Radyo frekans yöntemiyle burnundan et aldıran varmı acaba ?

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
140.600
210.764
60
Yıllardır burnumda normalden çok büyük bir et var ilaçla küçüldü daha sonra tekrar büyümeye başladı özellikle kış aylarında rahatsızlık veriyor.
Geceleri kuruma oluyor nefes alırken zorluyor bazen bu yöntemle et aldıran varmı acaba biraz netten araştırdım gerçi ama yaptıranlardan bilgi alabilirsem daha iyi olacak ..
Şimdiden sağolun arkadaşlar ....

benim bildiğim bu yöntemle et tamamen alınmıyor radyofrekans dalgaları verilerek et küçültülüyor etin tamamen alınması sakıncalıymış.kanama tampon vs gibi sorunlarda olmuyormuş lokal anesteziyle gerçekleştirilen bir operasyonmuş bendede et olduğu için araştırdım.ama sonradan yine büyüme olabiliyormuş eğer bu yöntemlede sonuç alınamazsa ameliyata başvuruluyormuş araştırıp iyi ve güvendiğin bir KBB doktorunda veya KBB merkezinde yaptırabilirsin. birzararı yok araştırdığıma göre.

Lokal aneztesi yapılıyormuş önce evet radyo dalgalarıyla sıcaklık veriliyormuş gerekirse 3 -4 seansta bitiyormuş.
Tekrarladığını bilmiyordum nette araştırdım biraz böyle birşey yazmıyordu .
Zaten ameliyat dememişlerdi bana inşallah onada gerek kalmaz.
Gata'da yaptıracağım zaten kontrollerim orada oluyor.
Teşekkür ederim yardımların için ...

Soruyu soralı çok olmuş, yaptırdınız mı bilemiyorum ama cevap yazayım..
Benim burnumda alerjiden dolayı et büyümesi vardı.
(Normal et büyümeleri genize doğru oluyor, geniz eti deniliyorya, öyle değil. önde ki etlermiş bu, ismini bilemiyorum)

Nefes almamı önemli derece de etkiliyordu. KBB uzmanı doktorumda, radyofrekans yapalım dedi, olur dedim.

Dişinizi uyuştururken iğne vurulurya, benzeri burnunuzu uyuşturuyorlar.Damağınız bile uyuşmuş oluyor.
radyofrekans makinesinin uçlarını burnunuzda ki ete sokuyor, siz bunu hissediyorsunuz ama acı yok.
Dişinizi uyuşturupta kurcaladıklarında, hissedersinizya aynı öyle.

Baya bir güç kullanıyor aslında o ete iyice batırabilmek için, hissetmemek mümkün değil ama dediğim gibi acı yok.

Dakika tutarak makineyi çalıştırıyor.

Sizlerin de yazdığı gibi, oradan eti almıyor, büzüştürerek küçültüyor. 21 gün sonra tamamen küçülmüş olur demişti bana doktorum. O arada da kontrollere gittim, sanırım 3 kere gitmiştim.

İşlemi yaptıktan sonra, kontrol amaçlı olarak beklememi istemişti dotorum. Kanama olursa ihtimaline karşı bekledim. Kanama olmadı. Burnunuz nezle olmuşsunuz gibi akıyor ilk gün. Bu konuda uyarılmıştım. İşlemden hemen sonra akmaya başlıyor zaten, çok hafif pembe aktı önce ama hiç kanamadı. Kanarsa haberim olsun demişti doktorum ve kanamadan kastı da damla damla kan gelmesiymiş.

Kontrollerde ise burun içini temizliyor, burnu temizleyen o vakumlu makineyle.

Benim ki alerjik olduğu için; bu işlemin genelde 1 defa yapılması yeterli oluyor demişti doktorum. Nadir durumlar da 2. defa gerekebiliyor, tekrarladığını düşünürsen gel 2. yi yaparız demişti.

Doktorunuza danışın sizde, en doğru bilgiyi vereceklerdir.

Geçmiş olsun

Son düzenleme:

merhaba, öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim. bende de çok küçük alerji nedeniyle olan bir etbüyümesi var ara ara tıkanıyor sadece, o da sanırım bi dönem çimento fabrikasında çalışmamdan kaynaklı. doktorum eğilik gibi bir problemin yok ama et var demişti. biraz araştırıyorum, bu süre içerisinde başka herhangi bir sıkıntı yaşadın mı bu kadar kolay ve sorunsuz mu gerçekten bu radyo frekans işlemi. iyileşme süreci ne kadar ve bu süre zarfında herhangi bir kısıtlaman varmıydı, uçağa binmek gibi mesela

Sorunuzu yeni gördüm. Çok zaman geçmiş soralıda.

İyileşme sürecinde bir sıkıntı yaşamadım, burnum yine kapalıydı,nefes alışım yine zordu çünkü sonuç işlem yapar yapılmaz hissedilmiyor. Zaten Dr. umda istediğimiz duruma gelmesi için 21 gün geçmeli demişti. Hiçbir sorun yaşamadım dediğim gibi işlemde aslında kolay bir işlem,KBB nın kontrol yaptığı koltukta oturdum,önce kontrol edip sonrada anlattığım şekilde işlemi yaptı. Ben panik biriyim, kendini kötü hissedersen söyle dedi. Kendi panikliğimden dolayı korkudan bayılacaktım. İşlem sırasında bayılacağımı sandığımdan duralım,kötü hissediyorum dedim. Hemşire yüzüme boynuma su serpti,bacaklarımı falan kaldırdılar vs,rengimde kaçmış korkudan öyle demişlerdi. Bayılmadan kendime geldim devam ettiler. Hemşirenin elinde ki iğneyi görünce paniklemiştim. Dr umun hatası değil yani, ben panikledim. Dr um da hemşireyi iğneyi o şekilde tutup bana gösterdiği için fırçalamıştı.

Bitince halime güldüm. Çok kolay bir işlem. Tabi işlem kimlere uygun bilemiyorum, her burnumda et var diyene yapılmıyor sanırım. Bana herhangi bir kısıtlama söylendiğini anımsamıyorum şimdi, üzerinden zamanda geçti tabi. Uçak yolculuğuyla ilgili de hiçbir bilgim yok. İşlem sonrasında hiçbir problem yaşamadım zaten, her zaman ki gibiydi. İlk gün nezle gibi burnunuz akıyor açık renk,o kadar. Benim burun akıntımda 3-4 saat sonra tamamen kesilmişti,1 gün bile sürmedi diye anımsıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…