How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

psasetuba / Kendi Şiirleri

KIRDIYSAM AFFET

sessizliğim ürkütür beni,tıpkı hayallerim gibi... sessizlik derin,sessizlik acı...hayaller derin,hayaller acı...

bazı aşklar vardır bedel ister kendine,ödedim...
bazı hayaller vardır acıtır;acıdım.. !
yıllar vardır;geçsin...
kaybettiklerim ?
önemli değil !

ömrümün en güzel yılları mı ? kaybettiklerime değer...değer...
öğretikleri vardır,öğrendim...büyütür;büyüdüm...

bazı aşklar vardır; yokluklara gebedir... yarası vardır,derindir... ama ne zamanı vardır ne uykusu...ne yemeği vardır ne suyu... zorluğu vardır;en zorundan... çoktur hatası !

bazı aşklar vardır;kimsesiz bırakır insanı...ıssız bırakır...yalnızbırakır...sessiz bırakır...dilsiz bırakır...

bazı aşklar vardır;cümlesiz bırakır !

bazı aşklar vardır; güçlü kılar insanı...sanarsın ki;dağı taşı delebileceksin ! güçsüzlüğünü yüzüne vurur sonra o aşk; anlarsın ki kaleminle kağıt karalamaya bile taakatin yok...
bazı aşklar vardır; acımasız !

bazı aşklar vardır;suçlar...

sessizliğim de aşktan sebep,ıssızlığım da...

kırdıysam affet...

"canının yarısı olmadan yaşayabilir misin ???"

"iple çekerdim seni...gözlerini...yüreğini... ipin ucundan başka birinin çıkacağını hiç bilmeden !"

bir sevda sızısı büyütüyorum içimde,tüm gözlerden habersiz. korkularım sızıma ait! kurtarmaya çalışmayın;cesaretim yok...

bir boşluğa bakıyorum şimdilerde...baktıkça içinde boğulduğum boşluk,gözyaşlarından hayal kırıklıklarından yapılma. kurtarmaya çalışmayın;mecalim yok...

bir ses duyuyorum,çok uzaklara ait. yaklaştıkça uzaklaşıyorum...tanıdık,masalsı bir ses...yok etmeye çalışmayın;tahammülüm yok...

bilinmez bir yoldayım.düşkırıklarımla... canımın yarısı,başka bir canda...

canının yarısı olmadan yaşayabilir mi insan ?

ben deniyorum...

UĞUR MUMCU ANISINA...

bir pazar günüydü...ankara bembeyaz kar altında...kan kırmızıya boyandı beyaz örtü,haince ve aniden...

bir anahtarın ölüme çevrildiğini kim bilebilirdi ? parçalanan şarapnalin yüreklere saplanacağını ? bu can pazarının gözlerde kan olup akacağını..?

demişti ki;

"korkmadan öldük ey halkım,unutma bizi!"

UĞUR'lar olsun büyük üstad...unutmadık sizi...

kalabalıktır,yalnızlık...

bir düş bırakıyorum,gecenin tam ortasında. belki de solmuş bir sonbahar yaprağında...

susmak istedim,dudaklarımda ıslıklar kanadı! susmak istedim, ıslıklar kulaklarımı tırmaladı! susmak istedim,başaramadım... sessizliğim yüreğimi yaraladı... haykırdım sonra;

hayat çarptı tüm ağırlığıyla evlerin camlarını. evler yalnızğı hatırlatır bazen...
bir çınardır yalnızlık;gölgesi uçsuz bucaksız!
denizin hırçın dalgasıdır bazen yalnızlık...

gitmek de yalnızlıktır bir türlü,kalmak da...

aynaya baktığında aksini görememektir yalnızlık...

belki kalabalık olmaktır...

birini sevmektir yalnızlık...koşulsuz,şartsız,kayıtsız... birine bağlanmaktır;karşılıksız!
beklemektir yalnızlık,gelmeyeceğini bile bile belki...

gizli bir hüzündür yalnızlık,dört bir yanı karanlıkla çevrili...

şimdi bir düş bıraktım gecenin tam ortasında. belki de kurumuş bir sonbahar yaprağında...

ve susuyorum;kanayan yaralarla...

bir acım vardı,"o" gitti,acım bile yarım kaldı...

üç harf sakladım derinlerimde... 3 harften kelimeler türettim,tamamlayamadım cümlelere... "ben" dedim önce,"sen" dedim... sonra " biz" oldu şiirlerimde... "gidiyorum" dedi ya ben sadece " git" diyebildim... isterdim ki " DUR!!!" diye haykırabileyim...

beceremedim...

sonra sildim attım bütün 3 harfli kelimeleri lugatımdan... sesi tükendi seslerin... Siyaha büründü renklerim... geceye gömüldü düşlerim...

paslandı yüreğimdeki hayallerim ve ben hayal kurmayı bile hayal edemedim..!

sonra "dur" dedim defalarca,duyuramadım sesimi. farkettim ki gecikmiş düşlerim...

zaman geçti,bulamadım bir çıkar yol...

uykum geldi...

"uykum gibi gelsene..!"

HÜZÜN VAR NEDENSE

Dinlediğim şarkılarda
Hep bir hüzün var nedense
Geçip giden gençliğimin
Ve yıllarımın ardında
Hep bir hüzün var nedense

Dökülen yapraklar hüzün
Kuruyan topraklar hüzün
Çatlayan dudaklar hüzün