psikoloji mi pdr mi

elma_xsxekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
99
0
86
32
Manisa
arkadaşlar kafam çok karışık lys ye girdim ve nereyi tercih edeceğimi bilmiyorum psikoloji istiyorum aslında ama pdr de çok iyi pdr nin geleceği var mı psikoloji nin geleceği var mı ben mezun olana kadar pdr açığı dolarsa nolcak pofff tm öğrencisiyim neleri tercih edebilirimfisfisfis

454 benim puanım 18 binlerde falanım pdr daha iyi galiba ama hangi üni eğitimi daha iyi acaba puanım da çok yüksek değil belli üniler tutar

Canım tebrikler öncelikle alkisalkisalkis..kesinlikle pdr tercih et,pdrnin önü her zaman açık. ben şimdiki gördüklerimi görsem kesinlikle pdr yazardım. mesela bak ben matematik öğretmeniyim 91 ile atandım pdr ciler 37 ile alındı. okumakta atanmakta çok kolay.. başarılar

canım pdryi bitirdikten sonra klinik psikolojide yüksek lisans yapıp klinik psikolog olarakta çalışabiliyorsun bildiğim..eğer psikoloji okumaktaki amacın klinik psikolog olmaksa bir taşla iki kuş vurmaman için bir neden yok...

ben GAZİ PDR 3. sınıfım pdr güzel bölüm ama denildiği kadar düşük puanla atanmıyor artık:) detayları çok fazla özel mesaj atabilme şansım olsa mail adresimi atardım özel msj atabilyosan msn i falan atabilirsen sana aklındaki konularda yardımcı olmaya çalışırım =)

benim karar değişiyo galiba biraz ama yıldız teknik te siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler nasıl hem pdr den de umudum kesiyorum ben zannetmiyorum kazanıcağımı işler çok karışık kimse bişi bilmiyo ne olcağı belli bile değil pdr nin bölümlerine bakıyorum geçen seneden daha az kişi girecekmiş gibi yazıo ösym nin kontenjan klavuzunda

ya ösym baskası adam kendisi söledi bu klavuza bağlı kalarak yapmayın die bn yaz derim çoook büyük bi ihtimal gelcek sna ama yinede sen blirsn...

Ben de pdr okuyorum.Psikoloji mi pd mi tercih sana kalmış fakat pdrnin önü kpanmaz 4 yıla kadar merak etme=) Önü en açık mesleklerden biri.
Pdr, psikolojinin alt dalı gibi birşey.Pdr okuyunca psikolojik danışman unvanı alıyorsun.Okullarda rehber öğretmen,özel şirketlerde halkl ilişkiler gibi bölümlerde iş bulabiliyorsun, ya da insan kaynakları uzmanı olabiliyorsun.
Psikoloji okursan alanı daha geniş.Anaokulları, sığınma evleri, adliyeler vb yerlerde çalışabilirsin.Ayrıca özel şirketlerde egitim psikolojisi, çocuk psikolojisi, endüstriyel psikoloji gibi dallarda iş bulabilirsin.Fakat bunun için yüksek lisans ile uzmanlaşman lazım.Direk 4 yıl okuyup mezun olan psikologlar bu alanlarda fazla iş bulamıyor.Kpssye girip pdr mezunuymuş gibi psikolojik danışman da olabiliyorsun psikoloji okursan.Fakat yasa sürekli değişiyor o yüzden bunun garantisi yok.

teşekkür ederim çok yard oldun karar verdim şimdi pdr tercih ederim bakalım inş olur

ben sayısal okudum

tm bölümleri hakkında bilgim azdır

ama pdr nin ünü bizim oralara kadar geldi

bende pdr seçerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…