• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatlıktan ötürü rahatsız olmak

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.832
17.335
498
Herkese merhaba.
Babam zamanında çok iyi bir geliri olmasına rağmen yemiş içmiş kadınlarla ve hiç bir birikim yapmadan bizi zor durumda bırakarak yıllarca yaşamış. Çocukluğum ve ergenliğim maddi olarak sıfırda geçti diyebilirim. Psikolojik ve fiziksel şiddet de cabası.
O konulara girersem çıkamam ama kendi emeklerimle güç bela okudum bir yerlere geldim şükür.
Sahaftan aldığım kitaplar kuzenlerimin 10 sene önceki kitapları derken üniversite okudum bitirdim özel sektörde güzel yerlere geldim ardından yaşadığım mobbingler ve yoğun çalışma sürecinden sıkılıp kpss çalışıp atandım.
Gel gelelim sorunuma babam gerek şakayla karışık gerek çok ciddi bir şekilde benim hayırsız evlat olduğumu söylüyor maaşımı onlara yedirmeden evleneceğim için beni suçluyor ve her durumda maddiyatla ilgili laf dokunduruyor.
Başka bir şehirde göreve başladım ve kiralar herkesin malumu kira aidat fatura derken kalanla tek başıma ancak geçinebiliyorum.
Universite okuyan kardeşime elimden geldiğince destek oluyor her ay bir miktar gönderiyorum keza anneme de öyle ama maalesef ki gözündeki hayırsız evlat imajından çıkamıyorum.
Bir ayakkabı aldım misal, annem bir tane daha alsaydın keşke kendine bir şey almıyorsun hiç diyor babam “sen o maaşla almıyorsun ben ne yapayım bu kadar emekli maaşıyla” deyip kenara geçiyor.
Sürekli beni suçlu hissettirmeye çalışıyor gibi hissediyorum.
Bunların yanında paranın kıymetini asla bilmez kenarda bekleyen parasını sağdan soldan duyduğu hisselere hiç düşünmeden yatırır sürekli zarara uğrar ve kendine daima farklı suçlular arar elindeki parayı bu şekilde bitirir be yazık ki. Ona birkaç fon almıştım elindeki parayı oraya yatırıp her ay bir miktar çekip gerisini bırakıyorduk iyi de getiri veriyordu bana sormadan çekmiş bambaşka hisseler almış büyük zarara girmiş bundan bile beni suçlu tutuyor.
Kendimi gerçekten kötü bir evlat olarak hissediyorum çok yorucu bu durum anlatacak kimse olmayınca size yazıp rahatlamak istedim .

Hiç de öyle hissetme babanın nasıl biri olduğunun sen farkındaymissin zaten bende yıllarca çektim babamın bu şeylerini büyüğüm diyede saygı duydum ama bir yere kadar sonrasında bana laf soksa bende ona aynı sekilde söylüyorum altında kalmıyorum bu babalık değil yani
Sende söyle paranı eskilerde böyle böyle yapıyorsun ben artık belli bir yaşa geldim herkesin kendi hayatı var bir gün elimden tutupta bir yardım etmişligin yok bana babalık anneme kocalık etmisligin yok herşey maddiyatmi senin gözünde de yani ne zamana kadar böyle içine atıp atip kendimi suçlu hissedeceksin ki valla benim gözümde de Karsimda da tuttuğunu Koparan kendi azmi ile bir yerlere gelmeyi başarmış çok güçlü bir kadin duruyor..♥️♥️🤍

Kendini kötü hissetme ne evlatlar var ailelerine neler ediyor ne hakaretler ediyor. Maalesef ailemizi seçemiyoruz onlarla bir şekilde yaşamaya alışmak durumundayız asla hayırsız evlat değilsin kendi emeklerinle kendi başına hayatta kalmaya çalışan bir bireysin tebrik ederim 💕 Babanın destek vermesi gerekirken bir de senden destek beklemesi sıkıntılı bir durum, kendinde suç arama derim 🙏🏻 sonuçta çok çok para kazansan tabiki de destek olurdun ama sende tek başına yaşamaya çalışıyorsun anlayışlı olmaları lazım bence zamanla alışacaklardır bu duruma.

Ailenin görevi çocuğuna iyi şartlar sunmak. Çocuğun değil. Hani imkanı olmamış olsa tüm parasını sana harcasa neyse. Asıl sen ona sor sen bu parayı ne yaptın benim için ne yaptın da benden destek bekliyorsun diye. Memur maaşı nedir ki.

Herkese merhaba.
Babam zamanında çok iyi bir geliri olmasına rağmen yemiş içmiş kadınlarla ve hiç bir birikim yapmadan bizi zor durumda bırakarak yıllarca yaşamış. Çocukluğum ve ergenliğim maddi olarak sıfırda geçti diyebilirim. Psikolojik ve fiziksel şiddet de cabası.
O konulara girersem çıkamam ama kendi emeklerimle güç bela okudum bir yerlere geldim şükür.
Sahaftan aldığım kitaplar kuzenlerimin 10 sene önceki kitapları derken üniversite okudum bitirdim özel sektörde güzel yerlere geldim ardından yaşadığım mobbingler ve yoğun çalışma sürecinden sıkılıp kpss çalışıp atandım.
Gel gelelim sorunuma babam gerek şakayla karışık gerek çok ciddi bir şekilde benim hayırsız evlat olduğumu söylüyor maaşımı onlara yedirmeden evleneceğim için beni suçluyor ve her durumda maddiyatla ilgili laf dokunduruyor.
Başka bir şehirde göreve başladım ve kiralar herkesin malumu kira aidat fatura derken kalanla tek başıma ancak geçinebiliyorum.
Universite okuyan kardeşime elimden geldiğince destek oluyor her ay bir miktar gönderiyorum keza anneme de öyle ama maalesef ki gözündeki hayırsız evlat imajından çıkamıyorum.
Bir ayakkabı aldım misal, annem bir tane daha alsaydın keşke kendine bir şey almıyorsun hiç diyor babam “sen o maaşla almıyorsun ben ne yapayım bu kadar emekli maaşıyla” deyip kenara geçiyor.
Bunların yanında paranın kıymetini asla bilmez kenarda bekleyen parasını sağdan soldan duyduğu hisselere hiç düşünmeden yatırır sürekli zarara uğrar ve kendine daima farklı suçlular arar elindeki parayı bu şekilde bitirir be yazık ki. Ona birkaç fon almıştım elindeki parayı oraya yatırıp her ay bir miktar çekip gerisini bırakıyorduk iyi de getiri veriyordu bana sormadan çekmiş bambaşka hisseler almış büyük zarara girmiş bundan bile beni suçlu tutuyor.
Kendimi gerçekten kötü bir evlat olarak hissediyorum çok yorucu bu durum anlatacak kimse olmayınca size yazıp rahatlamak istedim .
bes kurus yedirme sakın babana felan.alisir senide borca sokar faizden felan cikamazsin..kotu evlat olarak hissetme layiklari neyse onu veriyorsun.dinimizde anne baba hakki oldugu gibi evladinda haklari vardir.onlarda sana iyi anne babalik yapmadilarsa hesabini vercekler yani .küs kalmaman yeterli .fazlasini yaparsan kendini harcarsin baban kendini harcamis zaten onun icin hayat bitmis sen hayatini bitirme

Hiç kötü hissetme, gencecik kızsın senin etin ne budun ne ki .... ailece baban yardımı falan asla hak etmiyor, ailede para yardımı olacaksa da birikim olacaksa da vermesi gereken taraf aile büyükleri. Gençlerin aldığı maaşlar malum, aileden para kalmadan ev araba almak hayal. Senin baban da zamanında adam olmamış, kenara tek kuruş koymamış, seni de okutmamış ordan burdan kıt kanaat geçinmişsin bir de yüzsüz yüzsüz para mı istiyor :sinirli: Paran olsa da tek kuruş verme, kendini eşşek yerine koyma sen çocukken gençken niye bakmamış evine bu adam? Aynen bu yazdıklarımı söyle, yüzüne yüzüne vur. Ben olsam o adamla konuşmazdım bile ya, o ayrı.

Başkalarının kıtapları ile okumussun.
Bır çocuğun yeme içme okuma hakkı anne babanın aslı görevidir.
Sızı bundan mahrum bırakmış.
Benım dayım da böyle bır adam.
Kuzenlerim kendılerı bizler sayesinde okudu vs.
Sımdı babaları ile gorusmuyor hiçbiri.
Çünkü her gelmese tek derdı dayımın para idi.
Herkes bıktı ondan kımsede suçlu hıssetmıyor.

Çocuklar küçükken kazandığım bütün paraları kadınlarla ezeyim, evdekilere şiddetin her türlüsünü uygulayıp hayatı cehennem edeyim, okul için bir kitap bile almayayım sonra kizim bini bikmiyi, hiyirsiz ivlit.
Konu sahibi tebrik ederim bunca şeye rağmen okuyup, didinip eğitimini tamamlamışsın.
Babanız gençliğinde o paraları kime harcadıysa yaşlılığında da aynı kişiyi arasın bir zahmet

Herkese merhaba.
Kötü evlat mı? :)
Vicdani anlamda rahatsız hissedip buraya yazmanız bile yeterince açıklayıcı bence :)
Evlat,anne-babaya hiçbir şey borçlu değildir.
Hele ki fiziksel ve psikolojik olarak şiddet gören bir evladın selamını aldıklarına şükretsinler.
Bence içinizdekileri dökmeniz gerekir babanıza karşı.
Gerekirse bağırın,gerekirse ağlayın ama kimsenin sorumsuzluğunu üzerinizde taşımayın.

Herkese merhaba.
Lütfen kendini kötü hissetme sen suçlu değilsin. Kendi ayağının üzerinde duran, olgun , güçlü birisin. Ailene büyük miktarda para vermek zorunda değilsin. Baban yaptığı hatayı seni suçlayarak kendini rahatlatmaya çalışmış aklınca. Durumun seninle ilgisi yok üzülme 🙏

Konusu açılınca babana "bizden kaçırıp yediklerine say" demenin vakti gelmiş.
Annene ve kardeşine de göndermeyeceğini söyle artık, gizliden gönder.
Konusu açılmazsa da babanla konuşurken bir arkadaşım var, babası böyle böyle hovardalık etmiş, şimdi utanmadan kızından para bekliyor arsızlığa bak ya falan diye dedikodu yap.

Kendine güven anlamında bir arpa boyu yol alamamişsiniz o baba dediğiniz kişinin zerre desteği olmadan bir yaşam inşaa eden siz.Gölge etme başka ihsan istemem denecek baba modeli sözde baba.Kendine baksın manipilasyoncu iki cihanda hakkı yok üzerinizde o hakkını kötüye kullanmış mantıklı olun.Caba emek yok üzerinizde neyin iyi evlatliğı beklediği çok üzüldüm paranızı israf edemediğine verin madem tüm maaşınızı eline iyi evlat olun ama aç gezin ne diyeyim.Cok yumusattim sert yazmadım fikrim bu

O kadar badireleri atlatıp, güzelce düzeninizi kurmuşsunuz.
Sizin çok çok alt seviyenizde ahlakı olan bir insana karşı sorumluluk hissetmek nedir yahu; bu badireyi atlatamamışsınız.

O adamın değerini belirleyip, kafanızda ona göre konumlandırmanız lazım.
Sana laf mı çakıyor, dışından söylemesen de içinden "kes lan pislik" diyeceksin. Ama sen kalkmış bununla dertleniyorsun.

Kendine değer versen biraz, o ahlaksızın da hakettiği değeri tekrar belirlesen; kafanda sorun kalmaz.
Adamın zamanında yaptığı rezillikler yetmemiş, bugün de aynı karaktersizliği devam ediyor; sen de bunu dert ediyorsun.
Adam senin klasmanında değil; ama sen kendini ezik pozisyonuna sokmuşsun.

Back