• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzındaki yara gebeliğe engel mi?

arkadaşlar bende 1 senedir beyaz akıntıyla beraber kaşıntı vardı doktora gittim rahim ağzında kocaman bir yara varmış smır testi yaptı sonuç iyi çıkarsa yarayı yakacağını söyledi kötü çıkarsa narkoz verip kazıyacağını söyledi,bende sonucu bekliyorum.yarayı kazımak ne kadar doğru bilemiyorum bide yarayı yaktırmakmı daha iyi dondurmakmı.bi fikri olan varsa lütfen cevap versin[/QUO

9 aylık evliyim Bende bugun kontole gittim genel muayne için yavaş yavaş bebek hazırlıkları yapalım diye ama aynı şeyleri doktor bana da söyledi çok büyük bir yara olduğunu şok oldum moralim çok bozuldu smır aldılar 1 hafta sonra sonucu cıkacak smır sonucuna göre tedaviye başlıyacaklar ama moralmen çöktüm bide beni baya korkuttular napıcam bilmiyorum :18:
arkadaşım senın sonucun ne cıktı ve nasıl bir tedaviye karar verdin

arkadaşlar bende 1 senedir beyaz akıntıyla beraber kaşıntı vardı doktora gittim rahim ağzında kocaman bir yara varmış smır testi yaptı sonuç iyi çıkarsa yarayı yakacağını söyledi kötü çıkarsa narkoz verip kazıyacağını söyledi,bende sonucu bekliyorum.yarayı kazımak ne kadar doğru bilemiyorum bide yarayı yaktırmakmı daha iyi dondurmakmı.bi fikri olan varsa lütfen cevap versin[/QUO

9 aylık evliyim Bende bugun kontole gittim genel muayne için yavaş yavaş bebek hazırlıkları yapalım diye ama aynı şeyleri doktor bana da söyledi çok büyük bir yara olduğunu şok oldum moralim çok bozuldu smır aldılar 1 hafta sonra sonucu cıkacak smır sonucuna göre tedaviye başlıyacaklar ama moralmen çöktüm bide beni baya korkuttular napıcam bilmiyorum :18:
arkadaşım senın sonucun ne cıktı ve nasıl bir tedaviye karar verdin

canım benim rahim ağzındaki yara gebeliğe engel değil ama spermin orada barınması engelleyebiliyor.bu şu yüzden oradaki yara yüzde olmaması gereken sivilce gibi.nasıl yüzünde sivilce olsun istemiyorsan oradada yara olmamalı.bu yüzden buradaki yara vagen florasını bozuyor.ama rahim ağzında yara olupta gebe kalan hastalarımız var bizim.şunuda unutma o yarayı yaktırmadığın sürece zamanla büyür ama kısa bir sürede büyümez tabi.bence yaktırmalısın....

merhaba arkadaşlar,
yazılanları şöyle bir okudum da hepimiz aynı şeyi merak ediyoruz anlaşılan. peki ama neden adam gibi bir cevap alamıyoruz, neden her doktor farklı bişey söylüyor yaa :(
bende 25 gün önce 2.kez düşük yaptım.2.sinde çok istemiştim ilkine göre daha çok istiyordum ama kısmet değilmiş o da düştü. düşük sebebini araştırmak için iki doktora gittim ama bişey demediler,kan tahlilleri istediler, 3.doktora gidince rahimde çok büyük bir yara olduğunu söyledi!! şimdi nasıl güveneyim ben bu doktorlara. yara olduğunu neden ilk iki doktor görmedi ve bişey demedi?yara olduğunu söyleyen doktor gözümü çok korkuttu,hayatta bir tek benim başıma gelmiş berbat bir durum gibi lanse ett!! c.tesi bir doktora daha gittim o da çok önemli bişey olmadığını kafama takmam gerektiğini söyledi!! gerçi şu an lekelenme tarzı bi kanama olduğu için müdahale etmedi ay sonunda tekrar gidicem!
yani oturup gülesim var ağlanacak halime, her kafadan bi ses çıkıyor :):
sonuç olarak hala bilemiyorum düşüklerin sebebi bu yara mı, değil mi????

arkadaşlar merhaba bende geçen hafta doktora çıktım bendede yara çıktı doktor fitil tadavisi verdi eğer geçmezse donduracağını söyledi. 10 aylık evliyim ve yeni evli çiftlerde yakma işlemi değil dondurma işlemi yapıyoruz dedi yarın kontrole çıkmam gerekiyor ama ben tedirginim ne yapacağımı bilmiyorum :(:(

Merhaba bende 9 aylık evliyim benim de yara var doktor daha gebelik yaşamadığım için ilaç tedavisi verdi ama ilaçlar sonuç vermezse donduracağız dedi bende çok kararsızım ne yapsam acaba

arkadaslar benım ıkı yıl once rahımagzında yara oldugu teshısı konuldu smear testı yapıldı temız cıktı ve henuz cocugum olmadıgı ıcın doktorlar sımdılık bekleyelım dedı cunku bu arada gebe kalmaya da calısıyordum Allah a şükürler olsun gebeyim inşallah bi sorun yaşamam henuz cok yenıyım bana dualarınız esirgemeyin benım gıbı olan arkadaslara bılgı vermek ıstedım yani yara varkende gebe kalınabılınıyor:)))

arkadaslar benım ıkı yıl once rahımagzında yara oldugu teshısı konuldu smear testı yapıldı temız cıktı ve henuz cocugum olmadıgı ıcın doktorlar sımdılık bekleyelım dedı cunku bu arada gebe kalmaya da calısıyordum Allah a şükürler olsun gebeyim inşallah bi sorun yaşamam henuz cok yenıyım bana dualarınız esirgemeyin benım gıbı olan arkadaslara bılgı vermek ıstedım yani yara varkende gebe kalınabılınıyor:)))

hayırlı olsun,inşşş rabbim çocuğunu sağ salim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. darısı da isteyen herkese olsun inş... ben çok endişeliyim bu yara işinden,tedavi olmadan da tekrar hamile kalmaya cesaret edemiyorum. halbuki eskiler düşük yaptıktan sonra çok ara vermezsen hemen hamile kalırsın derler. yine de ne bileyim ya sanki yaptığım düşüklerin sebebi yaraymış gibi geliyor bana, gözüm korkuyor o yüzden :50:

hayırlı olsun,inşşş rabbim çocuğunu sağ salim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin. darısı da isteyen herkese olsun inş... ben çok endişeliyim bu yara işinden,tedavi olmadan da tekrar hamile kalmaya cesaret edemiyorum. halbuki eskiler düşük yaptıktan sonra çok ara vermezsen hemen hamile kalırsın derler. yine de ne bileyim ya sanki yaptığım düşüklerin sebebi yaraymış gibi geliyor bana, gözüm korkuyor o yüzden :50:

tesekkur ederım canım güzel dualrarın ıcın,ayrıca tabiki daha önce böyle bı problem yasadıysan yıne de tedbırını al sen ne olur olmaz herkesın bünyesi farklı çünkü,inşallah sende en kısa sürede tedavi olup hamile kalırsın cnmmm..darısı ısteyen herkesın basına olsun ınsallah......

Son düzenleme:
tesekkur ederım canım güzel dualrarın ıcın,ayrıca tabiki daha önce böyle bı problem yasadıysan yıne de tedbırını al sen ne olur olmaz herkesın bünyesi farklı çünkü,inşallah sende en kısa sürede tedavi olup hamile kalırsın cnmmm..darısı ısteyen herkesın basına olsun ınsallah......

aminnnnnnnn :71:

merhabalar arkadaşlar
yazdıklarınızı okuyunca durumumun ne kadar içler acısı olduğunu gördüm :(
1 yıllık evliyim 1 aylık evliyken dr. a gittim yara olduğunu söledi smear aldı ve leep yaptı.
sonra 3 ay önce düzensiz bi kanamam oldu o yüzden başka bi doktora gittim.leep olduğumu söledim
doktor çokçok şaşırdı nasıl doğum yapmamış birine leep yaparlar dedi çok önemsemedim o doktru.
7 aydır korunmuyoruz ama bebek olmuyor malesef :(( o doktora hak vermeye başladım ve burayı okuyunca baktım ki bırakın leep i dondurma bile yapmıyormuş doktorlar doğum yapmamaış kimselere :(( çok üzgünüm

merhabalar arkadaşlar
yazdıklarınızı okuyunca durumumun ne kadar içler acısı olduğunu gördüm :(
1 yıllık evliyim 1 aylık evliyken dr. a gittim yara olduğunu söledi smear aldı ve leep yaptı.
sonra 3 ay önce düzensiz bi kanamam oldu o yüzden başka bi doktora gittim.leep olduğumu söledim
doktor çokçok şaşırdı nasıl doğum yapmamış birine leep yaparlar dedi çok önemsemedim o doktru.
7 aydır korunmuyoruz ama bebek olmuyor malesef :(( o doktora hak vermeye başladım ve burayı okuyunca baktım ki bırakın leep i dondurma bile yapmıyormuş doktorlar doğum yapmamaış kimselere :(( çok üzgünüm

canım kendını üzme sonucda leep ıslemı en son cıkan teknolojıyle olan ıslemlerden bırı. ben tam 5 doktora gıttım bu ıkı yıl boyunca bı tanesı yakalım dedı bı tanesı donduralım dedı dıger 3 u once gebelık dedı ve bende beklemeye basladım bırazda nasıp bu canım sen ıı bı doktora gıt muaynenı ol bı sorun olacagını sanmıyorum sende kendını uzme hemen ben ıkı yıl sonunda gebe kalabıldım Allahım nasıp etti cok sukur ınsallah sende kalırsın cnmm ama bunun ıcın ıı bı doktora gıt ve muaynenı ol cnmm hersey gonlunce olsun.

Bugün bende yara için 3. bir doktora daha gittim smer sonucuma baktı temiz çıktığını gördü ama yaramın biraz büyük olduğunu onun için smer sonucuma güvenmediğini belirtti 4 farklı yerden biopsi aldı 1 hafta için de cıkacak çok korkuyorum inşallah temiz çıkar :18: biopsi sonucuna göre dondurma işlemi uygulayacağınıda belirtti. Ayrıca dondurma işleminin gebeliğe engel bir durum olmadığını , dondurulmazsa asıl ilerde daha buyuk sorunlara yol açabileceğini söyledi. Arkadaşlar lütfen ihmal etmeyin erken müdahale her zaman faydalıdır.

Arkadaşlar biyopsi sonucum cıktı kronik polipoid servizit, doktora da gittim kötü bir şey olmadığını ilk adet bitiminde yarayı donduracağını söyledi. Allahım çok şükür 1 haftadır içim içimi yedi

arkadaşlar rahimdeki yara gebeliğe engel değildir benim rahmimde 1 buçuk senedir yara var ve şuan 1 yaşında kızım var 2 ay öncede kürtaj oldum yani alakası yok bünye meselesi bunaaaaaa bağlamayın doktorunuzla görüşmeniz en doğrusu bence takmayın fazla :50::50::50:

Back