Soruyu soralı çok olmuş, yaptırdınız mı bilemiyorum ama cevap yazayım..
Benim burnumda alerjiden dolayı et büyümesi vardı.
(Normal et büyümeleri genize doğru oluyor, geniz eti deniliyorya, öyle değil. önde ki etlermiş bu, ismini bilemiyorum)
Nefes almamı önemli derece de etkiliyordu. KBB uzmanı doktorumda, radyofrekans yapalım dedi, olur dedim.
Dişinizi uyuştururken iğne vurulurya, benzeri burnunuzu uyuşturuyorlar.Damağınız bile uyuşmuş oluyor.
radyofrekans makinesinin uçlarını burnunuzda ki ete sokuyor, siz bunu hissediyorsunuz ama acı yok.
Dişinizi uyuşturupta kurcaladıklarında, hissedersinizya aynı öyle.
Baya bir güç kullanıyor aslında o ete iyice batırabilmek için, hissetmemek mümkün değil ama dediğim gibi acı yok.
Dakika tutarak makineyi çalıştırıyor.
Sizlerin de yazdığı gibi, oradan eti almıyor, büzüştürerek küçültüyor. 21 gün sonra tamamen küçülmüş olur demişti bana doktorum. O arada da kontrollere gittim, sanırım 3 kere gitmiştim.
İşlemi yaptıktan sonra, kontrol amaçlı olarak beklememi istemişti dotorum. Kanama olursa ihtimaline karşı bekledim. Kanama olmadı. Burnunuz nezle olmuşsunuz gibi akıyor ilk gün. Bu konuda uyarılmıştım. İşlemden hemen sonra akmaya başlıyor zaten, çok hafif pembe aktı önce ama hiç kanamadı. Kanarsa haberim olsun demişti doktorum ve kanamadan kastı da damla damla kan gelmesiymiş.
Kontrollerde ise burun içini temizliyor, burnu temizleyen o vakumlu makineyle.
Benim ki alerjik olduğu için; bu işlemin genelde 1 defa yapılması yeterli oluyor demişti doktorum. Nadir durumlar da 2. defa gerekebiliyor, tekrarladığını düşünürsen gel 2. yi yaparız demişti.
Doktorunuza danışın sizde, en doğru bilgiyi vereceklerdir.
Geçmiş olsun