- 12 Nisan 2014
- 774
- 158
Ya benjm psikologum su anda hic yorum yapmiyor sadece dinliyor...anlamadm bu sekilde tavsiyeyi hangi asama da verecek..cumartesi günü psikolog aile danışmanına gittik.bazı cümleleri dikkatimi çekti.ben kendimi anlattım.yalan söylemeyen insan yoktur,eşinle herşeyi paylaşma kendine özel yaşadıkların kalsın dedi,sen çok dürüst kalmışın kendine yaparsın ve en çok dikkatimi çeken çok fazla konuşup erkeği bunalttığın zaman sözlü şiddet fiziksel şiddete dönüşebiliyormuş.eşin hebersiz facebbok açıp hiç bir işlem yapmadan sadece açması normalmiş haber vermek zorunda yalanın niyeti önemli dedi.sizce bu yorumlar mantıklı mı?
Daha dur bakalım.Başına kakması hemen olmaz.EVet çoğu şeyin başı dırdırdan geliyor.Kimse durduk yere dur karımı döveyim demiyor.Sana psikoloğun demiş zaten fiziksel şiddet OLABİLİR.Olur dememiş.Olabilme ihtimalini söylemiş.tamam da neden o zaman bana facebooka çok düşkün değilim diyorda açıyor?bana adamın dayak atması yani fiziksel şiddetin olabileceğini söyledi.sözlü şiddet(dırdır)bukadar etkili mi?başka hastalarındanda örnek verdi zaten.
ben herşeyimi anlatırım hiç başıma kaktığını görmedim ama içim dışım bir ama eşimin aynı şeyi yaptığını düşünmüyorum çoğu şeye kızdığım için
Bir danışman olarak sana söylemek istediklerim var. Öncelikle hiç bir danışman danışanına akıl vermez! Veremez! Yaptığı çok yanlış. Yönlendirme yapamaz yorum katamaz. Meslektaşım beni şaşırttı.. Sizin düşüncelerinizi, düşünüp söyleyemediklerinizi, bilinç dışınızdakileri yine size anlamlandırmakla yükümlüdür. Kaçıncı seansınızdı? Eşinizle gittiniz mi? Bu soruların cevaplarını bilmiyoruma ama meseleniz ne olursa olsun eşinizle gidin. Zaten 2. Ya da 3. Seanstan sonra sizi ayrı ayrı alacaktır.. Her danışmanın yöntemi farklıdır tabi ama ödevler verecektir. Nacizane bir tavsiyede daha bulunmak istiyorum. Seans esnasını, konuştuklarınızı 3. Kişilerle paylaşmayın. Sebebi de şu: diyelim bir yöntem siZe iyi gelecek. Ama bu topicte veya herhangi bir arkadaşınız "bence saçma" dedi. İnanın beyin çok ilginç bir organ.. SiZe iyi gelecek yöntem bile geri tepebilir yorumlar karşısında. Bu sebeple paylaşılmamasını önerirriz.cumartesi günü psikolog aile danışmanına gittik.bazı cümleleri dikkatimi çekti.ben kendimi anlattım.yalan söylemeyen insan yoktur,eşinle herşeyi paylaşma kendine özel yaşadıkların kalsın dedi,sen çok dürüst kalmışın kendine yaparsın ve en çok dikkatimi çeken çok fazla konuşup erkeği bunalttığın zaman sözlü şiddet fiziksel şiddete dönüşebiliyormuş.eşin hebersiz facebbok açıp hiç bir işlem yapmadan sadece açması normalmiş haber vermek zorunda yalanın niyeti önemli dedi.sizce bu yorumlar mantıklı mı?
yalana renk verseydi bir de, beyaz pembe yalan seklinde.. seni yanlis yonlendirmis, nasil yardimcilik o oyle?cumartesi günü psikolog aile danışmanına gittik.bazı cümleleri dikkatimi çekti.ben kendimi anlattım.yalan söylemeyen insan yoktur,eşinle herşeyi paylaşma kendine özel yaşadıkların kalsın dedi,sen çok dürüst kalmışın kendine yaparsın ve en çok dikkatimi çeken çok fazla konuşup erkeği bunalttığın zaman sözlü şiddet fiziksel şiddete dönüşebiliyormuş.eşin hebersiz facebbok açıp hiç bir işlem yapmadan sadece açması normalmiş haber vermek zorunda yalanın niyeti önemli dedi.sizce bu yorumlar mantıklı mı?
benim konuşmalarıma o kadar şaşırdı ki...sana ben bile tahammül edemem dedi.bir adamın eşine bir çekinmeden rahatça söylemesi var birde acaba ne der neye kızar diye düşünmesi var dedi.ban fazla iyimser geldi
Benim bildiğim psikologlar olayları yorumlamaz ama yorumlamamıza yardımcı olurlar.
Bence bu psikoloğu değiştirmelisin böyle saçmalık mı olur. Hani dese ki eşin anlatmadıysa önemsememiştir, siz de eğer her şeye çok yorum yapıyorsanız biraz sakin ve sessiz kalmaya çalışın çok yorum yapmayın falan dese anlayacağım. Ne demek her ilişkide yalan olur bu bu şrkilde mi ifade edilir. Brn psikoloji hakkında çok hassasım. Kesinlikle doğru kişiye gitmelisin canım. Benim gittipim biryer var herkes bilsin ve sorunlarından kurtulsun istiyorum. Serhat Mavruk ilgilenirsen detaylı bilgi veririm.cumartesi günü psikolog aile danışmanına gittik.bazı cümleleri dikkatimi çekti.ben kendimi anlattım.yalan söylemeyen insan yoktur,eşinle herşeyi paylaşma kendine özel yaşadıkların kalsın dedi,sen çok dürüst kalmışın kendine yaparsın ve en çok dikkatimi çeken çok fazla konuşup erkeği bunalttığın zaman sözlü şiddet fiziksel şiddete dönüşebiliyormuş.eşin hebersiz facebbok açıp hiç bir işlem yapmadan sadece açması normalmiş haber vermek zorunda yalanın niyeti önemli dedi.sizce bu yorumlar mantıklı mı?