Radyasyon

panikkkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2023
29
1
32
İyi akşamlar ben 1 ay önce sadece panik atak yüzünden bt beyin çekimi yaptırdım çok pişmanım İnternete baktığımda kanser yazıyor direk bunu nasıl aşmam lazım çekilen veya bilgisi olan var mı bana yardımcı olabilir mi 😭

Panik yapmayın...
İnsan vucudunun yıllık kaldırabilecek radyasyon dozu var diye biliyorum. O dozu aşmadıktan sonra sıkıntı olmaz. Ayrıca günlük hayatta birçok şeyden radyasyona maruz kalıyoruz maalesef.
3 hafta önce boyun ve toraks tomografisi birlikte çekildim. Pazarteside tüm batın tomografisine gireceğim. Yapılması gerekiyorsa yapılıyor.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için doktorlara sormak istedim ama çekindim açıkçası şu goggle bakmamak lazım hemen kanser vs yazıyor baya endişe yaşadım size de geçmiş olsun

İyi akşamlar ben 1 ay önce sadece panik atak yüzünden bt beyin çekimi yaptırdım çok pişmanım İnternete baktığımda kanser yazıyor direk bunu nasıl aşmam lazım çekilen veya bilgisi olan var mı bana yardımcı olabilir mi 😭
Bu panikle umarım psikolojik tedavi görüyorsunuzdur.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için doktorlara sormak istedim ama çekindim açıkçası şu goggle bakmamak lazım hemen kanser vs yazıyor baya endişe yaşadım size de geçmiş olsun
Ben sordum bugün doktora hiçbirşey olmaz ama tomografi öncesi ve sonrası bol su iç dedi. O da ilaçlı tomografi olduğu için bir an önce vücuttan ilacın atılması ve böbrekleri korumak için.
Haftada kaç kez tomografiye girmek zorunda olan hastalar var onlar ne yapsın... Çok takmayın kafanıza çekilmesi gerekiyormuş çekilmiş..

X