ptt ödeme sistemi hakkındaki değişiklikten haberiniz olsun..satıcılar.. :)

Evet ürün elime geçince ödediğimi ilk başında da yazmışım.Satıcı adına ptt teslimatı yaparken ödeme yapmanın bana mantıklı gelmesini sorgulamanıza ben de çok şaşırdım..

biz durumu yanlış anladık galiba pardon
sistem değiştikten sonraki yani kapıda ödemeli kalktıktan sonraki alışverişleriniz 'önce ürünü aldım sonra ücreti yatırdım' gibisinden anlaşıldı

Ptt nin kapıda ödemeli sistemiyle çok sayıda ürün satışı yaptım sonradan buradada sistem değişti ve kargo ücretini ürünün gönderen öderse kapıda ödemeli gönderebilirsin denmişti bir sürede öyle satış yaptım

Ama artık burada sistem yine değişmiş son gittiğimde bana kapıda ödemeli ürün gönderiyorsan gönderdiğin ürünün faturası gerekli yoksa gönderemezsin dendi yani kullanmadığım eşyalara fatura kesemeyeceğime göre artık ptt kargonun kapıda ödemeli sisteminini kullanamıyorum.

bende dün kargo gönderdim zam gelmiş .orta yollu bir paket 8 tl ye felan olmuş bilginize .şubeden şubeye genderimlerde hakeza.onlarada 1 tl eklenmiş

aynen öyle dün itibariyle zam geldi. 1 tl doğru. bence son 2 yılda bu ikinci el satışıyla ptt kargoda müthiş patlama yaşandı. ptt bunun farkında. sonuçta diğer özel kargo şirketlerine göre yine en uygunu. bunu avantaja çevirmek için 50 krş 1 tl gibi küçük zamlar yapıyor. sonuçta biliyor ki yine en uygunu ptt.

hesabı olanlar 1 tl havale parası ödüyor. eğer sürekli alışveriş yapılıyorsa 5 tl verip hesap açtırmak en mantıklısı yoksa her defasında 2,5 tl havale parası alıyorlar. kapıdan kargo almaya da 3 tl alıyorlarmış dün bir arkadaş söyledi. hatta her kargosu için ayrı ayrı 3 tl almışlar. bu biraz fazla olmuş ptt işi iyice abartmış anlayacağınız...

canım bu sistem var bayadır.. bazı şehirlerde kapıda ödeme tamamen kalktı bazılarında kargo ücreti ve kapıda ödeme ayrı ayrı yapılması kalktı bende aynı şeyi yaşıyorum ama şöyle yapıyorum.. ürünler 10 tl diyelim kargo ne kadar tutuyor diye soruyorum 6 tl olsun , ben ödüyorum ama kargo ödemesine 16 tl yazdırıyorum , alan kişi sadece ürün ücretini ödüyor ben ürün bedenli ve kargo bedelini almş oluyrm

Son düzenleme:
Burdan biri ben pttyle göndermiyorum diye başlığıma gelip sanki dolandırıcıymışım gibi işte ptt kapıda ödeniyo biz birbirimizi tanımıyoruz böyle olmaz vs demişti..şimdi kendisi tanımadıklarıyla alışveriş yapmıyodur heralde :)) sağlam bir tokat oldu ona hahahhaha

Valla ben yaşadım 15 tl için kadın esrarengiz oldu yatırma di ben fakir olmadım ama o zengin olmuştur belki.
Artık önce havale yaparlar ise gönderiyorum yoksa göndermiyorum.
Ptt de vergi için bu sistemi getirdi ürünlere fatura kesersen gönderebilirsiniz ama fatura yoksa hiçbir şekilde ödemeli gonderemiyorsun

canım paranı yatırmadı ve kaybolduysa memnuniyet topiğine bunu bildir..ismini cismini her bişeyini yaz...bizlerde bilelim ki, satmayalım ona....dikkatli olalım..
bana biri öyle birşey yapsa yedi düvele duyururum...yazık günah, 15 lira olsun 5 olsun farketmez....
biz burda üç kuruş eve katkı sağlayalım diye uğraşıyoruz..yapanı da allah görüyor...yaramaz zaten ona...

Bu sitede değil sattığı kişi sahibinden de satmistim

bende ihtiyaç fazlası giysilerimi satmaya başlıycam fakat bu kargo ve ödemelerle ilgili hiç bir bilgim yok nasıl yapıyorsunuz geniş açıklmalı bilgi verebilirmisiniz banada

ptt mi daha iyi oluyo korgo şirketlerimi, ödemeler nasıl yapılıyo, önce ürünü gönderip sonra parayımı alıyorsunuz yoksa tam tersimi
bankada hesapmı açmak gerekiyo

alıntıyla cevaplarsanız kaçırmam

Kişiye göre değişiyor kargo şirketleri genelde pahalı oldukları için ben ptt tercih ediyorum kargo şirketlerine göre nispeten daha uygun. Bunun dışında ptt hesabı açabilirsiniz 5 tl verip açtırabiliyosunuz, satış yaptıgınız kişiye hesap no verirsiniz o kişide sizin ptt hesabınıza yatırır. Bazı kişiler çeşitli bankaların iban noları ile alılveriş gercekleştiriyor dedim ya kişiye göre değişir en iyisi ptt bence ben ptt kullanıyorum :) Kargoyu verdiğim gün alan kişi parayı hesabıma yatırıyor o şekilde yapıyorum ben :)

Son düzenleme:

Canim smdi diger kargolarla kıyaslarsak.ptt kargo en iyisi genelikle herkez onu kullaniyor bende dahil pttden posta ceki hesabi actryrsn.5 tlye o 5 TL hesabın aktif kalablmesi icin hesabi kapatrken geri alablrsn
Eskiden kapida odeme vardi ürünü gnderrken ücreti yaziodun onlar alip hesbna yatrydu ama artk
Fatura istedkleri icin olmuyo kendi yaptgm sey benim ürünü satyrum parayi hesabıma yatiriyolarlar snra ürünü kargoya veriyorum kargosnu alici alirken oduyo yani sdce parayi hesbma ytirio ve ürünü yolluyorum benm kullandm.bu

bende pttyle gönderiyorum ürünleri, tabi farklı kargo şirketiyle göndermemi isteyen olursa o şekilde de gönderiyorum zaten kargo ücreti alıcıya ait oluyor.. ama genel olarak ptt..
satışlarımı ziraat bankası üzerinden yapıyorum ücretsiz hesap açtirdım. ücreti yatırılınca kesinti falan olmuyor bu yüzden en makbul olanı buydu benim için. çoğu zaman ben kargoyu gönderip öyle yatıyor ücreti 1 hafta sonra yatıran bile oluyor hatta :) ben sorun etmiyorum bunu karşılıklı güven önemli olan yine de sizin tercihiniz.. şimdiden bol satışlarınız olsun :)

çok teşekür ederim kızlar, hayırlısı inşallah bol müşteriler cemli cümlemize

bence de ptt en iyisi.ben ptt ya da banka hesap numarası veriyorum aynı gün pttde oluyoruz o parayı yatırdığı an ben de kargoyu verip takip fişindeki numarayı yolluyorum.burda yeniyim yarın ilk kargomu yollayacağım bu şekilde güven oluşuyor herkese iyi satışlar kızlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Konu açılalı baya olmuş bende bişey sorucam kızlar. Kapıdan ödeme hala devam ediyor değil mi? Yani ben bir ürünü gönderirken kargo parasını ödesem müşteriye de 40 değil 45e satıp kargo bedava desem o zaten ödediği miktarin içine kargo parasını da eklemiş oluyor. O zaman kapıda ödeme gerçekleştirebiliyor muyum?

Doğru mu anladım yoksa tamamen mi kalktı kapıdan ödeme?

[Q"geranio, post: 38189134, member: 421492"]Konu açılalı baya olmuş bende bişey sorucam kızlar. Kapıdan ödeme hala devam ediyor değil mi? Yani ben bir ürünü gönderirken kargo parasını ödesem müşteriye de 40 değil 45e satıp kargo bedava desem o zaten ödediği miktarin içine kargo parasını da eklemiş oluyor. O zaman kapıda ödeme gerçekleştirebiliyor muyum?

Doğru mu anladım yoksa tamamen mi kalktı kapıdan ödeme?[/QUOTE]

Kapida oddme bildim kadari ile kalkti cnm bzm burda yok belki bkac olan yer varsa blmyrm ama fatura istyo devlet neyden para kazaniysn ne satysn die bunun icinde maaliye kayt olup devlete vergi odemek zorunda kaliysn sattiklarin icin ee ikinci elin faturasi olmayacgi icin bzde kapida odeme kullanmiyrz ama szn orda fatura istemiolar ise dedgn gbi yapablrsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…