Ciddi derecede özgüven sorunu yaşıyorum, ayrıca topluluk önünde konuşmaktan da korkuyorum. Buna bir an önce çare bulmak istiyorum fakat durumumun psikologluk mu psikiyatrlık mı olduğunu bilmiyorum, arasındaki farkı da bilmiyorum :) İzmir'de gidip memnun kaldığınız doktorları, süreçleri ve seans başı fiyatları paylaşırsanız çoooook sevinirim :)
Merhaba,
Once psikolog ile psikiyatrist arasindaki farktan baslayim. Psikolog fen-edebiyat fakultesi cikisli olup sorunlariniza sizinle gorusmelerle mudahale eden uzmandir. Terapi surecinde sorunlarinizla yuzlesmeniz, streslerinizle basa cikma becerileri kazanmaniz ve kaynaklarinizi dogru kullanmaniz gibi pek cok alanda sizinle calisir. Psikiyatrist ise, tip fakultesi cikisli olup psikiyatri alaninda uzmanlasmis doktorlardir. Bazilari psikoterapi yetkinligine sahipken pek cogunun boyle bir egitimi yoktur.
Benim size tavsiyem bir psikolog ile calismaniz yonunde. Sorunlarinizin kalici cozumlere ulasabilmesi icin yuzlesip cozum odakli degisikliklere yonelme surecinde psikoterapiden daha fazla fayda gorursunuz. Psikolog gerekli olduguni dusunurse zaten psikiyatrik yonlendirmede de bulunacaktir. Kolay gelsin!
Psikolog işinizi görür. Ilk seans çok önemli eğer içinize sinmezse başka birine gidin, kendinizi rahat hissetmeniz açısından ve de terapinin faydalı olması için güven çok önemli. Günlük tutar gibi not defterinize seansın tarihini, nelerden konuştuğunuzu, önerileri yazabilirsiniz bu önceki siz ile sonraki sizi kıyaslamak için iyidir.
Ciddi derecede özgüven sorunu yaşıyorum, ayrıca topluluk önünde konuşmaktan da korkuyorum. Buna bir an önce çare bulmak istiyorum fakat durumumun psikologluk mu psikiyatrlık mı olduğunu bilmiyorum, arasındaki farkı da bilmiyorum :) İzmir'de gidip memnun kaldığınız doktorları, süreçleri ve seans başı fiyatları paylaşırsanız çoooook sevinirim :)
Ben de psikoloğa danışmam gerektiğini düşünmüştüm ama yine de fikir almak istedim, hepinize cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, en yakın zamanda bir psikoloğa danışacağım. Acaba İzmir'de psikolog tavsiyesi alabilir miyim?
Devlet hastanesi ile ozel psikologun farki var midir sizce? Kendimle ilgili ruhsal yonden sıkıntılarim var, disari cikamiyorum is hayatimi da etkiliyor. Terapistin faydasi olur mu sizce?
Devlet hastanesi ile ozel psikologun farki var midir sizce? Kendimle ilgili ruhsal yonden sıkıntılarim var, disari cikamiyorum is hayatimi da etkiliyor. Terapistin faydasi olur mu sizce?
Devlette de seansların 40 dakika özelde de o kadar olduğunu biliyorum. En azından ben devlette terapi alıyorum 40-45 dakika sürüyor ve çooooook memnunum sıra da beklemiyorum ayda 2 kere de gidiyorum üniversite hastanesi. Üstelik her gittiğimde adımla hitap edip önce eşimin sağlığını benim sağlığımı sorup beni rahatlatması her şeye bedel :) özelde parayla çalıştığı için bir sonraki seansa bir şeyler kalsın hasta mecbur gelsin diye her şeyi konulup tüketmiyor. Devlet en iyisi küçük bir şehirdeysen. Yoksa 2-3 ayda bir sıra gelir
Cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin Ne yazikki istanbuldayim. Doktorum iyi olsun da gerisi muhim degil diyorum artik. Bir sey sorabilirmuyim size? Terapinin nasil faydasini gordunuz. Mesela ben de zihnimde istemedigim dusunceler ve disariya cikma korkusu var. Insanlardan hep uzak duruyorum. Bilincaltimla ilgili sanirim sizce bu konuda cozumu olurmu
Cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin Ne yazikki istanbuldayim. Doktorum iyi olsun da gerisi muhim degil diyorum artik. Bir sey sorabilirmuyim size? Terapinin nasil faydasini gordunuz. Mesela ben de zihnimde istemedigim dusunceler ve disariya cikma korkusu var. Insanlardan hep uzak duruyorum. Bilincaltimla ilgili sanirim sizce bu konuda cozumu olurmu
Tabii olur doktorlar bunun için var zaten. Siz bana iyi gelecek bana yardım edecek beni iyileştirecek gözüyle bakarsanız ön yargılarınızı kırar giderseniz o size emin olun tahmininizden daha çok yardımcı olacak. Sadece açık olun. Utanma çekinme gizleme olmasın. O sizi kınamaz, kızmaz yadırgamaz. Emin olun. Şimdiden geçmiş olsun.