rahim ağzı kanser taraması

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Oğlumun ilaçlarını yazdırmak için aile hekimimize gittim.İlaçları yazdı sonra sen spiral taktırmışsın kontrol ettirdin mi dedi:KK57:

Burada gözüküyormu dedim.Yıllar önce başka bir ilde olmuştu.Haftaya gel hem kontrol edelim hem smear testi için bakalım hem de rahim ağzı taraması yapalım dedi.Bunları kim yapacak dedim.Ben dedi.Başka kimse yokmu dedim.Hemşire ve ben varız dedi.İstesen smear ı hemşire yapar ama diğerlerine ben bakacağım dedi:olamaz:Dışarıda yaptırayım dedim.Rahim ağzı için olan sağlık bakanlığının projesi 6 aydır var dışarıda her yerde olmaz dedi.Olan yerlerde de kısmen var 3000 TL den aşağı değildir dedi.

Kızlar doktorumuz bayan ama ben çekiniyorum sürekli görüştüğümüz için utanıyorum :oops:çekingen bir yapım var siz olsanız yaptırırmıydınız?

ben de erkek diye istemiyorsun sandım

neden çekiniyorsun ki

ben birlikte çalıştığımız bir iki doktora bile gitmiştim

hatta birinde kapının önünde beni görüp yardımcı olun demişlerdi ben test bekliyordum kan verecektim bakılacaksa hemen bakayım demişti mesela

o günde kaç tane görüyor anlam verememiştir neden yaptırmadığınıza yani erkek olsa anlar da nedne çekindiğinizi dahi anlamamıştır

aile hekimliği projesi o annem 60 yaşında ona bile yapalım yoksa biz sıkıntı yaşarız sonra deyip smear vs yapmışlar

Herhalde yaptircn yani
Benim rahim agzinda yara var surekli smear muayene bi sürü sey oldum son 4 aydir
Erkek doktordan anlamsızca çekiniyorum o yüzden doktorum kadin ama senin zaten doktor da kadinmis neden baska yerde yaptirasin?

Elbette yaptrımalısın hele ki doktor bayansa neden çekiniyorsun normal bir bayan her sene vajinal muayene olup smear testi yaptırnalıdır. Lütfen bunu eksik etmeyiniz.
Devlet hastanesinde daha önce yaptırmıştım dışarıda olsa sorun hissetmiyorum.Sık görmediğim için.Ama bu bayanla çocuğun ilacıdır mamasıdır bizim ilaçlarımız falan derken çok sık görüşüyoruz.Ayda en az bir-iki kez .Yüzüne baktığımda utanırım.Herşeyleri onlara yüklemişler.

ben de erkek diye istemiyorsun sandım

neden çekiniyorsun ki

ben birlikte çalıştığımız bir iki doktora bile gitmiştim

hatta birinde kapının önünde beni görüp yardımcı olun demişlerdi ben test bekliyordum kan verecektim bakılacaksa hemen bakayım demişti mesela

o günde kaç tane görüyor anlam verememiştir neden yaptırmadığınıza yani erkek olsa anlar da nedne çekindiğinizi dahi anlamamıştır

aile hekimliği projesi o annem 60 yaşında ona bile yapalım yoksa biz sıkıntı yaşarız sonra deyip smear vs yapmışlar

Doktorumuz ısrar etti.Dediğin proje bu .30 üstü kadınlara yapıyorlarmış.Yeni başlamışlar.5 yıl içinde çoğu kadın bu taramadan geçmiş olacak dedi.Zorunlu gibi bir şey.

Mantıken yaptırmam lazım biliyorum hazır önüme gelmiş cesaretim yok.Kendimi hazırlayım giderim.Utangaçlığımı atmam lazım üstümden.
Benim doktorum erkekti

Tüp bebek yaptırdım adam eşimden daha sık gördü oramı

Hiç utanmak aklıma gelmedi sezeryanda bir kaç hasta bakıcı vs vardı mesela tuttular koydular

Onlar hep bu işi yapıyor bir şey olmaz yaptırın gitsin

bende çekingenlikten ölüyorum. doğum yaptım 16 ay oldu 17 olcak hatta hala doktora gidip kontrol olmadım hiç.

Çekinsek de utansak da doğa , dünya böyle maalesef.
bence gidin yaptırın bi an önce.
Bende aralıkta yaptırmıştım. Yılda 1 kez yaptırmak lazımmış.

Oğlumun ilaçlarını yazdırmak için aile hekimimize gittim.İlaçları yazdı sonra sen spiral taktırmışsın kontrol ettirdin mi dedi:KK57:

Burada gözüküyormu dedim.Yıllar önce başka bir ilde olmuştu.Haftaya gel hem kontrol edelim hem smear testi için bakalım hem de rahim ağzı taraması yapalım dedi.Bunları kim yapacak dedim.Ben dedi.Başka kimse yokmu dedim.Hemşire ve ben varız dedi.İstesen smear ı hemşire yapar ama diğerlerine ben bakacağım dedi:olamaz:Dışarıda yaptırayım dedim.Rahim ağzı için olan sağlık bakanlığının projesi 6 aydır var dışarıda her yerde olmaz dedi.Olan yerlerde de kısmen var 3000 TL den aşağı değildir dedi.

Kızlar doktorumuz bayan ama ben çekiniyorum sürekli görüştüğümüz için utanıyorum :oops:çekingen bir yapım var siz olsanız yaptırırmıydınız?

Devlet hastanesinde kadın doğum doktoruna da gidebilirsin. Benim aile hekimim erkek asla kabul etmezdim. Ama erkek kadın doğumcuya gidiyorum. O yuzden neden rahatsiz olabildigini cok net anliyorum.

Bizim bir doktor arkadaşımız vardı pratisyen hekimidi. Rahim İçi Araç takma eğitimine gitmişti. Ne alaka demiştim demek bu yüzdenmis.

bende yaptırcam aynen aile hekimimiz yapıcak ama eşi hemşire o yapıcakmış.bende sürekli gidiyorum aile hakimine açıkcası bende de var o utanma ama eşi yaprsa o kadar utanmam sanırım.

yaptır bunlar önemli şeyler sağlık olayında utanma çekinme olmaz benim doktorum erkek mesela

Kesinllikle yaptırın.
Çekinmeniz gereken durum ne?
Doktor hergün aynı işlemi yapıyodur zaten.
Ayrıca kendisi de bayanmış.
Farklı görüceği ne olabilir ki :kahve:

Back
X