radyoloji, anestezi gibi 2 yıllık bölümler hakkında bilgisi olan

cnm bu bölüme öncelikli sağlık meslek lisesi çıkışlıları alıyolar ama onlar ygs puanı ile değil diploma puanı ile giriyorlar.0,8 gibi bi katsayı söz konusu değil.

Yani sen istanbul unv anestezi yazdın diyelim ve kontenjanı da 40 kişi.Orayı 35 tane meslek lisesi çıkışlı tercih etmişse geri kalan 5 kişi de puanla alınıyo.Bence güzel bölümler.Eğer hevesliysen bikaç ünv de geçmişteki puanlara da bakarak tercih et.Başarılar.

merhablar bende endüstri meslek lisesi cııkışlıyım daha önce 2009 da myo bitirdim 2inci üniversite olarak anestezi bölümü tercih etmek istiyorum ygs alan dışı puanım 266 sıralamam 32 binlerde bu bölümlere sağık liselilermi yerleşiyor bölüm değiştmek istiyorum ben bu puanla yerleşebilirmiyim acaba anesteziye yada tıbbı döküman veya sekreterliğe acaba kpss de veya dikey geçiş hhangi bölümü tercih edebilceğim bilmiyorum

Son düzenleme:

braz şans meselesi canım eğer meslek liseslilerden yer kalırsa yerleşirsin istediğin bölümlere.Sen tercihlerine yaz olmazsa bile ek kontenjanlar fln da oluyo.Umarım girersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…