Kürtaj sonrası 6 aydır korunmuyoruz.Bu süre zarfında hamile kalamadım. Oysa önceki gebeliğimde ilk denemememizde hamile kalmıştım.
Bu yüzden artık doktora gitme zamanı geldi diyerek,doğru doktora gittik.Eşimden spermiogram benden de tsh,prolaktin testleri istendi.Yaptırdık.Eşimde herhangi bir sorun çıkmadı.Zaten daha önce hamile kalabildiğimden ;eşimde bir sorun çıkacağına ihtimal vermemiştim.
Kesin benim hormonlarda bir sorun var dedim. Nitekim öyle de oldu.Tsh normal de prolaktin yüksek .90 :1closedeyes: Bu hormonun yüksekliği de yumurtlamayı ve gebeliği olumsuz yönde etkiliyormuş. Zaten ilginçtir;çok düzenli olan adetim son iki aydır gecikiyordu.Bu da sebepsiz yere ümitlenmemi sağlıyormuş meğer:çok üzgünüm:
Doktor dostinax diye bir ilaç verdi.Ama aynı zamanda yumurta takibi yapalım dedi.11. Günü gideceğim yani iki gün sonra.
Tabi o anda sormayı unuttum. Korunmadan bu ilacı kullanmak zararlı değildir umarım.
Aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarım varsa konuşmak isterim.Bir de merakım , bu ilaçla hamile kalmak riskli mi?