Merhaba herkese, koronadan beri disaridan eve girdigimizde ve alisveris sonrasinda temizlik konusunda belirli rituellerim var. Kendim de tamamen kiyafetlerimi degsitiriyorum, camasira kadar, banyo yapiyorum, dokundugum yerleri akabinde dezenfekte ediyorum. Esime de ayni uygulamayi yapiyorum, telefonlarimizi falan dezenfekte ediyorum. Temizlik icin alinan seyler de oyle, meyve sebzeleri karbonatli suda bekletiyorum. Kiyafetlerimizi ayak alti olmayan bir kapi arkasina asiyorum. Evden de pek cikmamaya ozen gosterdim, yalniz su an tasinma ve tadilat durumu var mecburen cikiyorum. İki kez haric misafir agirlamadim, o da pek istemeyerek oldu, neyse tek kisiydi misafirim cok cok sorun olmadi yine de cok gerildim ve her sey pis ve viruslu gibi geldi disaridan geldigi giysileriyle oturdugu ve benim kadar dikkat etmedigi icin. Mesela telefonunu falan tenizlemiyor, aldigi seyi direkt dolaba koyuyor falan kendi evinde, bende de aynilarini yapmaya calisti o zaman cok gerildim. Mecburen bu yakinimi cagirmam gerekecek, esimin yegenleri aradi, amca biz size gelecegiz dediler (kucukler 4 5 yaslarinda, anneleri soyletiyor belli) yarim agiz gelin dedim ama onlar gelirse cildiririm herhalde, normal zamanda bile tahammulum yok ki pek cagirmazdim bu sebeple, anneleri de cocuklar da titiz degiller. Benim de cocugum yok olsa belki daha rahat olurdum. Yarin obur gun tasinacagim, nasil olacak hic dusunemiyorum, tasi taragi toplayip bir hafta gitsek mi diyorum, sonra yine merakli akrabalar gelmek isteyecek, esimin tarafi cok pasakli, cok rahat. Su an bile eve ayakkabiyla giren tipler, kayinvalidem ayaginin derilerini yolup durur, sonra kalkar mutfakta yiyecekleri eller falan, oyle diyeyim. Yani iyice obsesif oldum koronadan sonra, sizler nasilsiniz? Buzdolabina paketleri temizlemeden koyunca, komple banyo yapip ust degistirmeyince de korona olunmuyor mu? Psikolojik tedavi mi olmaliyim? Onceden bazi takintilarim vardi ama elbet boyle degildim. Bir yandan dusunuyorum ne kadar pismişim diyorum, bir yandan boyle yasanmaz diyorum. Sonra bakiyorum esim disarida bu kadar dikkat etmiyor, yiyor iciyor, zaten cok sikayetci didisip duruyoruz. Yani kafam oyle karisik ki, ne yapayim bir seyler deyin lutfen.
Son düzenleme: