• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikiyatri uzmanı, ilaç kullanmak

Mcl89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
210
66
48
Sosyal fobim için psikiyatri uzmanına gidip ilaç tedavisine başlamak istiyorum.Bu konuda kararlıyım artık.Aynı zamanda psikolog terapileri de almak istiyorum.Merak ettiğim şey , psikiyatri uzmanının verdiği ilaçlar(antidepresan grubu )sistemde gözükür mü ? Devlet yada özel olması sistemde gözüküp gözükmemesini etkiler mi? Özel sektörde işe başlarken sağlık raporunda gözükür mü? Bir de İstanbul'da önerebileceğiniz iyi bir psikiyatri uzmanı , psikolog varsa yazabilir misiniz? Başka şehirde olan , online terapilerilerini alabileceğim bir psikolog da olabilir.Psikiyatrist muayene ve psikolog terapi ücretleri yaklaşık ne kadar ? Bu konu da bilgisi olan yazabilir mi?

Ben seneler önce hocama sormuştum, özellikle polis, asker gibi kişilerin bu sebepten kullanmaktan kaçındığını söylemişti ama görünüyor mu hiç bilmiyorum. Benim de antidepresan tecrübem oldu ama bi yerde var mı bilmiyorum şu an inanın ki.

Psikiyatrist olarak yine hocamı önereceğim ama seansları çok yüksek olabilir, Ahmet Ertan Tezcan. Aynı zamanda Nurhan Fıstıkcı da iyidir o daha uygun olabilir. İkisi de aslında terapi yapıyor ekstra bir terapist ihtiyacı kalkmış olur aslında ama seneler önce seansı 600'dü Ahmet hocanın, şu an belki çok daha fazladır.

Yine de örneklemem gerekirse 0 deneyimli halimle sene 2018'de benim seansımı 200 olarak ayarlamıştı çalışmak için konuştuğum bir yer. 2018'in 200'ü şu anın cidden 500'ü falandır herhalde. Deneyimsiz birine bile bu kadar biçiyorlarsa deneyimli birilerine çok daha fazla olması normal, biraz göze almak gerekiyor.

Ben seneler önce hocama sormuştum, özellikle polis, asker gibi kişilerin bu sebepten kullanmaktan kaçındığını söylemişti ama görünüyor mu hiç bilmiyorum. Benim de antidepresan tecrübem oldu ama bi yerde var mı bilmiyorum şu an inanın ki.

Psikiyatrist olarak yine hocamı önereceğim ama seansları çok yüksek olabilir, Ahmet Ertan Tezcan. Aynı zamanda Nurhan Fıstıkcı da iyidir o daha uygun olabilir. İkisi de aslında terapi yapıyor ekstra bir terapist ihtiyacı kalkmış olur aslında ama seneler önce seansı 600'dü Ahmet hocanın, şu an belki çok daha fazladır.

Yine de örneklemem gerekirse 0 deneyimli halimle sene 2018'de benim seansımı 200 olarak ayarlamıştı çalışmak için konuştuğum bir yer. 2018'in 200'ü şu anın cidden 500'ü falandır herhalde. Deneyimsiz birine bile bu kadar biçiyorlarsa deneyimli birilerine çok daha fazla olması normal, biraz göze almak gerekiyor.
Teşekkür ederim :)

Hayır .Diş hekimiyim.Özel sektörde çalışıyorum.Sizce sorun olur mu?

Aynı zamanda terapi yapmaları süpermiş.Yani tekrar psikoloğa gitmeye gerek kalmıyor o zaman?
Yok hayır, psikoterapist de oldukları için ekstra bi psikolog / terapist sürecine gerek kalmaz. Nurhan hoca terapist ama Ahmet Hoca'dan emin olamadım şu an seanslarına anlatıyordu ama olmayabilir de 🤔 Bi araştırayım

Yok hayır, psikoterapist de oldukları için ekstra bi psikolog / terapist sürecine gerek kalmaz. Nurhan hoca terapist ama Ahmet Hoca'dan emin olamadım şu an seanslarına anlatıyordu ama olmayabilir de 🤔 Bi araştırayım
Bir de antidepresan tecrübeniz olduğu için merak ediyorum.Kilo alımı yan etkisi yaptı mı?

Bir de antidepresan tecrübeniz olduğu için merak ediyorum.Kilo alımı yan etkisi yaptı mı?
Yok hayır yapmadı bende 3 antidepresan değiştirmiştim. İştah açılması yapıyor bazıları ama orada da biraz fark edip dizginlemek gerekiyor yoksa alıp başını gidiyor maalesef.

Yok hayır yapmadı bende 3 antidepresan değiştirmiştim. İştah açılması yapıyor bazıları ama orada da biraz fark edip dizginlemek gerekiyor yoksa alıp başını gidiyor maalesef.
Size özelden birkaç şey sormak istiyorum ama yazamıyorum.Siz ne için kullanmıştınız?

Görünüyor en son gittiğim özel psikiyatri uzmanına e nabıza düşmüştü. Hasta kaydını sisteme almayan bir yerle görüşmeniz lazım

Öyle mi ..Sisteme düşürmeyecek şekilde anlaşan var mıdır ki?
Daha önceden anladığım kadarıyla SGK anlaşması yoktu ve devlet sistemine düşmüyordu ama son seansımda verdiği reçete e nabıza düşmüştü. Muayene olmadan önce konuşup sisteme yansımadan işlem yapıp yapmadıklarını sorarsınız ama nihayetinde bazı ilaçları yazdırmadan eczaneden alamazsınız yada çok pahalıya gelir maddi durumunuzu bilmiyorum tabi ama

Back