Genetik test yaptırdın mıHanımlar gebeliğim de ara ara leke şeklinde kanamam oluyordu. En son salyamsi daha yoğun bir kanamam oldu..doktor ultrason dan bebeğime baktı..normal her şey dedi. Aradan üç gün geçti sancidan uyuyamadım. Sabah doktora gittim bebeğin kalbi atıyor sıkıntı yok dedi beni gönderdi. Akşama dayanamadım belime giren sancılar beş dakikada bir olunca arastrmada kadın doguma girdim. Alttan eliyle muayene etti ve rahmin açılmış bu doğum sancısı dediler. Dört saat çektiğim sancidan sonra bebeğimi 16. Haftada düşürdümAllah kimseye yaşatmasın..ben hala kendimi toparlayamadim. Fakat neden düşük yaptığımın sebebi de belli degil.dusukten sonra üç gün hastanede yattım kürtaj oldum filan derken her gün başka doktor geldi.birisi rahim yetersizliği dedi. Birisi öyle bir şey yok dedi..sebebini hala bilmiyorum. İkinci gebeligimde de aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Aynı şeyleri yaşayanlar var mı fikir verebilecek.
Ayni haftada ayni şeyleri yaşamişiz. Çok zor bir durum. Allah yardimcin olsun. Benimki ikizdi o yuzden rahim agzi yetmezligi diyemeyiz dedi bir doktor. Diger doktorsa bundan sonra hamilelikde tek de olsa çift de olsa serklaj denilen dikiş atilmali dedi. Bir sonraki hamileliginde serklaj yatptira bilirsin. Geçmiş olsun. Araştirdigim kadariyla rahim agzi yetmezligi 16haftdadan sonra ani açilmayla kendini gosteriyor. Bana 16ci haftada açilmam varken dikiş atildi ama enfeksiyonda 17ci haftada kaybrttimHanımlar gebeliğim de ara ara leke şeklinde kanamam oluyordu. En son salyamsi daha yoğun bir kanamam oldu..doktor ultrason dan bebeğime baktı..normal her şey dedi. Aradan üç gün geçti sancidan uyuyamadım. Sabah doktora gittim bebeğin kalbi atıyor sıkıntı yok dedi beni gönderdi. Akşama dayanamadım belime giren sancılar beş dakikada bir olunca arastrmada kadın doguma girdim. Alttan eliyle muayene etti ve rahmin açılmış bu doğum sancısı dediler. Dört saat çektiğim sancidan sonra bebeğimi 16. Haftada düşürdümAllah kimseye yaşatmasın..ben hala kendimi toparlayamadim. Fakat neden düşük yaptığımın sebebi de belli degil.dusukten sonra üç gün hastanede yattım kürtaj oldum filan derken her gün başka doktor geldi.birisi rahim yetersizliği dedi. Birisi öyle bir şey yok dedi..sebebini hala bilmiyorum. İkinci gebeligimde de aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Aynı şeyleri yaşayanlar var mı fikir verebilecek.
Çok geçmiş olsunHanımlar gebeliğim de ara ara leke şeklinde kanamam oluyordu. En son salyamsi daha yoğun bir kanamam oldu..doktor ultrason dan bebeğime baktı..normal her şey dedi. Aradan üç gün geçti sancidan uyuyamadım. Sabah doktora gittim bebeğin kalbi atıyor sıkıntı yok dedi beni gönderdi. Akşama dayanamadım belime giren sancılar beş dakikada bir olunca arastrmada kadın doguma girdim. Alttan eliyle muayene etti ve rahmin açılmış bu doğum sancısı dediler. Dört saat çektiğim sancidan sonra bebeğimi 16. Haftada düşürdümAllah kimseye yaşatmasın..ben hala kendimi toparlayamadim. Fakat neden düşük yaptığımın sebebi de belli degil.dusukten sonra üç gün hastanede yattım kürtaj oldum filan derken her gün başka doktor geldi.birisi rahim yetersizliği dedi. Birisi öyle bir şey yok dedi..sebebini hala bilmiyorum. İkinci gebeligimde de aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Aynı şeyleri yaşayanlar var mı fikir verebilecek.
Yok yaptırmadım daha. Yaparlar mı ilk düşükte onu da bilmiyorumGenetik test yaptırdın mı
Çok teşekkür ederim.Rahim ağzı için 12 ve 16.haftalarda vajinal kontrol ile rahimde kisalma veya acilma olup olmadığına bakılıyor. Veya doktorunuz önlem amaçlı 2.gebelikte vajinal dikiş atılsın diyebilir.
Kesin "rahim ağzı tanısı" koyulabilmesi için (ki biz doktor degiliz) hiç sanci çekmeden bebeğin rahim agzindan aşağı inip doğum yapmış olmanız gerekirdi. Anlattığınız göre öncesinde doğum sancisi başlamış zaten, doğumda rahmin esnemesi de normal. İyi bir perinatologa gorunun derim, rahim filmi çektirin, başınız sagolsun.
Gerçekten çok zor bi durum. Yaşayanlar birbirini daha iyi anlıyor. Allah sağlıkla kucağımıza almayi nasip etsin inşalla.Ayni haftada ayni şeyleri yaşamişiz. Çok zor bir durum. Allah yardimcin olsun. Benimki ikizdi o yuzden rahim agzi yetmezligi diyemeyiz dedi bir doktor. Diger doktorsa bundan sonra hamilelikde tek de olsa çift de olsa serklaj denilen dikiş atilmali dedi. Bir sonraki hamileliginde serklaj yatptira bilirsin. Geçmiş olsun. Araştirdigim kadariyla rahim agzi yetmezligi 16haftdadan sonra ani açilmayla kendini gosteriyor. Bana 16ci haftada açilmam varken dikiş atildi ama enfeksiyonda 17ci haftada kaybrttim
Tekrar gebe kaldınız mkGerçekten çok zor bi durum. Yaşayanlar birbirini daha iyi anlıyor. Allah sağlıkla kucağımıza almayi nasip etsin inşalla.
Benim 1 kimyasal 1 de işte 21 haftalık vardı hiç sormadı bile kaç tane diye anlat dedi anlattım yaptıYok yaptırmadım daha. Yaparlar mı ilk düşükte onu da bilmiyorum
Bana da hiç bir seyGerçekten çok zor bi durum. Yaşayanlar birbirini daha iyi anlıyor. Allah sağlıkla kucağımıza almayi nasip etsin inşalla.
Himmm tamam bende bı gideyim.Benim 1 kimyasal 1 de işte 21 haftalık vardı hiç sormadı bile kaç tane diye anlat dedi anlattım yaptı
Bende 23.haftada sancıyla doğum yaptım öncesinde hunileşmem vardı buna rağmen doktorlar ilk kayıp olduğu için ve sancılı doğum olduğu için rahim ağzı yetmezliği diyemeyiz dediler. Şimdi ikinci bebeğime hamileyim 5 doktora gittim ankaranın en iyileriydi 2 tanesi önlem amaçlı serklaj önerdi 3 tahesi gerek yok bu hamileliğinde sıkı takiple ilerle dedi. Ama ben yaşadığım acıyı bilirim. Riske atmamak için kendi isteğinle 14.haftamda serklaj yaptırdm. 18.haftamdayım yüreğim ağzımda hergün korkularımın tarifi yok.Hanımlar gebeliğim de ara ara leke şeklinde kanamam oluyordu. En son salyamsi daha yoğun bir kanamam oldu..doktor ultrason dan bebeğime baktı..normal her şey dedi. Aradan üç gün geçti sancidan uyuyamadım. Sabah doktora gittim bebeğin kalbi atıyor sıkıntı yok dedi beni gönderdi. Akşama dayanamadım belime giren sancılar beş dakikada bir olunca arastrmada kadın doguma girdim. Alttan eliyle muayene etti ve rahmin açılmış bu doğum sancısı dediler. Dört saat çektiğim sancidan sonra bebeğimi 16. Haftada düşürdümAllah kimseye yaşatmasın..ben hala kendimi toparlayamadim. Fakat neden düşük yaptığımın sebebi de belli degil.dusukten sonra üç gün hastanede yattım kürtaj oldum filan derken her gün başka doktor geldi.birisi rahim yetersizliği dedi. Birisi öyle bir şey yok dedi..sebebini hala bilmiyorum. İkinci gebeligimde de aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Aynı şeyleri yaşayanlar var mı fikir verebilecek.
çok geçmiş olsun şunu bilin asla yanlız değilsiniz herkesin hikayesi farklı.ama acı aynı acı.sedece kişiler değişik.devlet hastanesi ya da özel hastane falan artık farketmiyor gerçekten iyi bir doktora denk gelmek önemli araştırıp bakmak.Hanımlar gebeliğim de ara ara leke şeklinde kanamam oluyordu. En son salyamsi daha yoğun bir kanamam oldu..doktor ultrason dan bebeğime baktı..normal her şey dedi. Aradan üç gün geçti sancidan uyuyamadım. Sabah doktora gittim bebeğin kalbi atıyor sıkıntı yok dedi beni gönderdi. Akşama dayanamadım belime giren sancılar beş dakikada bir olunca arastrmada kadın doguma girdim. Alttan eliyle muayene etti ve rahmin açılmış bu doğum sancısı dediler. Dört saat çektiğim sancidan sonra bebeğimi 16. Haftada düşürdümAllah kimseye yaşatmasın..ben hala kendimi toparlayamadim. Fakat neden düşük yaptığımın sebebi de belli degil.dusukten sonra üç gün hastanede yattım kürtaj oldum filan derken her gün başka doktor geldi.birisi rahim yetersizliği dedi. Birisi öyle bir şey yok dedi..sebebini hala bilmiyorum. İkinci gebeligimde de aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum. Aynı şeyleri yaşayanlar var mı fikir verebilecek.