Psikolojim ''Sen hastasın.'' diyor

Geçmiş olsun canım arkadaşların dediği gibi doktor kontrolüne git ve bir tavsiye olarak spora başla.
Yürüyüş yap ne bilim imkanın yoksa evde internetten videoları açıp pilates yap.
Vücudun dinçleştikçe psikolojin de sağlığın da yerine gelir. :16:

Yapıyorum canım ya.Yaz boyu yürüyüş yaptım,hergün düzenli egzersizlerim var,ara ara pilates yapıyorum,eliptik bisiklet sürüyorum. Bana mısın demiyor hastalıklar :D

PKOnun tedavisi doğum kontrol hapı sen onu alıyormuşsun zaten. Ya da başlangıc olduğu icin gözlemlemekle yetinmiştir. Endokrin uzmanına mutlaka görün. Kilo verdikce vücut ritmin de değişecek.

Yok, ben dogum kontrol hapı almıyorum. Ben tüylenme problemi için gittim, pko başlangıcı oldugunu belirtti ama yumurtalıkların çok iyi, şöyle böyle. hep güzel şeyler söyleyince endişe etmemiştim. 47 kiloyum 1 senedir sabit ama az önce 45 çıktım :S Halbuki sürekli yiyorumda.. Benim acil doktora başvurmam gerek bunu anladım.

Ankara'da yaşayanların önerebileceği doktorlar var mı acaba?

Yok, ben dogum kontrol hapı almıyorum. Ben tüylenme problemi için gittim, pko başlangıcı oldugunu belirtti ama yumurtalıkların çok iyi, şöyle böyle. hep güzel şeyler söyleyince endişe etmemiştim. 47 kiloyum 1 senedir sabit ama az önce 45 çıktım :S Halbuki sürekli yiyorumda.. Benim acil doktora başvurmam gerek bunu anladım.

Ankara'da yaşayanların önerebileceği doktorlar var mı acaba?

Ankarada devlet hastanelerinde endokrinde sıra bulmak cok zor, cok aramıştım ben en son güven hastanesine gittim mecburen

Ankarada devlet hastanelerinde endokrinde sıra bulmak cok zor, cok aramıştım ben en son güven hastanesine gittim mecburen

Geciktirmeye gelmez..
Mecburen özel hastane tercih edeceğim. Güven hastanesinden memnun kalmış olmalısınız o halde.
Önerirseniz bende gidebilirim.
Ya da üniversitemin hastanesine gidebilirim.
Doktorum onkolojinin endokrin bölümünün çok iyi oldugunu söylemişti şimdi hatırlıyorum.
Kararsız kaldım.

İşin kötü tarafı insülin direnci yüksek pkolu insanlar cok zor kilo verirler. Gerçekten cok zor. Aylarca spora gittim veremedim sonra boşandım 15 kilo verdim :1: Benimki boşanma diyeti o saylanmaz :D

Kesinlikle görünsün. Ben sürekli yiyordum. Obezlikle ilgili değil. Normalde mesela öğün dışında yemek yemem, tatlıyı sadece açken yerim ama o dönem sürekli yiyordum. Ben kendimden tiksinmiştim. Yedikten sonra midem bulanıyordu yani. Ve sürekli sisti vücudum.

Bel kısmında yağlanma varsa, kilo orda toplandıysa dikkat edilmeli. Evlendiğimde 50 kiloydum, 1 yılda 65 kilo olmuştum. Ama hala 38 bedendim; cünkü bütün kiloyu bel cevreme, mideme almıştım.

Aman dikkat edin. İnsüin direnci yüksek insanların sonu tip2 diyabet.

Seninki özel diyet olmuş.:17: Umarım atlatmışsındır...

Geciktirmeye gelmez..
Mecburen özel hastane tercih edeceğim. Güven hastanesinden memnun kalmış olmalısınız o halde.
Önerirseniz bende gidebilirim.
Ya da üniversitemin hastanesine gidebilirim.
Doktorum onkolojinin endokrin bölümünün çok iyi oldugunu söylemişti şimdi hatırlıyorum.
Kararsız kaldım.

Çok memnundum ben Güvenden, Sadece birazcık pahalı ama konu sağlık olunca ihmale gelmez.
Seninki özel diyet olmuş.:17: Umarım atlatmışsındır...

Saol tatlım, atlattım, şükürler olsun.

Kızlar hepinize iyi geceler

Burada zaman zaman sıkıntılarımı paylaştım ve güzel öneriler aldım. Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Bu sefer sorunum öyle ailevi yada kişisel meseleler değil.
Düşünmekten kafayı yiyeceğim o nedenle bu saatte bu konuyu açmak istedim.

Öncelikle bebekliğimden beri bitmek bilmeyen bir kabızlık problemim var. Müzmin kabızım anlayacağınız. Ne yapsam çare etmiyor kuru kayısılar,incirler,erikler,zeytinyagları,keten tohumu vs.. Her gün bol su ile beraber sindirim sistemini düzenleyen besinler tüketmeye çalışıyorum ama FAYDASIZ!
2 aydır regl olmuyorum, tatile gittim geldim, hava değişikliğidir dedim ama 1 ay geçti artık tatilden döneli..
Ve en kötüsü de ben bu sorunlarımın psikolojik olduğunu düşünmeye başladım.. Yaklaşık 1.5 sene önce tam 13 kilo verdim. 21 yaşındayım,47 kiloyum. Boyum kısa oldugu ıcın kilomda sıkıntı yaratıyordu,astım hastasıyım kortizon alıp pek fazla hareket edemiyordum.İlaçları kesince ve düzenli beslenme alışkanlığı edinince birde sporla beraber kısa zamanda zayıfladım. O günden beri sporumu aksatmam, yediğime içtiğime dikkat ederim ama artık bazı şeyleri abarttığımı düşünmeye başladım.
Her yediğimin kalorisini hesaplıyorum, gün içinde kaç kalori aldıgımı hesaplamadan gözüme uyku girmiyor. Aslında yemek benim en büyük zevklerimden birisi ama mümkün oldugunca özen gösteriyorum. Evet, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek güzel birşey ama ben kendime işkence haline getirmeye başladım. Son 1-2 haftadır, sanırım psikolojik oluyor sürekli yeme ihtiyacı hissediyorum, sürekli ağzıma birşey atasım geliyor. Gün boyu yemeyi, ne yiyeceğimi, yediğim besinlerin yağını,karbonhidratını vs. düşünmeye başladım. Leblebiyi çok severim, gidip gelip ağzıma leblebi atıyorum.Ne yesem göbeğime,basenlerime yağ olarak dönüyor gibi hissediyorum.Kilom normal ama göbeğim gayet yerinde.İyice sinir oluyorum, düşünmekten alamıyorum kendimi.Kafayı bozdum galiba ben :D Birde ne yesem kabızım aman adet olamadım diye diye yiyorum :D Haftaya okulum başlayacak, belkide evde olduğum için böyle oldum ama önünü alamıyorum artık.
Belkide bu kabızlıkta,adet olamamamda, vücudumla alıp veremediğimde bundandır ne dersiniz?
Ha, belirtmek isterim ki malesef bol sıkıntılı ve stresli bir hayatım var. Hiç derdim yokmuş gibi birde bunları dert ediniyorum kendime.

Endokrinoloji bölümüne gitmeyi düşünüyorum, sizce yararı olur mu?
Ya da bir diyetisyene mi başvursam bana düzenli bir yeme programı verse belki kabızlıgıma da çare olur?
Yada en iyisi ben bi psikologa gideyim, sorunlarım var diyeyim ? :1::1:

Acaba bunlari benmi yazdim diye düsüntüm bir an. :) 20-22 yaslari arasi bende böyleydim. Kiloma asiri bir takintim vardi sen gibi.

Ve ben tam 6 ay adet olmadim, nedense doktorada gitmeye korkuyordum. Orta okuldan ciktim 20 kilo verdim. 22 yasimda gecirdigim ailevi ve özel hayatimdaki s1k1ntialrdan dolayi 44 kiloya kadar düstümstüm. Herkez hasta saniyordu. Suan 48 kiloyum.

Eskisi kadar kiloma takintili degilim ama hayla bir takinti var: Kilo alma korkusu :(. Suan hayla yemek yemek benim icin bazen iskence gibi :(. Artik kendimi öyle alistirmisim ki hemen doyuyorum ve tikaniyorum bazen saatelrce ac kalip mideme agri girince mide agrisi ve aclik hissini ayirt edemiyorum. :(.

Eskisine göre daha rahatim nasil asmaya basladigimi sana malesef söyleyemiyecegim bende bilmiyorum cünkü. Zamanla ailevi ve özel hayatimdaki s1k1ntilar gidince yeme aliskanligim düzelmeye basladi. Suan hayla bir s1k1nti olsa yemekten kesiliyorum :(.

Birde ben söyle astim birazda: önceden arkadaslarimla yemege disari cikmazdim onlarla yavas yavas disarida yemek yemege basladim ve bunu haftada bir kendime bir ödül gibi düsündüm.

Acaba bunlari benmi yazdim diye düsüntüm bir an. :) 20-22 yaslari arasi bende böyleydim. Kiloma asiri bir takintim vardi sen gibi.

Ve ben tam 6 ay adet olmadim, nedense doktorada gitmeye korkuyordum. Orta okuldan ciktim 20 kilo verdim. 22 yasimda gecirdigim ailevi ve özel hayatimdaki s1k1ntialrdan dolayi 44 kiloya kadar düstümstüm. Herkez hasta saniyordu. Suan 48 kiloyum.

Eskisi kadar kiloma takintili degilim ama hayla bir takinti var: Kilo alma korkusu :(. Suan hayla yemek yemek benim icin bazen iskence gibi :(. Artik kendimi öyle alistirmisim ki hemen doyuyorum ve tikaniyorum bazen saatelrce ac kalip mideme agri girince mide agrisi ve aclik hissini ayirt edemiyorum. :(.

Eskisine göre daha rahatim nasil asmaya basladigimi sana malesef söyleyemiyecegim bende bilmiyorum cünkü. Zamanla ailevi ve özel hayatimdaki s1k1ntilar gidince yeme aliskanligim düzelmeye basladi. Suan hayla bir s1k1nti olsa yemekten kesiliyorum :(.

Birde ben söyle astim birazda: önceden arkadaslarimla yemege disari cikmazdim onlarla yavas yavas disarida yemek yemege basladim ve bunu haftada bir kendime bir ödül gibi düsündüm.

Beni anlayan birinin olması ne kadar güzel :)
Çok geçmiş olsun, şükür ki atlatmışsın :nazar:
İnşallah bende aşabilirim bunu. Sürekli yeme isteği fakat bununla beraber kilo alma korkusu,hep zayıf kalma isteği..
Bugün yine açlık hissediyorum sürekli ama tutuyorum şuan kendimi. Atıştırmak yok!
Kafayı zayıflıkla bozmadan bir doktora görünsem iyi olacak..
6 ay adet görmeden nasıl rahat ettiniz..Ben 2 ay olamadıgım ıcın aglıyorum.

Ben arkadaşlarla çıkınca diyorlar ki manyak mısın sen? Çorba ve salata tüketiyorum ama bazen elimde değil sağlıksız şeyleride yiyorum. Onlar yanımda yedikçe durmak çok zor geliyor..
of of saglıklı beslencem diye kafa saglıgımdan oldum ben :1:

Beni anlayan birinin olması ne kadar güzel :)
Çok geçmiş olsun, şükür ki atlatmışsın :nazar:
İnşallah bende aşabilirim bunu. Sürekli yeme isteği fakat bununla beraber kilo alma korkusu,hep zayıf kalma isteği..
Bugün yine açlık hissediyorum sürekli ama tutuyorum şuan kendimi. Atıştırmak yok!
Kafayı zayıflıkla bozmadan bir doktora görünsem iyi olacak..
6 ay adet görmeden nasıl rahat ettiniz..Ben 2 ay olamadıgım ıcın aglıyorum.

Ben arkadaşlarla çıkınca diyorlar ki manyak mısın sen? Çorba ve salata tüketiyorum ama bazen elimde değil sağlıksız şeyleride yiyorum. Onlar yanımda yedikçe durmak çok zor geliyor..
of of saglıklı beslencem diye kafa saglıgımdan oldum ben :1:

Tesekür ederim, sükürler olsun 2 yildir iyiyim. Takintim gecmis degil ama artik fazla "sesli" degil. Benim porsiyonlarim cok kücük, herseyden birer kasik. Ama normal hayla beslenemiyorum. Sabah minik bir sandevic, öglen sadece salata, aksam bir meyveli yogurt :). Aslinda az ama dedigim gibi eskisi kadar takik degilim. Arada biskuvi falan atistiririm. Ve calistigim icin zaten acikyorum :).

O 6 ay nasil rahat ettim valla bende bilmiyorum suan geciste hemen stres oluyorum. Benimki zaten hem cok zayiflamaktan hemde stresten olmustu. Allaha sükür suan tikir tikir. Benim kiz kardesiminde ki 16 yasinda 2 ay olmamisti o da senin gibi stresse giriyordu. Olmadim olamadim diye. O stresi ati üstünden hemencik oluverdi en istemedigi zamanda :)

Tesekür ederim, sükürler olsun 2 yildir iyiyim. Takintim gecmis degil ama artik fazla "sesli" degil. Benim porsiyonlarim cok kücük, herseyden birer kasik. Ama normal hayla beslenemiyorum. Sabah minik bir sandevic, öglen sadece salata, aksam bir meyveli yogurt :). Aslinda az ama dedigim gibi eskisi kadar takik degilim. Arada biskuvi falan atistiririm. Ve calistigim icin zaten acikyorum :).

O 6 ay nasil rahat ettim valla bende bilmiyorum suan geciste hemen stres oluyorum. Benimki zaten hem cok zayiflamaktan hemde stresten olmustu. Allaha sükür suan tikir tikir. Benim kiz kardesiminde ki 16 yasinda 2 ay olmamisti o da senin gibi stresse giriyordu. Olmadim olamadim diye. O stresi ati üstünden hemencik oluverdi en istemedigi zamanda :)

Aaa akşamları yemek falan yemiyor musunuz? Çorbadır,pilavdır ,sebze vs?

Bende kardeşiniz gibiyim.Aslında siniri stresi hayatından atınca vücutta düzene girer, beyinde.
Ama işte orasıda pek kolay olmuyor.
Aslında hayattan zevk almasını bilen biriyimdir ne yaşarsam yaşayım.Ama sıkıntılarım her gün alenen gözümün önünde ve ister istemez beynimi meşgul ediyor.
Allah hepimize sağlıklı,sıhhatli ömürler versin.

Aaa akşamları yemek falan yemiyor musunuz? Çorbadır,pilavdır ,sebze vs?

Bende kardeşiniz gibiyim.Aslında siniri stresi hayatından atınca vücutta düzene girer, beyinde.
Ama işte orasıda pek kolay olmuyor.
Aslında hayattan zevk almasını bilen biriyimdir ne yaşarsam yaşayım.Ama sıkıntılarım her gün alenen gözümün önünde ve ister istemez beynimi meşgul ediyor.
Allah hepimize sağlıklı,sıhhatli ömürler versin.

Amin canim insaAllah :).

Yok hayir yemiyorum eger cok acikmissin ve isten erken cikmissam bir kase corba yerim arada. ama sen ben gibi yapma emi?!

Sinir, stres cok büyük etken. ama yani hangimizin derdi, stresi yokki

Psikolojim bana da hastasın diyor ben de ona "sen iyice sımardın akıllı ol" diyorum :1: Geçinip gidiyoruz :)

Şaka bir yana bir doktora görünmenizde fayda var, elinizde elle tutulur sebep olmasa bile ruh sağlığı cok önemli, ihmal etmemek lazım.

Şu Audry ne güzel kadın:31: valla elmayra senin her mesajını okuduğumda avatarına takılıyorum bir iki dakka.:))))))

Amin canim insaAllah :).

Yok hayir yemiyorum eger cok acikmissin ve isten erken cikmissam bir kase corba yerim arada. ama sen ben gibi yapma emi?!

Sinir, stres cok büyük etken. ama yani hangimizin derdi, stresi yokki

Ayy senin miden baya küçülmüş o zaman. İlk kilo vermeye başladığımda bende öyleydim. Normal yemek yediğimde hemen istifra ediyordum. Neyse ki zamanla düzeldi. Şimdide sürekli yemek isteyip yiyemiyorum.Sen en azından istemiyor ve yemiyorsun :) Ama yinede bu çok kötü bir durum. Vücudun sebzeye,ete,meyvelere çok ihtiyacı var. İnşallah düzelirsin canım ya aşırıya kaçmadan hepsinden az az yersin. Biraz alıştır bence kendini.

Ayy senin miden baya küçülmüş o zaman. İlk kilo vermeye başladığımda bende öyleydim. Normal yemek yediğimde hemen istifra ediyordum. Neyse ki zamanla düzeldi. Şimdide sürekli yemek isteyip yiyemiyorum.Sen en azından istemiyor ve yemiyorsun :) Ama yinede bu çok kötü bir durum. Vücudun sebzeye,ete,meyvelere çok ihtiyacı var. İnşallah düzelirsin canım ya aşırıya kaçmadan hepsinden az az yersin. Biraz alıştır bence kendini.

evet sanirim beya kücük, ki midemde rahatsizlikta var (bunun nedeni bir baska yemek yememeyle alakali degil). Hemde cok kötü bir durum mesela ne zamandir meyve ve et yemedim dogru dürüst. :(. Sagol canim insaAllah :) Ya konuyu sen actin benim durumum senden vahimmis :).

kiloyu vermek ve korumak disiplin meselesi. Nefis sürekli birseyler ister. Birde seninki belki hani adet olamadigin ve streslli oldugun icindir sürekli yemege istegin. Zamanla düzelir diye düsünüyorum.

evet sanirim beya kücük, ki midemde rahatsizlikta var (bunun nedeni bir baska yemek yememeyle alakali degil). Hemde cok kötü bir durum mesela ne zamandir meyve ve et yemedim dogru dürüst. :(. Sagol canim insaAllah :) Ya konuyu sen actin benim durumum senden vahimmis :).

kiloyu vermek ve korumak disiplin meselesi. Nefis sürekli birseyler ister. Birde seninki belki hani adet olamadigin ve streslli oldugun icindir sürekli yemege istegin. Zamanla düzelir diye düsünüyorum.

Valla bende üzüldüm şimdi kendi derdimi unuttum. Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah :)
Ah o nefis yok mu... Ben bi doktora görüneyimde okul açılınca dersler falan derken geçer herhalde :)

Valla bende üzüldüm şimdi kendi derdimi unuttum. Tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah :)
Ah o nefis yok mu... Ben bi doktora görüneyimde okul açılınca dersler falan derken geçer herhalde :)

Sagol canim insaAllah tesekür ederim :)

Evet ihmal etme benim gibi

Back
X