Rahim Ağzı Kanseri Geçirip Hamile Kalan Var Mı?

fuchsie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
546
23
0
İstanbul
Merhaba,

Ben şu an 22 haftalık hamileyim, erkek bebek bekliyorum :)

Bundan 2,5 sene önce rahim ağzı kanserim başlangıç aşamasındayken teşhiş kondu. İnsitu Ca deniliyor başlangıç aşamasındaki kansere, yani henüz başka organlara sıçramamış anlamında.
İki kez rahim ağzından ameliyat oldum. Birinciden sonra kanser temizlenmemişti, rahmimi almayı önerdiler, henüz bebeğim olmadığı için kabul etmedim. İkinci kez rahim ağzımı ameliyat ettiler ve çok şükür temizlendi. Bebek için 2 yıl beklememi söylediler. Bekledim ve ilk denediğim ay da hamile kaldım.

Kadın doğum doktoruma durumu anlattım, o zaman dikiş atacağız dedi ve serklaj yaptı. Serklaj sırasında, normalde 5 cm olması gereken rahim ağzımın "çarşaf" kadar inceldiğini görmüş...1 cm bile rahim ağzı kalmamış alına alına Doktorum çok üzgündü, ekledi dedi ki, yine de biz ekip olarak çok şaşırdık, hiçbir açılma yoktu, sımsıkı kapalıydı rahim ağzın dedi. Bu mucize bebek, kıymetini bil, hiç kalkmayacaksın, hamileliğin sonuna kadar yatacaksın dedi. Bir daha şansın olmayabilir dedi. Ve yatsan bile garantisi yok, bunu da bil dedi

Şimdi sadece zorunlu ihtiyaçlarım için ayağa kalkıyorum, onun dışında sürekli yatıyorum.

Benim durumumda olan var mı aranızda? Biliyorum çok nadir görülebilecek bir durum ama paylaşmaya, dertleşmeye ihtiyacım var. Normalde neşeli bir insanım, etrafımda herkes çok evhamlı bu durumla ilgili, doktorum dahil, herkesi ben teselli ediyorum, ben çok iyiyim diye. Ama bazen patlayacak gibi oluyorum.

Özellikle benzer şeyler yaşayanlar varsa, konuşmak, paylaşmak isterim...

Son düzenleme:
Çok olmuş bu yazıyı yazalı ama bir umut belki görürsünüz aynı durumdayım henüz bebeğim yok ve korkuyorum bebeğim olmayacak diye siz aldınız mı kucağınıza bebeğinizi durumunuz nasıl tekrarlama gibi bi durum oldu mu

Bende in situydum yaklasik 1 sene once konizasyon oldum 6 ay sonrasinda simir verdim temiz geldi bugunde 2. 6 aylik simirimi ve hpv taramasi yaptirdim somuc 20 gun sonra cikacakmis cok heyecanliyim umarim temiz gelir dr temiz gelirse 3 yil simire gerek yok bir daha dedi. Ben tup bebek deniyorum suan ama hamilelik icin engel degil.diye biliyorum yani en fazla bir kere daha temizlerler rahim agzini serklaj yaparlar korkmana gerek yok canim B Bestmom2

Arkadaşlar rahim ağzı kanserine hpv virüsü neden olur. Sizde ve eşinizde büyük ihtimalle bu virüsten var. Virus tipini öğrenmekle başlayın düzenli smear ve kolposkopi yaptırın. Ahcc tavsiye ederim. Ve ankarada prof dr polat dursun var hpv enfeksiyonu ve sonrası konusunda uzman bir doktor.. ondan yardım alabilirsiniz. Rabbim şifa versin herkese

Bende hpv 16 çıktı iki kez konizasyon oldum ve 6 ay sonra smear temiz çıktı şimdi ikinci smear verecem ama çok korkuyorum bende tüp bebeğe başlayacam bu gidişle çok huzursuz olduğum için hormonlarım bir türlü düzene girmiyor okuduğum yazılara göre tekrarlama olasılığı çok düşükmüş inşallah sonuçlarımız iyi çıkar bi an önce de bebeklerimizi kucağımıza alırız Sosman

Canım korkma allahin izniyle tekrarlamaz ınsallah. Kendine iyi bak psikolojik destek alabilirsin portakal suyu vitamin bal macun türü şeyler ye ahcc kullan imkanın varsa.. eşinde tedavi olsun vücudundan virüsü atsın bir an önce yoksa sana tekrar bulaşır korunun bebek tedavisi olana kadar geçmiş olsun

Biraz evhamlıyım sanırım bu ahcc yi duydum ama ne olduğunu tam olarak bilmiyorum siz kullandınız mı

Evet canım ahcc bi bağışıklık desteği günde 3 gr olacak şekilde 5 adet sabah ac karnına iciyorsun 6 yada 1 sene çok faydalı. Ben gardasil asi vurdurmak istiyorum ama biraz cekimserim siz oldunuz mu asi ?

Bana doktorum hiç aşıdan bahsetmedi bende araştırdım aşıyı fakat şimdi çok faydası olacakmış gibi gelmiyor çünkü cinsel deneyimden önce tavsiye ediliyor siz ameliyat oldunuz mu

Hayır canım ben olmadim ancak çok araştırdım ve konuştum bi sürü doktorla bu aşının tedavi edici özelliği olduğunu çoğu doktor söyledi..

Sende hangi tip var ve ne aşamada şu an. 16 yada 18 değilse çok korkmaya gerek yokmuş tehlikeli olan 16 ve 18 ne yazık ki

Sende hangi tip var ve ne aşamada şu an. 16 yada 18 değilse çok korkmaya gerek yokmuş tehlikeli olan 16 ve 18 ne yazık ki
Bende de 16 vardi gecen sene eylulde konizasyon oldum carsinoma in situ bitde hsil cikti patolojide. 6 ay sonraki ilk smear temiz geldi gecen hafta ikinci smeari verdim bakalim ne olacak bende tup bebek tedavisi goruyorum

bende yarın ikinci smear ı verecem inşallah iyi gelir ya sonuçlarımız aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşamışız bende Eylül ve Ekim aylarında iki operasyon geçirdim in situ karsinom sonuç çıktı çok yıpratıcıbir süreçti ben eşimin tayini nedeniyle Doğuya geldim burda şart çok iyi değil tüp bebek için bende başlamak istiyorum Sosman

Evet iyi bir merkez onemli umarim hayirlisi olur senin icin ama cok da fazla sureyi uzatma biran once basla ki zamanla yumurta sayi kalitesinde problem olmasin simir sonuclarimiz da insallah guzel cikar bence 1. Guzel ciktiysa 2. De cikar. Hpv vucuttan atilmamistir ama en azindan lezyon yoktur diye dusunuyorum ben. Cerrahi sinirlarim temizdi benim o yuzden cok tedirgin degilim en fazla bir daha konizasyon olurum

Benim de cerrahi sınır temizdi ikinci konizasyon sonrasında ama her doktor farklı şeyler söylüyor tekrarlayabilir tekrarlamaz gibi şeyler insanı huzursuz ediyor en çok da daha anne olamadığım için yaşım 28 daha geç kalmam umarım

B Bestmom2 naptın sonucunu aldin mi simir benim sonucu kaybetmis hastane bida vermedim o strese dayanamayacam sanirim kendi haline biraktim ne olcaksa olsun

B Bestmom2 naptın sonucunu aldin mi simir benim sonucu kaybetmis hastane bida vermedim o strese dayanamayacam sanirim kendi haline biraktim ne olcaksa olsun
Ben aldım sonucu çok şükür temiz çıktı senin de temizdir eminim ben çok stres yaptım yıprattım kendimi boşu boşuna sen yapma lütfen

Selam kızlar,
Benim leepten 1 sene sonra ne yazık ki tekrarladı. HPV negatif olduğundan tekrar operasyona gerek duymadılar ve bağışıklığı desteklemeye yönelik çalıştık. 1 ay önce çok şükür tekrar temiz sonucumu aldım. İnşallah diğerleri de temiz çıkar. Henüz hamileliğim yok fakat olduğu zaman bana da dikiş atılacağı söylendi. Bir sorun yaşamayacağımı söylemişti dr

Doktorumun tavsiyesi stresten ve üzüntüden uzak durun. Bol ekinezya çayı için ve bağışıklık için takviye alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…