• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoz takıntısı ve aşırı korkusu

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Arkadaşlar merhaba geceleri cok uykuluyken aklimdan birbirinden alakasız düşünceler geçiyor son zamanlarda.Mesela içimden bisey hayal ediyorum onu düşünüyorum diyorum ki yarin cok güzel olacak diye mesela onunla alakalı seyler düşünürken içimden birden çamaşır sepetiyle ilgili bir cümle geciyor.Yani onu isteyerek düşünmüyorum birden öyle geciyor veya okulla alakalı bisey düşünürken birden icimdeki ses ondan alakasız bir sey söylüyor yani kendim söyledigimin farkindayim ama böyle alakasız düşünceler geçiyor.O ilk düşündüğüm seyi düşünürken ikinciyi planlamiyorum ama birden aklimdan geciyor onla alakalı bir cümle.Son zamanlarda hastaliklara cok takiyordum psikoz belirtisi mi bu acaba? Cunku mesela aklima gelen alakasız konuyu aklimdan gecirmeyi o an planlamiyorum birden geliyor.Ama ondan once cok takiyordum hastaliklara hep böyle bisey gene olacak mi diye düşününce oluyor.Aşırı derecede psikoz korkum var psikiyatr ve psikologa gittim kaygi bozuklugu teshis koydu ama şimdi böyle bisey olunca korktum gene

Arkadaşlar merhaba geceleri cok uykuluyken aklimdan birbirinden alakasız düşünceler geçiyor son zamanlarda.Mesela içimden bisey hayal ediyorum onu düşünüyorum diyorum ki yarin cok güzel olacak diye mesela onunla alakalı seyler düşünürken içimden birden çamaşır sepetiyle ilgili bir cümle geciyor.Yani onu isteyerek düşünmüyorum birden öyle geciyor veya okulla alakalı bisey düşünürken birden icimdeki ses ondan alakasız bir sey söylüyor yani kendim söyledigimin farkindayim ama böyle alakasız düşünceler geçiyor.O ilk düşündüğüm seyi düşünürken ikinciyi planlamiyorum ama birden aklimdan geciyor onla alakalı bir cümle.Son zamanlarda hastaliklara cok takiyordum psikoz belirtisi mi bu acaba? Cunku mesela aklima gelen alakasız konuyu aklimdan gecirmeyi o an planlamiyorum birden geliyor.Ama ondan once cok takiyordum hastaliklara hep böyle bisey gene olacak mi diye düşününce oluyor.Aşırı derecede psikoz korkum var psikiyatr ve psikologa gittim kaygi bozuklugu teshis koydu ama şimdi böyle bisey olunca korktum gene
Bariz obsesif takıntınız var. Psikoz olsaydınız psikoz olabilir miyim diye sormazdınız olurdunuz ve inkar ederdiniz. İlk panik atak oldgmda bendede sizofren olucam korkusu vardı antidepresanı duzenli kullanımca geciyor

Bariz obsesif takıntınız var. Psikoz olsaydınız psikoz olabilir miyim diye sormazdınız olurdunuz ve inkar ederdiniz. İlk panik atak oldgmda bendede sizofren olucam korkusu vardı antidepresanı duzenli kullanımca geciyor
Birisi psikoza girmiş ölüleri görüyormus sonra ben de korktm ölmüş dedemi görür müyüm diye halüsinasyon olarak sonra gece bir gün gec saat oturuyordum karanlikta gördüğüm cisimleri yüze benzettim korktum :(( şimdi gene karanlikta uzaktan bakinca yüze benzettigim seyler oluyor aklima dedemin suratini getirip korkuyorum :(( aklimdan cok korkunc düşünceler geciyor biliyorum sacma ama aklimdan atamiyorum psikozda miyim diye aglamaktan helak oldum

Birisi psikoza girmiş ölüleri görüyormus sonra ben de korktm ölmüş dedemi görür müyüm diye halüsinasyon olarak sonra gece bir gün gec saat oturuyordum karanlikta gördüğüm cisimleri yüze benzettim korktum :KK43:( şimdi gene karanlikta uzaktan bakinca yüze benzettigim seyler oluyor aklima dedemin suratini getirip korkuyorum :KK43:( aklimdan cok korkunc düşünceler geciyor biliyorum sacma ama aklimdan atamiyorum psikozda miyim diye aglamaktan helak oldum
Hayır sadece çok korkmuşsun dedim ya psikoz olsan zaten oldum mu demezsin. Ama çok korkmussun sakin ol psikoz falan degilsin. Psikiyatriste gittin mi? Basit bi antidepresan vericek sadece

Hayır sadece çok korkmuşsun dedim ya psikoz olsan zaten oldum mu demezsin. Ama çok korkmussun sakin ol psikoz falan degilsin. Psikiyatriste gittin mi? Basit bi antidepresan vericek sadece
Gittim verdi lustral adli bir antidepresani ama kullanmadim bir de psikologa gidiyorum ama aklimdan niye böyle sacma sapan düşünceler geciyor durduramiyorum agliyorum sürekli

Gittim verdi lustral adli bir antidepresani ama kullanmadim bir de psikologa gidiyorum ama aklimdan niye böyle sacma sapan düşünceler geciyor durduramiyorum agliyorum sürekli
Fazla korkudan panik atak olmuşsun canım yaşın kaç? Lustral en hafif antidepresan. Bende çok korkudan panik atak olmustum merak etme bisey olmuyor psikoz falan hiç olmuyor:)

Fazla korkudan panik atak olmuşsun canım yaşın kaç? Lustral en hafif antidepresan. Bende çok korkudan panik atak olmustum merak etme bisey olmuyor psikoz falan hiç olmuyor:)
21 yasindayim böyle karanlikta baktigim yerleri yüze benzetmem de mi halüsinasyon degil sonra kendi kendime aklimdaki seye benzetmeye calisiyorum zorla :(( oluyor ama sanki neden korksam yasiyorum

21 yasindayim böyle karanlikta baktigim yerleri yüze benzetmem de mi halüsinasyon degil sonra kendi kendime aklimdaki seye benzetmeye calisiyorum zorla :KK43:( oluyor ama sanki neden korksam yasiyorum
Adın ne? Bak onunde canlı ornegin var ben varım. Karanlıkta baktıgın yerleri biseye benEtmeye çalıyorum diyosun sen yapıyosun bunu zorla yani. Halüsinasyon olsa kafanda bunları düşünemezsin bile bu o dersn ama olmadıgını sende biliyorsun. Sen suan hastalıgım daha ne kdar ilerler diye kendini test ediyosun canım. Bende cok yapardım ama ikisi apayrı hastalıklar bak biri sen farkında bile olmuyosun hasta oldugunun hatta inkar ediyosun(psikoz) birinde acaba olcak mı diye korkuyosun (anksiyete). 05313780000 whatsapptan yazabilirsin

Adın ne? Bak onunde canlı ornegin var ben varım. Karanlıkta baktıgın yerleri biseye benEtmeye çalıyorum diyosun sen yapıyosun bunu zorla yani. Halüsinasyon olsa kafanda bunları düşünemezsin bile bu o dersn ama olmadıgını sende biliyorsun. Sen suan hastalıgım daha ne kdar ilerler diye kendini test ediyosun canım. Bende cok yapardım ama ikisi apayrı hastalıklar bak biri sen farkında bile olmuyosun hasta oldugunun hatta inkar ediyosun(psikoz) birinde acaba olcak mı diye korkuyosun (anksiyete). 05313780000 whatsapptan yazabilirsin
Evet ben aklima getiriyorum bir yüz sonra etrafta benzetmeye calisiyorum ve basarinca korkudan oluyorum :(

Bende uykuya dalarken de oluyo uyanikken de bende cok korkuyorum hipomani falan mi diye.. bipolar olma korkusu var şiddetli bir şekilde.. bazen aklimi kaybetmiş gibi hissediyorum ya artık biktim

Aynısını yaşadım ara ara da yasıyorum.tam uykuya dalacakken bişeyler düşünüyorum mesela yarın spora giderken şunu giyeyim diye düşünürken aklıma aniden bambaşka bi kelime geliyor.istemsizce.psikologa sordum bilinçaltın çok kalabalık o yüzden dedi.hiç korkma bendede anksiyete var bu arada

Bu herkese olur, beynimizde bir sürü şey var gün içinde bi çok şey yaşıyoruz, gece yatınca hepsi tek yek geçiyor aklımızdan, hem düşünceler belli bir sıralamaya göre gelmez ki.. bazen bir şeye üzülüyorum, sonra aklıma başka bir şey geliyor o düşünceye yoğunlaşıyorum, "biraz önce ben neye üzülüyordum" diye sorduğum bile oluyor kendi.. yani düşünce geçişleri psikoz belirtisi değil, herkese olan doğal bi şey.. bence sen bu hastalıkları araştıra araştıra kendini korkutuyorsun sadece.. karanlıkta odayı inceleme alışkanlığını bırak öncelikle, gözlerini kapat uyumaya çalış.. müzik dinle.. kanser olmadan kanserden korkmak gibi bi şey seninki de, ortada hiçbir şey yok, boş yere kendini üzüyorsun.. kurtulmaya çalış bu düşüncelerinden.. aklını bunlara vermek, hastalıkları araştırmak yerine kitap oku, belgesel izle, kişisel gelişimine yönel..

Psikiyatriste sordun mu neden oluyormuş bir de sen de gündüz de oluyor muydu .Benim de psikoz korkum var

Psikiyatriste sordun mu neden oluyormuş bir de sen de gündüz de oluyor muydu .Benim de psikoz korkum var

Gece gündüz farketmeksizin olurdu özellikle geceleri şiddetlenirdi karmakarışık renkler kulaklarımda çınlamalar sesler duyardım stres tetikliyordu ve düzensiz uyku özellikle tip 1 bipolar bozukluğum var birde kullandığım ilaçlar tetiklemiş. şuan yaşamıyorum

Aynısını yaşadım ara ara da yasıyorum.tam uykuya dalacakken bişeyler düşünüyorum mesela yarın spora giderken şunu giyeyim diye düşünürken aklıma aniden bambaşka bi kelime geliyor.istemsizce.psikologa sordum bilinçaltın çok kalabalık o yüzden dedi.hiç korkma bendede anksiyete var bu arada
Gündüzleri de oluyor muydu hiç

Back