• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog mu psikiyatri mi ?

asskkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
56
0
36
İstanbul
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/493495-fikirlerinize-ihtiyacim-var-lutfen.html

merhaba arkadaşlar

daha önceden açtığım konunun linki yukarıda..

dün itibariyle yarın sabaha özel bi hastanenin psikologu için randevu aldım

belki yanlış biliyorum ama psikologların ilaç tedavisi yetkileri yokmuş sanırım.. sadece psikiyatriler ilaç tedavisi uygulayabiliyorlarmış.. ama onlarda çok dinlemeden hemen ilaç yazıyor dedi bi arkadaşım... nedense bende konuşarak birşeylerin düzelmeyeceğini düşünüyorum

böyle hissediyorum nedense... halbuki ilaç almakta korkutuyor beni bağımlılık yapar ya hiç bırakamazsam diye...

elbette bir kere gitmek yetmez ama devamlı da gitsem değişmez umutsuzluğum devam edecek gibi geliyor bana..

inanın yarın sabah gidicem ama şimdiden şartladım sanki kendimi :(

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/493495-fikirlerinize-ihtiyacim-var-lutfen.html

merhaba arkadaşlar

daha önceden açtığım konunun linki yukarıda..

dün itibariyle yarın sabaha özel bi hastanenin psikologu için randevu aldım

belki yanlış biliyorum ama psikologların ilaç tedavisi yetkileri yokmuş sanırım.. sadece psikiyatriler ilaç tedavisi uygulayabiliyorlarmış.. ama onlarda çok dinlemeden hemen ilaç yazıyor dedi bi arkadaşım... nedense bende konuşarak birşeylerin düzelmeyeceğini düşünüyorum

böyle hissediyorum nedense... halbuki ilaç almakta korkutuyor beni bağımlılık yapar ya hiç bırakamazsam diye...

elbette bir kere gitmek yetmez ama devamlı da gitsem değişmez umutsuzluğum devam edecek gibi geliyor bana..

inanın yarın sabah gidicem ama şimdiden şartladım sanki kendimi :(

psikiyatristler ilaç yazar psikologların öyle bir yetkisi yoktur doğru.Bir de psikiyatristler çok uzun süre dinlemezler seni zaten genelde sıra oluyor eğer konuşarak halledebilinecek bir şeyse ilaca hiç bulaşma açıkçası ben de böyle her gün ağladığım bir dönem vardı bir o zaman gittim kronikleşmesin melankolik halim diye korktum. ancak psikolog senin olayları farklı açılardan görmeni sağlayarak rahatlatabilir .

ama işte her haftada yada haftada birkaç gün gidecek maddi imkana sahip değilim

ayda iki yada üç defa gitmek çözüme götürür mü korkularım kırılan cesaretim için anlatmadğım dahası için fayda sağlar mı

dün geceden beride bunu taktım kafama.. sanki gidicem ve hiçbişey düzelmeyecek aynı umutsuzluk hayatımda devam edecek hep gibi geliyor..

öyleki bu düşüncelerimide psikilojik bi baskı olarak görüyorum kendime :(

psikologla bir iki kere konuşunca her şeyin hemen değişeceğini sanmıyorum, zaman lazım..Bu ilaçların bağımlılık yapıcılıkları hakkında öyle kesin bir bilgim yok ama bir şurup vardı arkadaşımın kullandığı onun bağımlılık yapmadığını ve çok hafif olduğunu biliyorum.istersen psikiyatriste bir danış durum böyle böyle ben bağımlılık da yapsın istemiyorum diye.hem bir psikiyatriste danışırsan ruh sağlığın hakkında daha iyi bilgiye sahip olursun.zaten verdiği ilacı illaki kullanmak zorunda değilsin.Ama özellikle dikkat canım ağır bir ilaç verirse başka bir psikiyatriste de mutlaka danış derim ne olur ne olmaz..

merhaba ben panikatak hastasıyım deneyimlerimden söylebilirimki devletteki psikiyatrların hastayı dinleme süresi 5 dk o sebebple ilaçsız tedavi edemiyorlar, özeldeki psikiyatrlar sorununu dinleyip gerekirse ilaç yazarlar.
ama bence önce bir psikologa gidin o zaten ialçsız tedavi edemezse psikiyatra yönlendiriyor zaten tedaviniz için gerekiyorsa ilaç içmeniz sizin için faydalı olacaktır çok geçmiş olsun

ağır bir ilaç derken.. bu benimde aklıma geldi neticede çalışan biriyim günlük hayatımı etkiler mi ilaçları kullanmam

peki psikologla konuştuktan sonra beni ilaç tedavisi için pskiyatriye yönlendirirmi ?

off:( sanırım bu sorularla bu gecede sabah ederim :(

Selam. Psikiyatristler tıp fakültelerinden mezundur bu nedenle ilaç yazabilirler. Temelde hastalık tedavi etmek amacıyla eğitim almışlardır. Psikologlar ise tıp doktoru değildirler, zihin, akıl sağlığı ve hastalıkları üzerine eğitim almışlardır. Konuşma terapisi (psikoterapi) dediğimiz şey ise iki meslek grubundan insanın da mevcut eğitimleri üzerinde eğitim alarak yaptığı bir iyileştirici çalışmadır.

Probleminizin ne olduğunu bilmiyorum. Yapılan bilimsel çalışmalara göre bazı sorunlarda ilaç desteği tercih edilirken bazılarında edilmez, bazılarında ise hem ilaç hem konuşma terapisi beraber tercih edilir. Gittiğiniz uzman bir psikiyatristse ve konuşma terapisi yapmıyorsa sizi bir psikoterapiste, psikolog ise ve ilaç desteğinin size uygun olduğunu düşünüyorsa psikiyatriste yönlendirmesi gerekir.

Aklınıza takılan takılan birşey olursa bana sorabilirsiniz.

merhaba ben panikatak hastasıyım deneyimlerimden söylebilirimki devletteki psikiyatrların hastayı dinleme süresi 5 dk o sebebple ilaçsız tedavi edemiyorlar, özeldeki psikiyatrlar sorununu dinleyip gerekirse ilaç yazarlar.
ama bence önce bir psikologa gidin o zaten ialçsız tedavi edemezse psikiyatra yönlendiriyor zaten tedaviniz için gerekiyorsa ilaç içmeniz sizin için faydalı olacaktır çok geçmiş olsun

şimdi onu soruyordumki siz yazmışsınız o zaman psikolog duruma göre yönlendirecek ... peki psikiyatriye hemen aynı gün yönlendirirmi yoksa bi müddet dinlemek istermi .. yada bu benim durumuma göre değişir mi?

ayrıca çok teşekkür ediyorum sizede çok geçmiş olsun..

şimdi onu soruyordumki siz yazmışsınız o zaman psikolog duruma göre yönlendirecek ... peki psikiyatriye hemen aynı gün yönlendirirmi yoksa bi müddet dinlemek istermi .. yada bu benim durumuma göre değişir mi?

genel olarak önce psikiyatr biraz dinler seni ilaç yazılaaksa yazar ve psikoloğa yönlendirir muhtemelen aynı gün olmaz

Selam. Psikiyatristler tıp fakültelerinden mezundur bu nedenle ilaç yazabilirler. Temelde hastalık tedavi etmek amacıyla eğitim almışlardır. Psikologlar ise tıp doktoru değildirler, zihin, akıl sağlığı ve hastalıkları üzerine eğitim almışlardır. Konuşma terapisi (psikoterapi) dediğimiz şey ise iki meslek grubundan insanın da mevcut eğitimleri üzerinde eğitim alarak yaptığı bir iyileştirici çalışmadır.

Probleminizin ne olduğunu bilmiyorum. Yapılan bilimsel çalışmalara göre bazı sorunlarda ilaç desteği tercih edilirken bazılarında edilmez, bazılarında ise hem ilaç hem konuşma terapisi beraber tercih edilir. Gittiğiniz uzman bir psikiyatristse ve konuşma terapisi yapmıyorsa sizi bir psikoterapiste, psikolog ise ve ilaç desteğinin size uygun olduğunu düşünüyorsa psikiyatriste yönlendirmesi gerekir.

Aklınıza takılan takılan birşey olursa bana sorabilirsiniz.

yarın sabah doktora gittikten sonra bişeylerin düzelmesi için ilk adımı attığımın umudu içime doğsun istiyorum.. korkularım.. güvensizliğim.. ve mesajımda belirttiğim linkteki hallerim ile ilgili olarak durumumum... nişanlımla yaşadğm anlaşmazlıklarla ilgili bi evlilik danışmanına gitmeyi düşünüyorum.. bunların hepsinin altından kalkıp sorunların çözülebilmesi bi yana nişanlımı ikna etmek ve bu sürecin hepsi bana karanlık bi ufuk gibi görünüyor.. neden bu kadar umutsuzum kendimden anlamış değilim..

Pardon yazmamışım ben uzman danışman psikolog ve psikoterapistim. Hem bilgilenmek isteyen kişilere yönelik hem de uzman seminerleri veriyorum ve danışan (hasta) görüyorum. O nedenle aklınıza takılan birşey olursa yanıtlayabilirim yazdım. Ancak ben üniversite harici devlette (devlet hastanesinde) çalışmadım. Sevgiler

ben bazen kendi durumumu çok vahim görüyorum..ömür boyu hiç mutlu olamamak korkusu sarıyor.. gerçekten bunlar çözülmesi mümkün şeyler mi :(

Okudum diğer yazdıklarınızı da sevgili kardeşim.

Öncelikle sakin olun. Hepimiz birşeylerden boğuluyoruz zaman zaman. Bakın ne kadar çok "sorun" la ilgili başlık var kadınlar kulubünde bile. Sorunlar gelir, biz de onları çözeriz. Ben bazen sorunları birbirine karışmış yumaklar gibi düşünüyorum. Önüme 3 5 tane karışmış yumak alıp bir ona bir ona dokunduğumda hiçbirini çözemeyeceğim gibi geliyor ama sonra tek tek ele aldığımda halledebiliyorum (evde kedim var da benim yumaklarımı kaçırıp karıştırıyor :1:)

Psikoloğa gitmek, biz toplum olarak çok alışık olmadığımız için sık yapılmayan birşey ama aslında kör noktalarımızı, ne kadar akıllı olursak olalım kendi kendimize görmekte çok zorlanacağımız veya göremeyeceğimiz noktalarımızı görmemizde bize ışık tutuyor. Bu nedenle öyle "delice" birşey filan değil. Kendini tanımayı sağlıyor.

Mesela anlattığınız sorunlar buzdağının görünen kısmı. Öfkeleniyorsunuz, öfkeli davranış işin görünen kısmı ama gittiğiniz uzmanla bu öfkenin nedenini keşfedeceksiniz, ya da daha keyifli olmanın yolunu. Ben bu süreci bir keşif yolculuğu gibi görürüm hep.

peki ben hangi birini nasıl ele alayım . işyerinde bir sorun çözerken evet bunu aşama aşama yaptığımda mutlu oluyorum bak böle yaptığmda nasılda kolaylaşıyor diye.. ama benim hayatımdaki sıkıntılar çözülmez bi hal aldı sanki... beni günlerce uyutsalar ve ben herşeyi unutaRak uyansam günler sonra.. ama bu sorunlarla bi uyku hapı beni ancak uyutabilir..çünkü ben başımı yastığa koyduğum andan itibaren uyumaktan çok kurguya başlıyorum ... mutsuz olduğum zamanlarda kafamın dolu olduğu zamanlarda özellikle .. uyuyamıyorum o kurguyu yaPmamak için oturuyorum sabaha kadaR yada dayanma gücüm bitene kadaR... ve her sabaH bitkin yorgun hayattan bıkmış şekilde uyanıyorum.. ama ölmektende korkuyorum ... ne yaman çelişki Allahımm :( ben aRtık birşeylerin düzeleceği umudunu ufukta görmek istiyorum çok yoruldum ... ve bu yüzden yarın sabahı iple çekiyorum herşeye rağmen... Allahım bana yardım et

ayrıca bana buradan vakit ayırıp yazdığınız içinde size çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun...

çok sağol canım şöyle diyim ben ilk psikiyatra gittim klinik psikolokla beraber çalışıyordu ikisi beraber benle görüştüler ve ilaç uyguladılar psikiyatrın tedavisine karar verdiler
sende psikiyatrla ortak çalışan bir pikologa önce giderse birkaç seanstan sonra eğer ilaçsız tedavi olamayacağını anlarsa hemen psikiyatra yönlendirir

Son düzenleme:
Estafurullah. Allah sizden de razı olsun.

İnsan doğduğu zaman kendi başına ne yemek yiyebilen ne hareket edebilen bir varlıkken bakın 3 5 senede nasıl bir varlığa dönüşüyor. Hepimiz inanılmaz bir değişme gelişme kapasite içersindeyiz. İşyerinizdeki sorunları çözmenizden bahsetmişsiniz, oysa eminim iş hayatınızın ilk günü pek çok kaygı yaşamıştınız. Hatta belki de bir gece önce uyuyamamıştınız.

Üstelik bu yolda sizi desteklemesi için bir uzman da var artık yarından itibaren. Sorunlar çözülemez şeyler olsa adlarını çözülemez koyardık. Çözülemezlerim var benim diye dolaşırdık :1:

Yarın bütün bu kaygılarınızı gittiğiniz kişiyle de paylaşın.

Kendinizi yıpratmak çok anlamsız çünkü sizi iyi edecek yine sizsiniz. Yani sizi iyi edecek kişiyi yıpratıyorsunuz.

çok sağol canım şöyle diyim ben ilk psikiyatra gittim klinik psikolokla beraber çalışıyordu ikisi beraber benle görüştüler ve ilaç uyguladılar psikiyatrın tedavisine karar verdiler
sende psikiyatrla ortak çalışan bir pikologa önce giderse birkaç seanstan sonra eğer ilaçsız tedavi olamayacağını anlarsa hemen psikiyatra yönlendirir

bakalımm yarın sabah büyük bi gelişme beklemiyorum hayatımda ama en azından ne yana döneceğim belki belli olur diye umut ediyorum

Estafurullah. Allah sizden de razı olsun.

İnsan doğduğu zaman kendi başına ne yemek yiyebilen ne hareket edebilen bir varlıkken bakın 3 5 senede nasıl bir varlığa dönüşüyor. Hepimiz inanılmaz bir değişme gelişme kapasite içersindeyiz. İşyerinizdeki sorunları çözmenizden bahsetmişsiniz, oysa eminim iş hayatınızın ilk günü pek çok kaygı yaşamıştınız. Hatta belki de bir gece önce uyuyamamıştınız.

Üstelik bu yolda sizi desteklemesi için bir uzman da var artık yarından itibaren. Sorunlar çözülemez şeyler olsa adlarını çözülemez koyardık. Çözülemezlerim var benim diye dolaşırdık :1:

Yarın bütün bu kaygılarınızı gittiğiniz kişiyle de paylaşın.

Kendinizi yıpratmak çok anlamsız çünkü sizi iyi edecek yine sizsiniz. Yani sizi iyi edecek kişiyi yıpratıyorsunuz.

buna bi son vermek adına yarın sabah koşa koşa gidicem sanırım.. dediğim gibi büyük bi gelişme beklemek saçma olur ama Rabbim yarın umut kapısını aralasın bana inşaAllah...

peki ben hangi birini nasıl ele alayım . işyerinde bir sorun çözerken evet bunu aşama aşama yaptığımda mutlu oluyorum bak böle yaptığmda nasılda kolaylaşıyor diye.. ama benim hayatımdaki sıkıntılar çözülmez bi hal aldı sanki... beni günlerce uyutsalar ve ben herşeyi unutaRak uyansam günler sonra.. ama bu sorunlarla bi uyku hapı beni ancak uyutabilir..çünkü ben başımı yastığa koyduğum andan itibaren uyumaktan çok kurguya başlıyorum ... mutsuz olduğum zamanlarda kafamın dolu olduğu zamanlarda özellikle .. uyuyamıyorum o kurguyu yaPmamak için oturuyorum sabaha kadaR yada dayanma gücüm bitene kadaR... ve her sabaH bitkin yorgun hayattan bıkmış şekilde uyanıyorum.. ama ölmektende korkuyorum ... ne yaman çelişki Allahımm :( ben aRtık birşeylerin düzeleceği umudunu ufukta görmek istiyorum çok yoruldum ... ve bu yüzden yarın sabahı iple çekiyorum herşeye rağmen... Allahım bana yardım et

ayrıca bana buradan vakit ayırıp yazdığınız içinde size çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun...

Allah senden de razı olsun canım benim inşallah bir an evvel sağlığına kavuşursun, mutlu ve huzurlu olmanı canı gönülden dilerim:)

Back