Ya endişelenmeyin lütfen. Referans değerinden çok fazla çıkmamış arada cihazlardan da öyle çıkabiliyor. Sakın internetten araştırmayın insanın psikolojisini bozuyor. Doktorunuz ne dedi bu konuda?Arkadaşlar merhaba ben test yaptırdım aşırı sivilcelenmemden dolayı çok aşırı stresli bi dönemden geçiyordum yüzüm mahvolmuştu regl düzenim her ay 15 gün atıyordu geceleri uyuyamıyordum vs sonra hormon testi yaptırdım ve prolaktinim 1.41 değer fazla çıktı olması gerekenden yani 28.13 henüz 23 yaşındayım ailemde tümör geçmişi yok ama korktum sizce hipofizimde tümor olabilir mi tecrübeli olan var mı değerim öyle aman aman yüksek değil biliyorum süt gelme baş ağrısı görme bozuklugu gibi sorunlarımda yok ama korkuyorum yine de
Doktorum da hiçbi şey demedi hatta ben sonradan ref dısı değerlerime bakarken gördüm bi bakayım falan dedim araştırdım öyle öğrendim doktorum cilt kremleri verip yollamıştı aynı şekilde dahiliyeci de bahsetmediYa endişelenmeyin lütfen. Referans değerinden çok fazla çıkmamış arada cihazlardan da öyle çıkabiliyor. Sakın internetten araştırmayın insanın psikolojisini bozuyor. Doktorunuz ne dedi bu konuda?
Bazı doktor yorumlarında tamamen memeyle ilgili oldugu stresin etkilemediği yazılmıştı ay ne biliyim ya belkide öyledirStresten dolayı da artar prolaktin
Demek ki önemli bir şey yokmuş ki önemli bile görüp aa bu da yüksek dememiş. Benim de demir seviyesi bayağı yüksek çıkmıştı, internete bir baktım çok kötü şeyler yazıyor sabah kadar ağlamıştım. Ertesi gün tekrar yaptırdım ve yüksek çıkmadı doktorum cihazdan olduğunu söylemişti ama benim 50 değer fazla çıkmıştı. Sağlık anksiyeteniz mi var?Doktorum da hiçbi şey demedi hatta ben sonradan ref dısı değerlerime bakarken gördüm bi bakayım falan dedim araştırdım öyle öğrendim doktorum cilt kremleri verip yollamıştı aynı şekilde dahiliyeci de bahsetmedi
Valla her anksiyetem var bi insan nasıl stresten geç regl olur sivilcelenir ve 2 gece uyuyamaz dusunun yani baya sıkıntılıyım hahshahshdDemek ki önemli bir şey yokmuş ki önemli bile görüp aa bu da yüksek dememiş. Benim de demir seviyesi bayağı yüksek çıkmıştı, internete bir baktım çok kötü şeyler yazıyor sabah kadar ağlamıştım. Ertesi gün tekrar yaptırdım ve yüksek çıkmadı doktorum cihazdan olduğunu söylemişti ama benim 50 değer fazla çıkmıştı. Sağlık anksiyeteniz mi var?
En iyi ben anlarım sizi çünkü benim de her anksiyetem varValla her anksiyetem var bi insan nasıl stresten geç regl olur sivilcelenir ve 2 gece uyuyamaz dusunun yani baya sıkıntılıyım hahshahshd
Hiç iyi değil ya acilen düzelmemiz lazım yoksa bu stres sonumuz olucak yaniEn iyi ben anlarım sizi çünkü benim de her anksiyetem var
Yaaa çok teşekkür ederiim inşallah öyledirHipofizimde adenom var. Çoğunlukla zararsızdır. Sadece izlenir dendi. İlaçla düşürmüştüm 21 e değerimi. 100 üstüydü. Görmede problem olursa mutlaka görünün dendi bana bir de ekstra. Yani olsa da bir şey olmaz
Değeriniz çok düşük. Hormon değerleri yiyip içtikleriniz, uyku vs ile bile rahatlıkla değişebiliyor. Rahat olun. İyisiniz.
Bence endişelenmeyin :))Arkadaşlar merhaba ben test yaptırdım aşırı sivilcelenmemden dolayı çok aşırı stresli bi dönemden geçiyordum yüzüm mahvolmuştu regl düzenim her ay 15 gün atıyordu geceleri uyuyamıyordum vs sonra hormon testi yaptırdım ve prolaktinim 1.41 değer fazla çıktı olması gerekenden yani 28.13 henüz 23 yaşındayım ailemde tümör geçmişi yok ama korktum sizce hipofizimde tümor olabilir mi tecrübeli olan var mı değerim öyle aman aman yüksek değil biliyorum süt gelme baş ağrısı görme bozuklugu gibi sorunlarımda yok ama korkuyorum yine de
İnşallah çok teşekkür ederim siz de takmayın kafanıza biliyorum kolay değil ama çok yıpratıyoruz kendimizi ve stres her şeyi tetikliyor kalp mide vs kendi kendimizi bitiriyoruzBence endişelenmeyin :))
Allahın izniyle birşey çıkmaz, stres inanılmaz etkiliyor 1 yıldır takipteyiz hormon değerlerimin özellikle prolaktinim için, 1 ay önce 19 a düşen değerim ki aman aman yüksek değildi değerim ilk defa 66 ya yükseldi çok canım sıkıldı ama yükselmesinden ziyade kendimi bu kadar üzüp hırpaladığım ve sağlığıma zarar verdiğim içinde... hayat bir şekilde devam ediyor canımızı sıksakta sıkmasakta, tevekkül şartmış :) yürüyüş yapmaya başladım inşallah daim olur manevi olarak rahatlamaya çalışıyorum hatta kadın doğum ramdevumu iptal ettim şimdi bu ay sakin ve huzurlu bir şekilde geçirmeye çalışcam Rabbimin izniyle sonraki regl dönemimde ölçtürüp öyle gidicem bilimsel bir çalışma gibi oldu benim kide :)))
İnşallah, İnşallah teşekkür ederim :) ♡İnşallah çok teşekkür ederim siz de takmayın kafanıza biliyorum kolay değil ama çok yıpratıyoruz kendimizi ve stres her şeyi tetikliyor kalp mide vs kendi kendimizi bitiriyoruzinşallah sizin de bi şeyiniz çıkmaz
Arkadaşlar selam güncelleme olarak mr sonucumda 3x2 mm mikroadenom çıktı 1 değer fazla olduğu halde prolaktinim. demek ki değer az da olsa çok da olsa baktırmakta fayda varArkadaşlar merhaba ben test yaptırdım aşırı sivilcelenmemden dolayı çok aşırı stresli bi dönemden geçiyordum yüzüm mahvolmuştu regl düzenim her ay 15 gün atıyordu geceleri uyuyamıyordum vs sonra hormon testi yaptırdım ve prolaktinim 1.41 değer fazla çıktı olması gerekenden yani 28.13 henüz 23 yaşındayım ailemde tümör geçmişi yok ama korktum sizce hipofizimde tümor olabilir mi tecrübeli olan var mı değerim öyle aman aman yüksek değil biliyorum süt gelme baş ağrısı görme bozuklugu gibi sorunlarımda yok ama korkuyorum yine de
Çok geçmiş olsun, benimde bir süre yüksek çıktı 60 kusurdu ilaçla dusmustu bir süre sonra tekrar baktırdım yine yüksekti doktorum ağrı kesici bile icsen etkiler relax ol demişti sonra kendiliğinden düştü hiç belirti de vermemişti, sizin peki tedavi yontemi nasıl oluyormuş ? Netten baktım ama ilaçla diyorArkadaşlar selam güncelleme olarak mr sonucumda 3x2 mm mikroadenom çıktı 1 değer fazla olduğu halde prolaktinim. demek ki değer az da olsa çok da olsa baktırmakta fayda var
Çok geçmiş olsun, benimde bir süre yüksek çıktı 60 kusurdu ilaçla dusmustu bir süre sonra tekrar baktırdım yine yüksekti doktorum ağrı kesici bile icsen etkiler relax ol demişti sonra kendiliğinden düştü hiç belirti de vermemişti, sizin peki tedavi yontemi nasıl oluyormuş ? Netten baktım ama ilaçla diyor