Psikologlar ve Psikiyatristler Derneği'nden, ücretsiz eğitim!

Daedra

Druid
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
1.098
13
Boş vakitlerimde, internet üzerinden bu tarz kişisel gelişim konularıyla ilgilenmeyi severim. Şöyle bir araştırırken, Psikologlar ve Psikiyatristler Derneğinin, ücretsiz sertifika programlarını gördüm. Önce Temel Psikoloji Eğitimine kayıt oluyorsunuz. Sertifikayı almaya hak kazandığınızda Genel Psikoloji Eğitimine kayıt yaptırıp, bu sertifikayı da alabiliyorsunuz. Bir kaç arkadaşıma anlattım, aman ne işime yarayacak cevaplarıyla karşılaştım. Hiç bir işinize yaramasa bile, yeni şeyler öğrenmenin, yeni şeyler başarmanın ve yeni şeylerle uğraşmanın tadı bence uğraşmaya değer. Benim gibi düşünüyorsanız tavsiye ederim. Sitede eğitimlerin içerikleri hakkında da bilgi var.

Temel Psikoloji Sertifikası

çok güzel bir paylaşım bu ama ben cesaret edemedim ya kargo fln filan ya sonradan başka şeylerde çıkar mı acaba diye

Sanırım dolandırıcılık vs. gibi şeyler olabileceğinden çekindiniz, haklısınız ama siteye üye olurken herhangi bir kimlik bilgisi sormuyor. :) Sadece adınız, telefonunuz ve adresinizi yazıyorsunuz o kadar, kargo parasını da zaten kargoyu teslim alırken elden veriyorsunuz. Yani herhangi bir kredi kartı bilgisi filan verdiğiniz de yok. O yüzden bana bir sakıncası yoktur gibi geldi.

Evet aldım =) Dersler 1 ay sürüyor ve video şeklindeler. 1 ay sonunda internet üzerinden sınav oluyorsunuz. Sınava girdikten 2 hafta sonra sertifikam geldi. Aynı derneğin "Genel Psikoloji" sertifikası da var. Bu aralar işlerim yoğun, biraz vaktim olduğunda ona da başvurmayı düşünüyorum.

peki derslere ne kadar zaman ayırmak gerekiyor,yani toplam kaç saat?ve ayrıca tekrar etmek,çalışmak vs gerekiyor mu?ben biraz tembelim de:KK61:

Toplam kaç video vardı unuttum ama 20'yi geçmez. Uzunlukları da süre olarak 10-20 dakika arasında değişiyor. Şuan derslerim kapandığı için kesin rakamlar veremiyorum. Ama yaklaşık olarak böyleydi. Yani günde yarım saat, kırık dakikanızı ayırırsanız, 2 haftada çok rahat bitirirsiniz.

Konular gayet basit. İlk konular psikolojinin tarihi hakkında genel bilgiler. Daha sonra beynin işleyişiyle ilgili konular var ama yine çok ayrıntılı değiller. Son konularda psikolojik rahatsızlıklarla alakalı. Çalışırken not almanız işinizi çok kolaylaştıracak. Zorlanacağınızı sanmıyorum.

çok teşekkür ederim:KK71: keşke açılan konulardan en azından birkaçı daha sizinki gibi faydalı bir konuya dair olsa,ülke olarak gerçekten kişisel gelişime önem vermiyoruz ne yazık ki:KK31: inşallah bu tarz diğer imkanları da paylaşırsınız bizimle:93:

Rica ederim, işinize yaradıysa ne mutlu bana.

Bende çevremden gördüğüm kadarıyla diyebilirim ki; insanlar bu tür şeylere fazla ilgi göstermiyorlar. O yüzden ilgilenen birini görmek beni de mutlu etti. Başka fırsatlarla karşılaşırsam paylaşacağım. :KK34:

Psikoloji ilgimi çeker biraz baktım sitelerine ama kararsız kaldım :44:

Kaç yaşında olmak gerekiyo bunun için :) Bi de bu sertifika ne işe yarıyor acaba ?

Yaş sınırı var mı bilmiyorum, sitede böyle bir şey okuduğumu hatırlamıyorum ama bir de siz bakın. Derneğe telefonla ulaşılıp, sorulabilir de.
Sertifika ne işe yarar konusuna gelince; kişiye göre değişir. Ben kişisel merakımı tatmin etmek için aldım. Psikolojik rahatsızlıklar, nedenleri, ilk müdahale nasıl yapılmalı gibi konularda aydınlatıcı bir eğitim. Bunun dışında CV'nize ekleyebileceğiniz ya da boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz bir uğraş amacıyla da alınabilir.

ben de bilinç analizi derslerine yeni başladim.kargoyla birlikte 34 tl tuttu.ama bitirme odevini kitaptan nasil yapacağimi bilmiyorum.yardimci olur musunuz?

Psikoloji ilgimi çeker biraz baktım sitelerine ama kararsız kaldım :44:
Merhaba benimde Psikolojiye ilgim var.Boyle bir bilgiyi bizimle paylaştığı için Konu sahibine teşekkür ederim Bir soru sormak istiyorum sitede en az 1 kitap alma zorunluluğu getirilmiş 24 lira karşılığında bir de 11 lira kargo ücreti mevcut siz bu söylenen harici bir para ödediniz mi?Ya da başka kitap almanız konusunda ikna çabaları var mı Eğitimin size artısı oldu mu teşekkür ederim

Ben şuanda derslere devam ediyorum sadece 34 tl ödedim kargoyla birlikte. Onun dışında bir şey istemediler. Hocanın anlatımını da çok beğendim. Tavsiye ederim. :)

İlgililere 1.elden bilgilendirme yapayım.
Beş ayrı sertifikaya ihtiyacım olduğundan en hızlı şekilde almayı istedim ve bu derneği nette dolaşırken gördüm. Gerekli başvuruları yaptım aynı gün teyit için döndüler, yetişmeyecekse almayacağımı belittiğimde belirtilen tarihten önce eğitimleri benim için ekrandan açacaklarını söylediler, inandım kabul ettim kargoya da 120TL ödeme yaptım beş program için. Üstelik her yere bir günde giden kargo, bunların yolladıklarını bir haftada getiremedi.

Bir daha kendilerine ulaşmak mümkün olmadı. Verdikleri gsm tlf açmıyorlar ve hatta özellikle meşgule attılar bir kere de.

Gönderilen kitaplarla başvurusunu yaptığınız eğitimin de alakası yok, yanlışlık olup olmadığı hususunda dahi ulaşamıyorsunuz. He bu arada kitap dediğime bakmayın, gazete kağıdı bozması bişiler geldi.

Sonuç olarak vaadleri ile yaptıkları birbirini tutmadı. Yetiştirmem gereken işimi de yetiştiremeyeceğim sayelerinde, boş yere hem zamanımdan hem paramdan oldum.

Konu sahibi Daedra'ya teşekkürler bir kişiye bile ışık tutmak çok önemliyken kim bilir kaç kişiye fikir verdi bu mesajı. Ben 3 haftadan daha fazla bir süre önce başvurdum temel psikoloji sertifikası için. Şimdi internette araştırma yaparken bu başlık çıktı karşıma epey olmuş açılalı en son Haye arkadaşımızın yaşamış olduğu talihsiz durumu okudum, üzüldüm onun için, üye oldum hemen foruma merak edenlerin, ilgilenenlerin sorularını cevaplayabilmek adına çünkü bir karışıklık, yanlış anlama durumu olmuş olabilir Hayeyle kurum arasında ben başvurduğum zaman aynı gün içinde dönüldü ertesi günü kargom elimdeydi benimle iletişime geçen görevli bayan arkadaş numarasını verdi gayet tatlı bir dille aklımdaki bütün sorularımı cevapladı. Şuanlık her şey yolunda gittiği için gönül rahatlığıyla önerebilirim. Hatta son 3 günüm ödevimi internet sitesine yükleyip sınava girmek için. Merak eden olursa 3-4 gün sonra bilgi verebilirim sonuç hakkında sizde isterseniz güvenerek başvurmuş olursunuz. Unutmayalım şu her yerde karşımıza çıkan yazıyı: Dünyanın yarısını kadınlar, diğer yarısını ise kadınların yetiştirdikleri oluşturmakta. Kendimizi geliştirmeliyiz, mesleki anlamda sertifika işimize yarar ise ne ala. Ancak cv de işinize yaramayacak olsa bile, çalışmayı düşünmeseniz bile kendi gelişiminizi sağlamış olacaksınız. İyi günler diliyorum...

Merhaba arkadaşlar ben burda sorun yaşamadım ppdnin sitesi 3 gün ders aldım 3 günün sonunda sınav seçtim ilkinde düşük aldım geçemedim telafi sınavı istedim ondan geçtim 2 sonrada sertifikam geldi :)2 aylık eğitim sertifikası olarak görünüyor

Bende gormustum ve alanimla ilgili işime yarayacak cok güzel programlar olduğunu biliyorum ama cesaret edememistim.. ücretsiz ama kitap almamiz gerekiyormus suan kitaplarin fiyati ne kadsr acaba bilen var mi?
Bir de cv'ye katki saglar mi bu tur sertifikalar ?

X