Merhaba durumunuz nedir? Serkilaj yaptınız mı?Kan ve idrar da vermiştim. Üre düşük çıkmış ve idrarda eritrosit 60 çıkmış. Değerler kırmızı olarak görünüyor ve nette idrarda kan bulunması diyor. Acaba kanama var ama ben peçetede falan birşey görmedim.
Çok teşekkür ederim. Hayır yarım rahim, bildiğiniz rahmin yarım olması. Sağ tarafı yok rahmin sadece sol taraf ve sol tüp var. Sağda tüp var ama rahim gelişmemiş güdük kalmış şeklinde.Geçmiş olsun, yarım rahimden kasıt çift rahim mi? Çift rahimde tedbir amaçlı bile serklaj yapılıyor diye biliyorum.
Ben de çift rahim sebebiyle aynı risk altındayım. Bebeğe yarım rahim düşüyor. Ben 14. Haftada taramalardan sonra direkt serklaj yaptırmak istiyorum. Siz perinatolojide mi takiplisiniz? Sürecinizdeki güncellemeleri yazarsanız çok sevinirim.Çok teşekkür ederim. Hayır yarım rahim, bildiğiniz rahmin yarım olması. Sağ tarafı yok rahmin sadece sol taraf ve sol tüp var. Sağda tüp var ama rahim gelişmemiş güdük kalmış şeklinde.
Bebeğin gelişebileceği alan da maalesef ki küçük ve dar. Yani düşük riskim zaten halihazırda olan birşey ve yarim rahimde bu rahim ağzı ölçümü diğer gebelere göre daha fazla göz önünde bulundurulmak zorunda olan bir durum. Ben 12. Haftadan beri ölçüm yaptırıyorum neredeyse 15 günde bir.
Açıkçası bazı doktorlar daha önce rahim ağzından dolayı bir kayıp yoksa serklaj işlemini uygun görmüyor. Çünkü serklaj da kendi içinde riskleri olan, enfeksiyon kapması yada kese delinmesi gibi sorunlara da yol açabilen bir durummuş. Bu yüzden her doktorun ilerleyişi farklı.Ben de çift rahim sebebiyle aynı risk altındayım. Bebeğe yarım rahim düşüyor. Ben 14. Haftada taramalardan sonra direkt serklaj yaptırmak istiyorum. Siz perinatolojide mi takiplisiniz? Sürecinizdeki güncellemeleri yazarsanız çok sevinirim.
Evet haklısınız farklı doktor görüşleri almakta fayda var. Amin inşaallah siz de zamanında sağlıkla kucağınıza alırsınızAçıkçası bazı doktorlar daha önce rahim ağzından dolayı bir kayıp yoksa serklaj işlemini uygun görmüyor. Çünkü serklaj da kendi içinde riskleri olan, enfeksiyon kapması yada kese delinmesi gibi sorunlara da yol açabilen bir durummuş. Bu yüzden her doktorun ilerleyişi farklı.
Ben maalesef ki perinatolji takipli değilim çünkü doğru düzgün doktor bulamıyorum devlet hastaneleri pek benim gibi hastaları istemiyor ya üniveriste hastanesine yada şehir hastanesine yönlendiriyor. Şimdilik bayram sonrasına şehir hastanesine randevu aldim, kendisi riskli gebeler içinmiş bakalım onunla mi ilerleriz bilmiyorum.
Ama sizde eğer özeldeyseniz maalesef ki maddi durumlardan dolayı bu işlem gerek görülmese bile öneriliyor. Şehir hastanesine veya üniveriste hastanesi varsa bir gidip yorum almak sizin için fena olmaz.
Çok çok geçmiş olsun Rabbim en hayırlı vakitte evladininizi evlatlarimizi bizlere hepimize bağışlasın.
AminEvet haklısınız farklı doktor görüşleri almakta fayda var. Amin inşaallah siz de zamanında sağlıkla kucağınıza alırsınız
Merhaba serklaj işlemi yaptırmadım 33mm çıkan gün başka bir hastaneye daha gittim orda daha yüksek çıktı muhtemelen cihazdan dolayı yanlış ölçülmüş dendi ama kanama alanım devam ediyor ve plasentam aşağıdaymış, doktor ayakta kalma yat uzan dinlen dedi. Bol bol su içmemi söyledi. Eğer zaman içinde azalma olursa mesela bu hafta 40 daha sonrasında 35 sonrasında 29 falan diye yavaştan iniyorsa değer o zaman serklaj olabilir dendi. Fitili kullanmaya devam dedi.Merhaba durumunuz nedir? Serkilaj yaptınız mı?