• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim agzı yetmezliği

Umrannkse

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
25
4
16
32
Merhaba kızlar 40 gun once 22 haftalık bebegimi kalbi durdugu icin kaybettim ama oncesinde 18. Haftada rahimagzi acikligiyla kese duserken farketmem sebebiyle hastaye yatisim yapildi doktorum doguma kadar yatmam gerektigini soyledi rahimagzi erken acildigi icin dikis atildi 1 ay boyunca yattim gunde 10 dan fazla ilac kullaniyordum ve sanci kesen serumlardan aliyordum 2 gunde bir bebegin olum sebebiyle ilgili net bir bilgi verilmedi. Sorum su benim durumumu yasayan varmı ve sonraki gebelikte rahimagzi acikligi kapanırmı yoksa bu durum her gebelikte aynimi olur bu durumda olanlar icin

Merhaba kızlar 40 gun once 22 haftalık bebegimi kalbi durdugu icin kaybettim ama oncesinde 18. Haftada rahimagzi acikligiyla kese duserken farketmem sebebiyle hastaye yatisim yapildi doktorum doguma kadar yatmam gerektigini soyledi rahimagzi erken acildigi icin dikis atildi 1 ay boyunca yattim gunde 10 dan fazla ilac kullaniyordum ve sanci kesen serumlardan aliyordum 2 gunde bir bebegin olum sebebiyle ilgili net bir bilgi verilmedi. Sorum su benim durumumu yasayan varmı ve sonraki gebelikte rahimagzi acikligi kapanırmı yoksa bu durum her gebelikte aynimi olur bu durumda olanlar icin
Yaşamadım ama bildigim kadariyla sonraki gebelikte erkenden rahim agzına dikiş atılıyor ve ona göre hareket ediliyor diye biliyorum böyle ilk bebekte bunu yaşayıp sonradan saglıklı dogum yapan çok var

Yaşamadım ama bildigim kadariyla sonraki gebelikte erkenden rahim agzına dikiş atılıyor ve ona göre hareket ediliyor diye biliyorum böyle ilk bebekte bunu yaşayıp sonradan saglıklı dogum yapan çok var
Serklaj yapilmisti bebegin kalbi durdugu icin alindi 2. Gebeliktede serklaja gerek duyuluyormu bilgim yok

Başınız sağolsun Allah dilediğinizde sağlıklı evlatlatlar nasip etsin

İkiz gebelik yaşadığım dönemde erken doğum yaptım rahim ağzı yetmezliği olmuş fark etmemiş doktor sonra tekrar hamile kalınca hemen dikiş atıldı 12. Haftada çok şükür sağlıklı doğum yaptım sonra tekrar hamile kaldım yine aynı haftalarda dikiş atıldı önlem amaçlı

Yani her gebelikte atılması gerekiyor önlem olarak

Başınız sağolsun Allah dilediğinizde sağlıklı evlatlatlar nasip etsin

İkiz gebelik yaşadığım dönemde erken doğum yaptım rahim ağzı yetmezliği olmuş fark etmemiş doktor sonra tekrar hamile kalınca hemen dikiş atıldı 12. Haftada çok şükür sağlıklı doğum yaptım sonra tekrar hamile kaldım yine aynı haftalarda dikiş atıldı önlem amaçlı

Yani her gebelikte atılması gerekiyor önlem olarak
Allah bagislasin bebeginizi saglikli bir omru olsun insallah.
Kendi doktorum bana 2. Gebelik icin en az 1 sene beklemek gerekiyor bu durumda demisti rahimagzi kendini toparlicak ve eski haline donucek dedi yani serklaj gerekmez her dogumda dedi ama arastirdigim kadariyla gerekir diyende var gerekmez diyende cok kafami karistirdi bu konu

Kendi doktorum bana 2. Gebelik icin en az 1 sene beklemek gerekiyor bu durumda demisti rahimagzi kendini toparlicak ve eski haline donucek dedi yani serklaj gerekmez her dogumda dedi ama arastirdigim kadariyla gerekir diyende var gerekmez diyende cok kafami karistirdi bu konu
Amin dileyen herkese sağlıklı bebekler versin Allah

doktorların görüşleri her hasta için farklı olabiliyor gidişata göre davranacak herhalde

22 haftamda lekenmem oldu hafif şekilde bende rahim ağzı kısalığı teşhisi ile hastanede yattım 3 gün içinde çıktım progestron başlattılar 2 hafta daha evimde kullandım sonrasında bi sıkıntım olmadı Allaha şükür 🙏

Neden o kadar fazla ilaç verdi doktorunuz ? Ne ilaçlarıydı bunlar

22 haftamda lekenmem oldu hafif şekilde bende rahim ağzı kısalığı teşhisi ile hastanede yattım 3 gün içinde çıktım progestron başlattılar 2 hafta daha evimde kullandım sonrasında bi sıkıntım olmadı Allaha şükür 🙏
Size serklaj gerekmedi herhalde yatarak mı devam ediyorsunuz yoksa iş hayatınıza dönebilmişmiydiniz

Neden o kadar fazla ilaç verdi doktorunuz ? Ne ilaçlarıydı bunlar
Kan ilaci, kasilmayi onleyen bir kac ilac, ikinmamak icin kabizlik onleyici ilac, tiroit cikmsti gebelikte onun icinde ilac vermsti bir kac tane daha vardi dusuk onleyen ilaclar demir eksikligimde vardi zaten bunlarla birlikte 12 ilac falan yapiyordu gunluk ve sabah aksam aliyordum buna ragmen 2 gunde bir sancim gelmeye baslamisti serumla durdurdular ama bebegim dayanamadi daha fazla

Peki yatak istirahati verdimi doktorunuz bana tuvalete bile kalkamazsn demisti acil serklaj olarak geciyormus bana yapilan islem lavaboya gittigimde su kesesinin geldigini farkettm eger 12-13 haftalarda dikis atilsa dahami saglam tutuyor acaba bunu savunanlarda var cunku

Peki yatak istirahati verdimi doktorunuz bana tuvalete bile kalkamazsn demisti acil serklaj olarak geciyormus bana yapilan islem lavaboya gittigimde su kesesinin geldigini farkettm eger 12-13 haftalarda dikis atilsa dahami saglam tutuyor acaba bunu savunanlarda var cunku
Hayır doktor ağır kaldırma günlük işlerini yapabilirsin demişti acaba serklaj neye göre yapıliyor kaç cm açılman vardı ki?

Bende üç buçuk ay önce aynı durumu yaşadım. 18 haftalıkken acil serklaj oldum üç hafta sonra 21 haftalıkken bebeğimin suyu bittiği için doğurmak zorunda kaldım. Tek farkı kalbi durmadı yaşıyordu ama kese delinmiş gebeliğin daha fazla surmemesi gerekiyordu enfeksiyon da çıkmıştı çünkü. Bana doktorum hiç bir yıl bekle demedi iki ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dedi. Birdahaki hamilelikte kesinlikle dikiş atılması gerekiyor doktorunuzun demiş olması lazım rahim ağzı hiç açılmadan atılan dikişin riskleri çok az oluyor inşallah sağlıklı gebeliğimiz olur bizimde

Mrb sizin serklaj kaç haftalıkken atıldı ben şimdi 18+2 deyim açılma var dedi geçmi kaldık
Bana serklaj işlemi uygulanmadı sebebini bilmiyorum progestronla rahim ağzı düzeldi 46 cm çıktı sanırım açılmam az olabilir o yüzden bu işlem uygulanmamış olabilir ve günlük işlerinizede devam edin dedin

Back