Psikolojim

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
5.668
16.054
178
Arkadaşlar merhaba.
Konu açmayalı bayağı oldu, kolay kolay konularda içini döken bir insanda değilim aslında ama şuan çıkmazda gibiyim.
2,5 aylık hamileyim. Bir düşüğüm vardı 2 yıl önce bu bebeği de çok çok isteyerek yaptık hala da öyle şükürler olsun sağlıklı herşey yolunda.
Ama ben sağlıklı hissetmiyorum. Her dakika midem bulanıyor. Mide bulantım yaklaşık 1 aydır hiç geçmiyor sadece şiddeti azalıp artıyor.
Sürekli yorgunum, bu süreçte iştende ayrıldım. 7/24 evdeyim hiçbir iş yapmak istemiyorum yemeği istesemde yapamıyorum Allah var eşim bu konuda çok anlayışlı makarna yeriz kızartma yeriz kahvaltılık yeriz diyor sürekli rahatlatıyor.
Geçtiğimiz günlerde çok şiddetli bi şekilde migrenim tuttu. Bi doğum gününe gitmemiz gerekiyordu ve o kadar çok çocuk çığlığı vardı ki eve geldiğimizde beynim ortadan 2ye yarılacak sandım. Ve ne yazık ki bu migreni aralıksız 3 gün çektim ilaçta alamayınca. O 3 gün zehirdi cehennemdi resmen. Hem mide bulantısı hem geçmeyen migren ağrısıyla.
Uzun lafın kısası bebeğim için çok mutluyum ama sağlığım yüzünden resmen depresyona girecek durumdayım. Kendimi 1 aydır hasta gibi hissedip aslında hasta olmamaktan kafayı yemiş gibiyim. Eşim artık kızıyor hasta değilsin birşeyin yok psikolojik yaşıyorsun diyor.
Mide ilaçları içiyorum vitaminler içiyorum doktor onayıyla ama asla değişmiyor. Yakın çevreme söylüyorum aman bi sen mi hamilesin biz neler çektik bu daha başlangıç deyip beni daha çok bulandırıyorlar. Öyle bi raddeye geldim ki uyanık kalma sürem çok az olsun istiyorum artık bu psikolojiye maruz kalmamak için.
Arayıp sürekli saçma sapan cümleler söyleyen insanlardan yoruldum. Bak dikkat et bunuda düşürme diyen insanlardan sıkıldım. Şimdiden çok yoruldum yolun başındayım ama çok yoruldum yıprandım. Artık beynim doğru dürüst çalışmıyor gibi..

Nazara inanırım bence ailece nazara geliyorsunuz. Felak nas suresi okuyun. Ayrıca korku yaşıyor olmanız psikolojik sıkıntıya sebep olabilir çok normal.

Nazara inanırım bence ailece nazara geliyorsunuz. Felak nas suresi okuyun. Ayrıca korku yaşıyor olmanız psikolojik sıkıntıya sebep olabilir çok normal.
Yalnız hissediyorum, hevesim kalmadı hiçbir şeye. Çünkü arkadaşımla yarım saat avmye kahve içmeye gitmek bile bana zehir oluyor. Yolda kusucam korkusuyla bakkal hariç hiçbir yere gidemez oldum

2.gebeligimde hiperamazus graviradum yani asiri bulantı yasadim benim hayatimi torba yogurdu kurtardi Chemist. Ortalama 16-17.haftaya kadar bulanti şiddetti artarak devam ediyor. Senide eminim böyle rahatlatacak bir yiyecek vardir, amac mide asidini bastırmak.

Sabah kalkar kalkmaz cubuk krakerde yiyebilirsin.

Tebrik ediyorum, saglikla kucagina alirsin insallah, Allah anali babali buyutmek nasip etsin.

Ekleme: prilam dr adli bir bulanti bastiran ilac var, doktoruna onu bi danis istersen.

Progesteron destegi veriliyorsa hap ya da fitil seklinde bunu igne formuna dondurmesini de isteyebilirsin.

Prilam ilk kullandığım ilaç oldu.
Bulantı şiddetinden dolayı doktorum günlük 3 adet içmemi istiyordu. Ancak sonra farkettim ki ilaç midemi daha çok bulandırdı. Şuan başka bir ilaca geçtik ancak yinede çok bir azalma yok. Elimde sürekli leblebi ceviz badem fındıkla geziyorum çünkü yemek yemek benim için bi eziyet haline geldi. Kilomuda koruyamıyorum haliyle. Sürekli de aç kaldığım için migrenim tetikleniyor daha çok bulantı yapıyor bana

Prilam beni de kurtarmamisti. Yemiste yiyemiyordum acikcasi. Sen bir de torba yogurdunu dene, bulamazsan suzme yogurtlarda is goruyor.

Bulantinin asil sebebi progesteron hormonu, o zirveye ulasana dek bulantin bitmeyecek, daha sonra rahatlayacaksin. Emin ol, sonsuza dek surmuyor yani, ha bir de doktorun yatis verirse asla reddetme, o da cok kurtarici oluyor.

Canım, gerçekten çok zor bir dönemden geçiyorsun ve seni çok iyi anlıyorum. Aynı şeyleri atlatmış biri olarak.. Bu kadar yoğun mide bulantısı ve migrenle başa çıkmak kolay değil. Ama unutma ki bu süreç geçici Kendine zaman tanı ve kendini dinle.

Ben 7 aylık gebeyim, hala bulanıyor. Hala hiç kilo almadım. Üstelik uykularım hergun bir oncekinden daha kötü. Dönmek artık zor.
Bu mutsuz, konforsuz hayatıma alıştım diyebilirim.
Dr bana prilam fayda etmeyince zofer vermişti.
Sabır diliyorum çünkü başka çaremiz yok gibi

Hep geçecek umuduyla bekliyorum diyorum son 1 hafta dayan. Kendime böyle diye diye son 1 ayı geçirdim neredeyse

migren tutunca bi acile gitseydiniz keşke

gebe değilim migrenim var, şayet başa çıkamayacağım bir durum varsa, (mesela başka bir şehirdeyim, orada yatma dinlenme imkanım yok, cenaze şu bu var vs.) gidiyorum zaten halimi gören acıyor. kasa iğne şeklinde ağrı kesici yapıyorlar

gebelikte güvenli kategoride bir ağrı kesici de vardır illa ki, ya da güvenli olan nese onu veirler tam geçirmese de azaltır.

benim gebelik değil de başka bir kronik hastalığım var
7/24 bulantım olan yıllar geçirdim
bakın yıllar diyorum
dişimi fırçalayamadım, herşey koktu
herşeye öğürdüm, korkunç kilo verdim, serum takıldı sık sık, bayıldım alakasız yerlerde, yani gebelik yaşamadım ama durumu biliyorum. benimki teşhis koyulup tedavi başladıktan ben de psikolojimi böylece toplarladıktan sonra azaldı şimdi sadece dönemsel yaşıyorum. onu da önemsemiyorum. sizinki de illa bitecek.

zaten işi bırakmışsınız
gebelik 9 ay illa bitecek azcık sabredin, migren gibi ekstra durumlar olursa da doktora gidin

Kadın doğum doktorum acile gitmememi verecekleri ilacın bebeğe ne etki yaratacağını bilemeyebilirsin dedi. Parol ve buscopan verdi çok şiddetli olursa birkaç saat arayla birer tane al dedi

Bu dönemlerde böyle yoğun bulantı olması ve yorgun hissetmeniz çok normal. Şöyle düşünün bu sadece bir süreç, yakında bitecek ve bebişinizi kucağınıza aldığınızda hepsini unutmuş olacaksınız
Ben bu dönemlerde açık havaya çıktığımda iyi geliyordu, sizde kısa yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Birde leblebi ve kraker bulantıyı bastırıyordu bende, sizde midenizi rahatlatacak bi şeyler atıştırıp rahatlatabilirsiniz. :)

Açıkçası midemi rahatlatan tek şey dondurma şu sezonda

Büyük ihtimal hamilelik duygularınızı etkiliyor . Mide bulantısını bende çok yaşadım hiç geçmeyecek sanıyordum sürekli tansiyon düşüklüğü yaşıyordum ... Aklıma gelmeyen bir çok şey daha ama biraz temiz hava yürüyüş ve sakinlik iyi gelecektir. Ben 2. Ve 3. Ayımda gözümün önünde iki sevdiğim insanı kaybettim ani ölümlerinde yanındayım sonrası zaten evde hep matem vardı .

4.yada 5.ayda rahatlarsınız inşallah...geçici bir süreç olduğunu unutmayın...midenize iyi gelecek besinleri deneyerek bulun. Herkesin bünyesi farklı...Kuru ekmek, patlamış mısır, leblebi bana iyi geliyordu. Arada serum taktırın...sağlıklı günler

Üzme tatlı canını. Ben de yaşadım aynılarını. İlk ay hiçbirşeyim yokken ikinci aydan 5.ayıma kadar mide bulantısı, kusma, halsizlik, sürekli uyku hali, ocakta yemeği unutup uyuyakalma gibi durumlar yaşadım. Yolculuk zehir olurdu, sabah kalksam midem bulanır öğürürdüm, yemek yiyemwz sadece meyve ile karnımı doyururdum, çok az yemek yiyordum. Patates soyarken, evde temizlik yaparken öğürürdüm. Mide bulantısı için ilaç vermişti doktorum onunla idare ediyordum. 5.aydan sonra rahatlamaya başladım, kusmalar neredeyse hiç denecek kadar azaldı, ama bacakta ağrılar çoktu. Ama doğumdan sonra bebeğini gördüğünde yaşadığın her şeyi unutuyorsun. Karnındaki tekmelerini bile özlüyorsun. Öyle diyen insanlardan uzak dur, mümkünse görüşmemeye çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…