puf noktalar yazan herseye inanmayin!!!!

esenesce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
31
0
86
45
Diğer
arkadaslar bende bu pratik bilgileri okuyup bilmediklerimi uygularim hemde ogrenmis olurum dedim.utu herzaman benim icin cok buyuk kabus olmustur.yazilan bilgide utu suyunun icine biraz yumos koyarsak camasirlarin daha guzel kokacagini soylemisler ama sonra utuye ne olacagini soyleyen olmamis.maalesef utu bundan sonra leke birakmaya basladi ve lekelere ne yazikki leke cikaricilarda kar etmedi.sakin her yazilani uygulamayin....

ewet canım bunu ben de denemiştim bence de inanmamak lazım denemeden atıyorlar bazen

koku için ütü suyu var özel.. migroslarda falan satılıyor o tür şeyler alabilirsiniz.

Bende aynı yöntemi dün denedim,benim ütüm de kafayı yedi kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı öyle bi su damlatmaya başladı ki,ütülerim yarıda kaldı,bakalım biraz dinlensin diye şimdilk ütülerim bekliyor ama yine aynı şeyi yaparsa...güleee güleee

vallahi bande belki duzelir diye sirke ile kaynatmim durum feci bizde gule gule diycez herhalde ama ben yazip bide a evet cok guzel diyen okeycilere aldiracam bakalim yapmayipta fikir vermek nasil oluyor?

haklısın bende her püf yazanları denemiyorum aklıma yatan şeyleri deniyorum:lepi:
canım ya o yazıyı bende okudum
ben ütüme zarar verir diye denemedimlmaz:
sadece camsil şişesine biraz yumşatıcı birazda su ekledim ikisini karıştırıp ütü yapacağım kıyafetlerime püskürttüm
o topiğede aynını yazmıştım demek sen ben yazdığımda denemişin

inanmıyorum demek bi tek ben değilmişim yaa
bende okudum ve aynısını uyguladım
1 yıllık ütüm herşeyi yapıştırmaya başladı
bende ütüye noldu durup dururken dedim
3 hafta bekledim tamirden gelmesini
tabanını değiştirdiler
düzeldi şimdi
ama bidaha asla bende uygulamam dediklerini

iyi ki denememişim cnm bende şeyi denemiştim bulaşık detarjanıyla cam silme bir yaptım alam alam oldu camlar loc la sildim düz sildim düzelmedi 2 3 seferde hep alam alam oldu daha yeni anca düzeliyor herkese herşey yaramıyor

Onu ben de okumuştum. Ama uygulamadım. ıyi ki uygulamamışım. Gerçi benim ütümün kullanma klavuzunda yazıyordu içine yumuşatıcı falan koymayın diye.

neyse giden bi utu olsun.dikkat edelim bari arkadaslar ne demisler en iyi bildigin sey kendi bildigindir demisler
zemuszemus

bu hatayı bende yaptı.sanırım yumuşatıcı yoğun geldi ve delikleri tıkadı,.çok su akıttı.bugün tekrar ütü yaptım ütüm eski haline dönmüş

bende denemiştim arkadaşlar,
Benim ütüm de su damlattı,öyleki ütü yapamaz hale geldim.
Sonra anti kireç kalkanını falan temizledim de geçti,
Evet herşeyi denememek gerektiğini öğrendim. (

evet kızlar bencede burdan duyduğumuz herşeyi denemeyelim,bende elektrik süpürgesinin filtresine oda spreyi sıkıp motorunu yaktım,bu yüzden herşeye hemen atlamayalım:sm_confused:

benim ablamda bulaşık makinesinde arap sabununu denemişti
sonuç felaket oldu:gitme:
3 kere daha yoğun programda yıkamak zorunda kaldı,yinede lekeliydi bulaşıkları...
:1no2:

ben de onu deneyenlerdenim,hatta okeyledim de,cok guzel diye.gercekten o gun utu yaparken ilk once yanik kokusu gibi bi koku geldi,sonra duzeldi,ama bir sonraki seferlerimde utuden kahverengi sivi akmaya basladi.kireclendi sanirim.esimin beyaz gomlegini utulerken mahvettim onu da,ama sukur ki,yikadim gecti.sonra neden oluyor bu lekeler diye dusundum ve buldum tabi ama ne fayda.artik utumu 2 aydir ki,buharsiz kullaniyorum,cunku buharla butun utulediklerim mahv oluyor.kirec temizlemesini bilmiyorum ben.yardimci olursaniz sevinirim...

ben denemezdim çünkü makineye az fazka yumuşatıcı koysam çamaşırları ütülerken sararıyor..bi de ütüye koysam kimbilir nolur.

Aynı sorun bende de var malesef. Buhar kazanlı ütümün su haznesine koymuştum birkaç damla yumuşatıcı. Sonrasında da pas lekesi gibi kahverengi lekeler bıraktı,çamaşırlara buhar verirken. Ütü yapmaya başlamadan önce eski bi havlunun üzerinde 1-2 dakika deneme yapıyorum en yüksek derecede buhar vererek. Kahverengi sularını bırakıyor iyice. Sonra buhar deliklerindeki kalıntıları temizliyorum,bir bezle. Her ütü sırasında yapıyorum bunu,zahmetli oluyor ama başka çözüm bulamadım. Bu sorunu yaşayıp kalıcı bir çözüm bulan varsa yazsın lütfen.

ben de okmuşutum ama mantıklı gelmemişti.... bunu yazdığın için sağol... en azından birileri görür de onların da başına böyle talihsiz kazalar gelmez....en iyisi camsil şişesine koyup çamaşıra püskürtmek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…