Protein kaçağınız doğumdan ne kadar süre sonra düzeldi?

Kızlar benim protein kaçağı yokmuş. Idrarda sorun çıkmadı. Beslenmeden kaynaklı protein eksiği varmış.

Arkadaşlar konuyu ben açmıştım. Birkaç tecrübemi paylaşmak istiyorum. Benim ilk gebeliğim öncesinde protein kaçağım yoktu. Preeklampsi geçirince doğum sonrasında da düzelmedi. Şanssızlık işte hasar bıraktığını düşünüyorum. 6 ay delix 2.5 mg kullandım. 1 gramın altında inişli çıkışlı devam ediyordu. Biyopsi yaptırdım. Membranöz GN teşhisi konuldu. Doğumdan 10 ay sonra da 2. kez hamile kaldım. Çok korkuyordum. Delixi de bıraktım. En büyük destekçim ve motive edicim nefroloğum oldu. Sadece tuzu biraz kıstım. Bu çok önemli stresten uzak durdum. Bol bol gezdim. Şehir değiştirdim. Ev taşıdım. Tabii kaçak miktarım azar azar artarak 35. haftaya kadar 1 grama kadar geldi. 37. Haftada 2 gram oldu ama zaten gebeliğin son haftalarına doğru böbreklerin geçirgenliği arttığı için kaçak miktarının artması da beklenen doğal bir durumdu. Hiçbir ilaç kullanmadan düzenli tansiyon ölçümleri yaparak 39. Haftaya kadar gebeliğimi getirdim. Şükürler olsun kızım gelişimi normal ve sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Şimdi iki aylık. Benim tansiyon değerlerim daha da düştü. Çarpıntılarım vs geçti. Bu hamilelik bana fiziksel ve ruhsal olarak da çok iyi geldi. Bu yazıyı benim gibilere örnek olsun motive etsin diye yazma gereği duydum. Bazı doktorlar gebe kalma gene aynı şeyleri yaşarsın vs deyip umudunuzu kıracaktır. Takmayın rahat olun. Bu kaçak belki ömrüm boyunca düzelmeyecek önceden çok takıyordum kafama ama artık bununla yaşamaya alıştım.

Back