• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pupp hastalığı!

oglumherseyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
1.507
1.141
48
300 hamile kadından birinde olan bu hastalık geldi beni buldu kaşın kaşın öldüm sadece doğum dan sonra geçiyormuş var mı bilen neler yaptınız da geçti çok acıyor ve kaşınıyor...
:(

300 hamile kadından birinde olan bu hastalık geldi beni buldu kaşın kaşın öldüm sadece doğum dan sonra geçiyormuş var mı bilen neler yaptınız da geçti çok acıyor ve kaşınıyor...
:KK43:
Hamilelikten önce kronik ürtiker ve ksoröderma (deri kuruluğu) hastalığım vardı.. Çok şükür hamilelikte hafifledi.. Doktorunuza danıştınız mı? Antihistaminik ilaçlar yasak hamilelikte diye biliyorum? Ben hepsini bırakmıştım? Ama kullananlar var? Doktor size ne önerdi? Benim nacizane yaptığım: Çok sıcak duş asla almamak, Asla keselenmemek, Asla duş jeli vs. kullanmamak, Kurulanırken asla havluyu vücuduma sürtmemek, Burası biraz can sıkıcı ama nadir duş almak (benim gibi suya alerjiniz olabilir). Bunun dışında krem olarak da doktorunuza danışın mutlaka, nemlendirici var pembe şişeli adını vermeyeyim ben doktorumdan izin aldım şansen bir sıkıntı yaşamadım.. Hatta çatlaklarda bile faydasını gören var.. Benim tüm vücut kaşıntımı alıyor.. Yani yıllardır böyle yaşayıp dindirmeye çalışıyorum. Çokça sebebi var.. Tüm sebeplerin araştırılması gerekiyor.. bendekinin sebebi ise tamamen psikolojik.. sizdeki de hamilelikten dolayı :(

Hamilelikten önce kronik ürtiker ve ksoröderma (deri kuruluğu) hastalığım vardı.. Çok şükür hamilelikte hafifledi.. Doktorunuza danıştınız mı? Antihistaminik ilaçlar yasak hamilelikte diye biliyorum? Ben hepsini bırakmıştım? Ama kullananlar var? Doktor size ne önerdi? Benim nacizane yaptığım: Çok sıcak duş asla almamak, Asla keselenmemek, Asla duş jeli vs. kullanmamak, Kurulanırken asla havluyu vücuduma sürtmemek, Burası biraz can sıkıcı ama nadir duş almak (benim gibi suya alerjiniz olabilir). Bunun dışında krem olarak da doktorunuza danışın mutlaka, nemlendirici var pembe şişeli adını vermeyeyim ben doktorumdan izin aldım şansen bir sıkıntı yaşamadım.. Hatta çatlaklarda bile faydasını gören var.. Benim tüm vücut kaşıntımı alıyor.. Yani yıllardır böyle yaşayıp dindirmeye çalışıyorum. Çokça sebebi var.. Tüm sebeplerin araştırılması gerekiyor.. bendekinin sebebi ise tamamen psikolojik.. sizdeki de hamilelikten dolayı :KK43:

Canım geçmiş olsun benim tek sebebi hamilelik ve tedavisi yok soğuk su ile duş al kuru tut yaralarını asla krem sürme dedi doktor doğumda geçen ve 300 hamile kadından birinde olurmuş bu hastalık doğumdan hemen sonra geçende varmış kısa süre sonra geçende. krem sulandırır ne kadar kurursa o kadar çabuk geçer dedi doktor ilaç vermedi verse de kullanmazdım zaten kadın doğum doktorum ilaç kullanma dedi benim doğumdan sonra geçer inşallah senin de geçsin sıkıntı stres yapma bize iyi değil psikolojik olarak kendini yıpratma lütfen Rabbim evlatlarımızı sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah

Canım geçmiş olsun benim tek sebebi hamilelik ve tedavisi yok soğuk su ile duş al kuru tut yaralarını asla krem sürme dedi doktor doğumda geçen ve 300 hamile kadından birinde olurmuş bu hastalık doğumdan hemen sonra geçende varmış kısa süre sonra geçende. krem sulandırır ne kadar kurursa o kadar çabuk geçer dedi doktor ilaç vermedi verse de kullanmazdım zaten kadın doğum doktorum ilaç kullanma dedi benim doğumdan sonra geçer inşallah senin de geçsin sıkıntı stres yapma bize iyi değil psikolojik olarak kendini yıpratma lütfen Rabbim evlatlarımızı sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah
En azından dua et hamilelik sonrasında geçecek bir şey seninki inşallah :) Ben yaklaşık 5-6 yıldır böyle yaşıyorum :) Yara değil de kendimi jiletlemiş gibi tırnak izlerim oluyordu.. Onda da çok zorlandığım zamanlar eldiven takarak uyuyorum.. Pek yapacak bir şeyim yok :) Emzirme sonrası tekrar psikolojik tedaviye dönmem gerekiyor ki düzelsin..

Back