Prolaktin yuksekligi

Masal58

Aynaya bakan yüzünü, Kalbe bakan özünü görür
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
575
397
Merhaba arkadaslar, benim size sorularim olacakti ozellikte benimle ayni sorunu yasayan insanlardan bilgi edinmek isterim. Benim testosteron hormunumla prolaktin hormonum cok yuksek MR da hipofiz bezinde tümör olmadigini soylediler isin garibi goguslerimden sütde gelmiyor. bu ayin 23cunde testere disli aslan pencesine basladim hormon ilaclari kullanmak istemedigimden I. Saracoglu kurune basladim.. Prolaktin yuksekligine aslan pencesinin faydasi var mi? Prolaktin yuksekligi oldugu icin kürü kullananlar faydasini gordu mu? Ve kürü kullanirken hamile kalan oldumu?
Simdiden tesekkurler

Son düzenleme:
Benimde prolaktinim yuksek cikmisti ama tsh yani tiroidim de yuksekti. 6 06 ydi ben hap kullanmadan once 4 24 e dusurmustum dereotuyla prolaktinim 32 den 15 e dusmustu. Doktor prolaktinle tsh dogru orantilidir demisti. Simdi prolaktin skntim yok cok sukur. Senin tsh kac acaba bakmislardir dimi

Oncelikle gecmis olsun Tsh 1.74 tsh ta hic bi sorunum yok cok sukur sadece prolaktin ve testosteron da yukseklik var
Prolaktin
683 mUl/l
31.1 ng/ml
Testosteron
0.550 ng/ml
1.909 nmol/l
Ibrahim Saracogluna gore dere otu prolaktini yukselttigini soyluyordu... Nasil bi kür uyguladin acaba?

Canim eminmisin valla aynen anlattigim gibi oldu. Senin tiroid dusukse neden prolaktinin yuksek acaba. Benimde testosteron yuksek

Tsh la ilgili hic bisey demedi doktor sadece testosteron ve prolaktin beni sinir ediyo nedensiz doktor bi nedeni yok diyo tümör yok sütte yok ilaclarla dusuruyorlarmis ama ben haplardan nefret ediyorum kilo yapar diye korkuyorum bi yandanda esimle bebek sahibi olmak istiyoruz prolaktin engelledigini biliyorum sasirdim kaldim

Evet maalesef prolaktin cok engel ama basit seylerle cozulebiliyor. Uzulme neler var burda sukredelim.

Haklisin cok sükür bin sükür her halimize :)
Dere otu kürünü nasil uyguladin peki?

Anladim tesekkur ederim verdigin bilgiler icin tekrar gecmis olsun :)

Benimde bu ay prolaktin 51 çıktı arkadaşlar.. Ama doktorum hemen ilaç önermedi.. Bir ay sonra gel tekrar bakalım ona göre tedavi önerelim dedi.. Sizde başka bi doktora gitmeli miyim. İçim rahat etmedi

Benimde bu ay prolaktin 51 çıktı arkadaşlar.. Ama doktorum hemen ilaç önermedi.. Bir ay sonra gel tekrar bakalım ona göre tedavi önerelim dedi.. Sizde başka bi doktora gitmeli miyim. İçim rahat etmedi
Tahlili yaptiginda adetlimiydin?

Evet adet döneminde yaptırdım
Hmm benim endokrinolog eger yuksekse gel ilac yaziyim dedi dusukse gelmene gerek yok dedi hala randevuyu almadim ilactanda korkuyorum I. Saracogluna gore hormon ilaclari yukletmeyin vucudunuza diyo. Ben olsam senin yerinde Doktorun dedigi zamani beklerdim 1ay sonra yine bisey yapmiyorsa degistirdim

ilk defa böyle bişeyle karşılaştım tedirgin oldum ister istemez. Ama dediğin gibi bekleyeceğim :) teşekkür ederim ilgilendiğin için

ilk defa böyle bişeyle karşılaştım tedirgin oldum ister istemez. Ama dediğin gibi bekleyeceğim :) teşekkür ederim ilgilendiğin için
Rica ederim :) gecmis olsun ve tedirgin olma Rabbim beterinden saklasin insAllah :)

Bilen yazsın lütfen benim prolaktin 30 larda seyrediyor adetliyken 50 yi görüyor,dostinex yarım yuttum4 hafta ölçtürdüm 7 olmuş adet oldum kestim doktor at bişey olmaz diyo ama korkuyorum prospektüsünde düşüşe neden olur yazıyor bi doktor çocuğun dna sonu bozar atma dedi baska bi konuda okudum parledol vermiş Bebek düşünene bi doktor yol gösteren yok doktorun özelide umursamıyor normalide aslan pençesiyle devam etmek istiyorum döllenme gününe kadar birde e vitamini düşürüyormuş prolaktini kızlar sizce ne yapmalı tsh da 3 benim uZun yollardır hap atıyorum 75 mg ,bazı doktorlar 2 nin altında olmalı gebelik için diyor ilacımı bile ayarlayamadılar en son kendim 82,5 attım da 2 ye yaklaştı. Bu arada aşılama oldum tutmadı ,bi doktor prolaktin yüksekken aşılama tutmaz düşür bunu kendiliğinden kalırsın dedi ,şimdi sorum bu ilacın etkisi ne kadar sürüyor armalımızın ilişkiye girerken de

Bence al test sonuclarini ozel muayenehane ye git 200 300 liraya kiy varsa durumun. Ben o doktirlardan cok cektim bir halt yapmiyorlar. Bu celiskili bir durum cozsunler skntini. Iyi bir yer olsun ama. Durum karisik biraz.

Ben hamıle kalmadan once prolaktınım 97 cıkmıstı doktor 1 sonrakı adetınde gel tekrar bakalım dedı o ay hamıle kaldım evlendikten 1 ay sonra hamıle kaldım hatta beklemıyodum bıle doktora kasıntı ıcın gıtmıstım evlendıkten 10 gun sonra genel tahlıl de yapalım dedı prolaktıne bakıldı 97 çıktı dıger ay gebe kalmısım tamamen surpsız olmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…