Annem menopoza gireli 16 yıl oldu ve 55 yaşında. İki yıl önce HPV taraması yapıldı ve HPV 18 yüksek çıktı. İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde ilerde kanser olmasın diye rahmini alacaklardı ama annem orda ameliyat olan hastalarla konuştu ve hepsi iyileşememekten yakınıyordu. Annemde korktu ve ameliyathanenin kapısından döndü. Yaptırmadı. Fakat son birkaç aydır kanaması oluyor. Devlet hastanesine kaç kez gitti. Smear testi temiz çıktı ve ilaç verip gönderdiler. En son benim ısrarımla 26.09.2017 de özel bir hastanede biyopsi yapıldı ve Rahim Ağzı Kanseri teşhisi konuldu. Dr henüz 1. Evre ve az saldırgan ameliyat olabilir dedi. Radikal Histerektomi yapılacaktı. 18.000 TL istedi. Bizde başka bir yere daha gidelim dedik. Ege Üniversitesi Jinekoloji Onkolojiye gittik ve Prof muayene ettikten sonra ameliyat için geçkalmışsınız, hastalık ilerlemiş dedi ve ışın tedavisini önerdi. Işın tedaviside aneliyat kadar başarılıymış. Bizden pet taraması ve biyopside alınan doku örneklerini istedi. Üniversite Hastanesinde doku örneklerini tekrar inceletecekmiş. İki ayrı doktor ve iki zıt açıklama. Kafamız karıştı. Şimdi 1-2 yere daha gidip, çoğunluk ne derse onu yapacağız. Aranızda bu süreçlerden geçen varmı? Bizi neler bekliyor? Işın tedavisimi ameliyatmı? İzmir'de ışın tedavisinde tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı? Neler tavsiye edersiniz? Bu konuyla ilgili forumlara baktım ama kayda değer bişey bulamadım. Umarım bu başlık kendinde yada yakınlarında Rahim Ağzı (Servisk) Kanseri olanlar için ışık olur. Çığ olur büyür.
Son düzenleme: