Rahim ağzında yara smear testi

sevim1705

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
130
71
18
28
Kızlar selam ben 28 yaşındayım. 2 tane normal doğum yaptım. İkinci doğumumu yapalı 50 gün oldu. Kontrol icin doktora gidecektim kendi doğumumu yaptıran doktor izne cıkmış baska doktora gittim. Doktor muayenede rahim ağzında yara var dedi. (İlk doğumumdan sonrada basıma gelmisti) bunun icin fitil verdi 7 günlük. Spiral taktırmak istediğimi söyledim yara varken takamam zaten suan rahim duvarın cok ince istesende hamile kalmazsın yaran geçince takalım dedi. Bide yasın 29 olmus bi smear testi yapalım istersen dedi. Neden bisey mi var dedim yok hayır yasın gelmis rutin tedbir amaclı bunu zaten yaptıracaksın gelmisken ben yapayım ister misin dedi tamam dedim yapalım. İleri seviyede Anksiyete hastasıyım Cok endişelendim bisey mi var da bu testi istedi falan diye. Doğumdan sonraki 1. Haftada kontrole gitmistim orda kendi doktorum yaradan falan bahsetmedi muhtemelen sonradan olustu yara. Tedirginim oldum kızlar ya sonuc cıkana kadar nasıl beklicem bilmiyorum cok endiseliyim.

Smear kontrol amaçlı yapılır. Dr un gözle gördüğü bir şey yok. Merak etme. Bu kontroller rutin yapılan şeyler
Yara falanda olunca korktum. İlk doğumda da yara olmuştu hatta bu yüzden spiralimi aldı doktor. Ama smear falan demedi o zaman 25 yaşındaydım. Bu sefer yaşımdan kaynaklı bakmak gerektiğini söyledi.

Back
X