• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik Tedavi serüvenim..

UmutsuzKedi

Belki bir gün..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
356
209
53
İstanbul
Bugün doktora gittim son zamanlarda panik atağım tekrar nüksetti sosyal yaşantımı etkilicek şekilde. 25 Yaşındayım ve 7 senedir antideprasan içiyorum ağır depresyon geçirdim. Depresyondan kurtuldum şimdi panik atakla mücade ediyorum. Yaşıtlarım gibi değilim istesemde olamıyorum çok kafaya takıyorum herşeyi elimde olmuyor psikolojik kitaplar mı okusam diyorum bir kere okumuştum çok iyi gelmişti ya da nasıl yol izlemeliyim. Panik atak bilmeyen varsa ataklarım kalp krizi geçiriyormuş hissi gibi oluyor yataklara düşürecek kadar benim ataklarım bu şekilde hanımlar bi öneriniz var mı bu durumdan çok muzdaribim

Bugün doktora gittim son zamanlarda panik atağım tekrar nüksetti sosyal yaşantımı etkilicek şekilde. 25 Yaşındayım ve 7 senedir antideprasan içiyorum ağır depresyon geçirdim. Depresyondan kurtuldum şimdi panik atakla mücade ediyorum. Yaşıtlarım gibi değilim istesemde olamıyorum çok kafaya takıyorum herşeyi elimde olmuyor psikolojik kitaplar mı okusam diyorum bir kere okumuştum çok iyi gelmişti ya da nasıl yol izlemeliyim. Panik atak bilmeyen varsa ataklarım kalp krizi geçiriyormuş hissi gibi oluyor yataklara düşürecek kadar benim ataklarım bu şekilde hanımlar bi öneriniz var mı bu durumdan çok muzdaribim
Yani panik atak yasamadim ama zaten doktora gitmissiniz, ilac tedavisi görüyor musunuz bunun icin?

Meditasyon yapmayı denedinizmi

Sizin sordugunuz gibi durumunuzla ilgili yardim alalabileceginiz akademik bir kitap falan degil ama Piraye'nin Seyir kitabını okudunuz mu? Okurken insana umut ve motivasyon veriyor kitap. Kitabi keyifle okuyacağınızi ve kitabin size olumlu etkileri olacağını düşünüyorum.

Allah düşmanımın başına vermesin dediğim hastalık. Kanser gibi öldürmez ama süründürür. Her saniye kalbin ağzında dolaşırsın büyük bir korku gibi nefesini keser kalbine bıçak saplanır ama ortada sorun falan yoktur. Yıllarca bende çok mücadele ettim diyebilirim çok ilaçlar kullandım çok terapistler gezdim ( en başarılı en pahalı terapistlere gittim diyebilirim kusura bakmasınlar bir tanesinden dahi fayda görmedim ) Bir süredir iyiyim 8 aylık evliyim 7 aylıkta hamileyim bu süreç içerisinde ilaçları bıraktım sigarayı bıraktım kahveyi bıraktım işten ayrıldım bana kötü gelen strese sokan şeyleri hayatımdan uzaklaştırdım evimde oturup huzurla ev hanımlığı yapıyorım ve daha iyi hissettiğimi farkettim. Ara ara yine ziyaret ediyor sağolsun ama eskisi kadar rahatsız etmiyor. Demem o ki eğer strese girdiğin bir işin varsa ayrıl işsiz kalırım korkusuna sakın kapılma. Sigara içiyorsan bırak veya azalt. Kahveyide aynı şekilde.bu saydıklarım panik atağı ciddi oranda tetikliyor. Kuran dinle derim (Mehmet Emin Ay’ı öneririm) Ve olumsuz düşünme asla. Ben her gece ağlardım çok çaresizlikler yaşadım ailede arkadaşlıkta işimde ikili ilişkilerde. Umutsuzluğa çok kapıldım panik atağım anksyetem tavan yapmıştı ama hep şunu derdim elbet bu karanlığın sabahıda olacak. Öylede oluyor bir sabah uyanıyorsun ve güneş doğmuş. Umarım en yakın zamanda sende şifa bulursun 💙

Back