Konuşma Problemleri R HARFINI NASIL CIKARACAK

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

CARMENNN

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.225
50
358
Adana
5 YASINA GİRMESINE 2 AY KALDI KIZIMIN..HALA R HARFINI CIKARAMIYOR R YERİNE L SOYLUYOR.MESELA GİDİYORUM YERINE GİDİYOLUM DİYOR....BUGUN OKULDAN GELDİĞİNDE ARKADASLARIM SOYLEYEBILIYOR BEN NEDEN SOYLEYEMIYORUM DEDI..COK UZULDUM HEMEN DİL TERAPİSTİNDEN RANDEVU ALACAM AMA VAR MI ONERILERINIZ?? DUZELİR MI??

merhaba aynı sorun bizdede var siz naptınız dil terapistine götürdünüzmü ?

Ayy şimdi dayısı da böyleydi yok komşunun çocuğu da öyleydi diyen çevredeki sinir bozan herşeyi çok bilen teyzeler gibi olmayım ama,,, ben 10 yaşında uğraşa uğraşa iş güç ede ede söyledim r yi.. Tabi siz bana bakmayın, terapist iyidir

Benim oğlum l ve r yerine y kullanırdı. Geyiyoyum derdi geliyorum yerine. Okula başlayınca l ve r harflerini yazarken öğretmeni düzeltti.

benim oğlum da 4 yaşında r leri söyleyemiyor. ben çok takılmıyorum öğrenir diye zaten geç konuştu.

Konu baya olmuş açılalı. R harflerini söylerken bastıra bastıra söyleyin. Saçma gelebilir, ama mimiklerle anlatın. Onun dışında Logopedi bölümünden randevu almanız gerekir, konuşma ve nefes egzerini onlar yapar.

Düzelir ben 9-10 yaşlarımda kendim düzeltmiştim.Eskiden soyadımı söyleyemiyordum soyadımda r harfi vardı :) millet dalga geçiyordu benle ve babam da pek umursamıyordu.Zamanla fark ettim kendim çalıştım ve öğrendim.Şimdi r harfini en güzel çıkaran benim :) Bi kendi haline bırak çocuğu keşfetsin kendi kendine öğrensin inan çok eğlenecek ben kendim öğrendim çok eğlendim.

R harfini söylemesi için 7 yaş bekleniyor benim oğlum beş yaşında birdenbire r harfini bastıra bastıra söylemeye başladı öncesinde "v" şeklinde çıkıyordu "gidiyov" diyordu mesela :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…