedim sizlerle.. tabi bundan sonraki süreç ne olacak bilemiyorum çünkü myomlar düşük sebebi fakat 3-4 myomla doğurabilen gebelerde varmış doktoruma göre.. bana dua edin kalsın ..... bekleyen herkese de Rabbim en tez zamanda versin inşallah...

ayyyyyyyyy inanmiyorum coook sevindim insallah dusuk tehlikesi yasamadan hamileliginide cok guzel gecirirsin...

ben hala ameliyata cesaret edemedigim icin olece biraktim durumumda acil aslinda <

neyse arkadasim her iste bi hayir vardir insallah bebisini kucagina alirsin

merhaba,embollizasyon operasyonum oldu.lokal anestezi ile..şu an lekelenmelerim var..6 ay sonra tekrar mr çektireceğim...gelişmeleri paylaşırım :)

ameliyat olalı 15 gün oldu miyomlarım büyükmüş açık ameliyat oldum çocuk istemediğim halde rahmimi almadılar miyomlar tekrar olurmu bilen varsa cevap yazarsa sevinirim ben devlet hastanesinde odum ameliyatımı yasım genç olduğu için rahmimi kurtarmışlar birde ria aldırdım ameliyat esnasında aldılar ameliyat olacaklara acil şifa dilerim

Son düzenleme:
miyom ameliyatı zor değil ben çocuk istemediğim için sonrasında ne olur bilmem allah isteyenlere versin

ne tür bir ameliyatla myom ameliyatı olduğuna bağlı..eğer sezaryan gibi karnın kesilerek açık ameliyat olmuşsan zor....

merhaba,embollizasyon operasyonum oldu.lokal anestezi ile..şu an lekelenmelerim var..6 ay sonra tekrar mr çektireceğim...gelişmeleri paylaşırım :)

Çok geçmiş olsun almina:) nasıl geçti operasyon? ağrın oldu mu çok? yine adet göreceksin değil mi? bebek olması ile ilgili doktor bişey söyledi mi?

Çok geçmiş olsun almina:) nasıl geçti operasyon? ağrın oldu mu çok? yine adet göreceksin değil mi? bebek olması ile ilgili doktor bişey söyledi mi?

Sağolasın canım..ağrım olmadı pek..ama ateşim çok oldu..evet yine adet görücem inşallah ..ama adet düzenim değişebilirmiş tabi...

ne tür bir ameliyatla myom ameliyatı olduğuna bağlı..eğer sezaryan gibi karnın kesilerek açık ameliyat olmuşsan zor....

miyommektomi oldum açık ameliyat oldum 3 tane irice miyom aldırdım ameliyat sonrası 1 2 gün zor ondan sonra iyileşiyorsunuz olmak isteyenler korkmasın allah yardım eder acil şifalar dilerim

miyommektomi oldum açık ameliyat oldum 3 tane irice miyom aldırdım ameliyat sonrası 1 2 gün zor ondan sonra iyileşiyorsunuz olmak isteyenler korkmasın allah yardım eder acil şifalar dilerim

o sanırım kişiye göre değişir..ben myomektami sonrası 2 günde falan iyileşmemiştim...nerdeyse 1 ayı buldu iyileşmem....ama karnımdaki kesi yerindeki hissizlik aylarca sürdü....

o sanırım kişiye göre değişir..ben myomektami sonrası 2 günde falan iyileşmemiştim...nerdeyse 1 ayı buldu iyileşmem....ama karnımdaki kesi yerindeki hissizlik aylarca sürdü....

sanırım yanlış anlaşıldım 2 günde iyileşmiyorsun ama en zoru 2 3 gün oluyo ondan sonrası zamanla iyileşiyorsunuz yavaş yavaş ben ameliyat olalı 15 gün oldu günlük yaşamıma döndüm kesik olan yer biraz acıyo o kadar acil şifa dilerim

Geçmiş olsun..O myomektami ameliyatının üzerine bir de ben sezaryan oldum....bıçak yarası alınan yer acıyor öyle ya da böyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…