• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim Ağzı Kanseri

Zeukso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
74
0
36
Eskişehir
Merhaba;

Rahim ağzı kanseri birisi hamile kalabilir mi arkadaşlar ya bilen var mı? İyileşme mümkün mü falan filan. Kısaca bu konuda biraz bilgili olan var mı_ Yeni öğrendim kanser olduğumu korktum açıkcası.

Merhaba;

Rahim ağzı kanseri birisi hamile kalabilir mi arkadaşlar ya bilen var mı? İyileşme mümkün mü falan filan. Kısaca bu konuda biraz bilgili olan var mı_ Yeni öğrendim kanser olduğumu korktum açıkcası.

allah şşifa versin canım.. tabiki tedavisi var doktor kontrolünde olduğun sürece hiç korkun olmasın.

geçmiş olsun
evre kaç serviks ca?
gebelik düşünüyorsanız ve çok yayılmamışsa sadece rahim ağzını alırlar
sağlıklı bir gebelik geçirme olasılığınız çok yüksek muhtemelen

Geçmiş olsun öncelikle...

Ne aşamada olduğu hakkında bilgi verirseniz daha net şeyler söyleyebilirim. Ben rahim ağzı kanserini başlangıç aşamasındayken yani "insitu ca" evresindeyken yakaladım. İki kez operasyon geçirdim. Şu an 23 haftalık hamileyim ama riskli bir gebelik yaşıyorum bu opersyonlardan dolayı. 5 cm olması gereken rahim ağzı 1 cm bile kalmamış, doktorumun değimiyle çarşaf kadar ince.

Hamileliğimi yatarak geçiriyorum,14. haftada serklaj yapıldı (rahim ağzına dikiş)

Sen durumunu detaylandırırsan, nasıl teşhiş edildi, ne gibi işlemler yapıldı, kaç yaşındasın, onkoloğun ne diyor...vs daha net şeyler söyleyebiliriz sanıyorum...

Allahım en yakın zamanda iyileşmenizi ve hamile kalmanızı nasip etsin inşallah.

Allah acil şifalar versin,hamilelik yeni bir hayat demek.Herşey çok güzel olacak hiç korkma.Benim eşimde testis kanserine 1989 da yakalanmıştı,hatta doktorlar bile durumunu hiç ümitli görmedi.Ve biz umudumuzu hiç kaybettmedik,eşim iyileşti ve ikinci çocuğuma hamile kaldım.Evvel Allah,doktorlar bile şaşırmıştı.:)

geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsin bende bişi sormak istiyorum nasıl fark ettınız bende cok korkuyorum ara kanamam oldu bu ay bugun hormanal test yaptırdım onların sonucu ıı gelırse kanser için smear falan da yaptırmalımıyım acaba

geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsin bende bişi sormak istiyorum nasıl fark ettınız bende cok korkuyorum ara kanamam oldu bu ay bugun hormanal test yaptırdım onların sonucu ıı gelırse kanser için smear falan da yaptırmalımıyım acaba

Merhaba Smear Testi (Rahim Ağzı Kanseri Tarama Testi) yaptırmanız için bir belirti beklememelisiniz. Her kadın MUTLAKA senede bir yaptırmalı. Bu hastalıktan korunmanın başka yolu yok maalesef. Çoğu zaman hiçbir belirti vermiyor, nadiren kanama gibi sinyaller verebiliyor. Ki o zaman da iş işten geçmiş olabilir. Mutlaka smearinizi yaptırın, hele ki ara kanamanız olduysa. Hormonal testin sonucu ne olursa olsun, rahim ağzıyla ilgisi yok, doktorunuzun hormondan önce smeare bakması gerekirdi. İki dakikalık acısız bir işlem...

arkadaşlar ben yaklaşık 5 yıl önce eşimden boşandım, sizce yine de smear testi yaptırmalı mıyım? yoksa aktif bir cinsel yaşamı olan kadınlarda da mı daha sık görülüyor bu kanser türü? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba,

Herkesin de dediği gibi önemli olan hangi evrede olduğunuz. Ben CIN 1 diye adlandırılan evredeyim ve rahim ağzı kanseri aşısı vurulmamın yeterli olacağını söyledi doktorlar ( 3 ayrı doktora gittim ). Ben de sizin gibi doğumla alakalı soru sordum bir sıkıntı yaratmayacağını söylediler. Yılda 1 olan SMEAR Testini 6 ayda bir yaptıracağım sadece.

Geçmiş olsun.

arkadaşlar ben yaklaşık 5 yıl önce eşimden boşandım, sizce yine de smear testi yaptırmalı mıyım? yoksa aktif bir cinsel yaşamı olan kadınlarda da mı daha sık görülüyor bu kanser türü? bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Aktif bir cinsel hayatiniz varsa her sene duzenli yaptirmaniz gerekir diye biliorm. oncelikle bence bir smear testi yaptirin eger temizse doktor gerekli bilgileri vericektir. Smear testi cok kolay acisiz korkulcak bir durum kesinlikle yok...

Back