Prolaktin yuksekligi ve hosimato triodi yasayanlar

canım tsh t2 t3 normal sınırda oldugu icin önemli değil dediler bende öyle coook korkuyorum ki ne yapacağımı şaşşırdım senin değerlerin nasıl?tsh yüksek mi?

Canim meraba, hashimoto hastasimisin? Zeynepte ben hashimoto luyuz.Yani bizde anti tpo degeri hep yuksek normal degerlerde degil.Endokrin doktoru bana anti tponun hep yuksek seyirde olmasi hashimoto olduhunu gosteriyor dedi.Sende hipotriodi varsa eger tsh ilaclariyla duser 1 ay 1,5 ay icinde normale donuyor.Zeynebinde dusme asamasinda benimde bu ay dustu..Tup bebek olmadan once tiroid degerlerine mutlaka bakiliyordur..Senin doktorun degerlerin icin ne soyledi

canım tsh t2 t3 normal sınırda oldugu icin önemli değil dediler bende öyle coook korkuyorum ki ne yapacağımı şaşşırdım senin değerlerin nasıl?tsh yüksek mi?
http://www.tiroidcenter.com/TUP-BEBEK-VE-TIROID.php bu siteyi oku canim muhtemelen seninde hashimoto var ama tabi yanlis biseyde demek istemem.Ilac dozunu yukseltince belki tsh duser cunku tsh 2,22 iken gebelik olur mu bilmiyorum.Okuduklarimdan ve doktordan ogrendigim kadariyla tsh 1,5 -2 arasi gebelige uygun... gecmis olsun sana da Rabbim tez zamanda cumlemize bebek nasip etsin..

canım benim tpo:1300 tg:342 tsh:2.22 canım tüp bebek tedavisi görecegim sonuclardan coook kortum ne olur bir akıl ver....

Canım merhaba bayan yardım sağolsun tüm bilgileri vermiş. dediği gibi biz haşimato hastasıyız bence öncelikle sende buna baktır. çünkü tpo değerin baya yüksek gibi gözüküyor. mesela benım antı tpo 400

selam kızlar bugün doktora gittim kan tahlili yaptırdım sonuçta prolaktin 39 tsh 4.28 çıktı ben polikistik over hastasıyım ama doktor çok yoğun olmadığını söyledi yalnızca rahim içinde iltihap var dedi onun için de fitil verdi. sanırım bu değerlere göre hamile kalmak için biraz daha beklemem gerekiyor?

canım sağolun dün endokrincile gittim senin tsh 2:22 ve t3 t4 normal sınırlarda ben sana ilac bile veremem dedi bende dr deim ki antikorlar coook yüksek 1300 oda daiki isterse 7000 olsun önemli degil dedi canım sende yazmışsın ama ben yinede korkuyorum dr lerde biri birşey söylüyor digieri başka internettede okuduğuma göre tedavi olmak gerekiyor diyor ne yapayım bir akıl verin bana canım senin bir yazını okudum sen nereden edindin bu araştırmayı Benimde anti tpo 410 cok yuksek yani,bnde arastidigim kadariyla paylasiyim; anti tpo'yu dusurmek icin herhangi bir tedavi yokmus ve gebelige engel yada dusuge sebep degilmis.
Onemli olan tsh degerinin 2 den dusuk olmasiymis. Buda duzenli olarak ilac kulllanmamiz sayesinde basarilabilirmis. Alıntı ile Cevapla .: canım sizin tsh hep yüksek ama benim ki o kadar değil sanırım....ALLAHIM ne yapacağım ben....

Son düzenleme:

slm canım öncelikle telaşa kapılma hapımızın değerleri farklı ve aynı tedaviler olacak diye birsey yok. sonuçta burada sadece yaşadıklarımızı paylaşıyoruz. her şeyin en iyisini dr lar biliyorlar.
Bana gelince; antı tpo yukseklığı haşımato hastalığı ve bu yüzden ben haşimato hastasıyım. Dr'um bana bole dedı. ve gebeliğe engel değil. ben tsh değerimi 2 - 2.5 sınırına çekmeye çalışıyorum.cunku tsh yüksekliği gebeliğie engel ancak ömür boyu ilaç kullanmam lazım. bunun nedenini ctesi gunu kontrolüm var dr a sorcam ve buraya yazacağım. ilacı haşımato ıcın mı içiyorum yoksa tsh değerimi denge de tutmak için mi bunu sorcam. ama tahminimce tsh değerimi sınırda tutmak için kullanıyorum.

Geçmiş olsun canım nasıl bır tedevi önder tsh ve prolaktın ıcın?

Geçmiş olsun canım nasıl bır tedevi önder tsh ve prolaktın ıcın?

teşekkürler canım . prolaktini bi müddet sonra tekrar ölçtürmemi söyledi o zaman da yüksek çıkarsa onun da tedavisine başlarız dedi. tsh için de iç hastalıkları uzmanına yönlendirdi o da 25 mg lık bi ilaç verdi 1 ay sonra tekrar takibi yapılacakmış

peki bu prolaktin yüksekliği için ilaç tedavisi mi uygulanıyor? uygulanan tedavi sonucunda ne kadar zamanda prolaktin düşmeye başlıyor

peki bu prolaktin yüksekliği için ilaç tedavisi mi uygulanıyor? uygulanan tedavi sonucunda ne kadar zamanda prolaktin düşmeye başlıyor

Slm cnm, benimde geçen ay prolaktin değerim 27 idi ve doktor hemen ilaç kullanmamı söyledi dostinex diye bi ilaç verdi içinde 8 tane var haftada 2 defa içiyorum. İlaç bitince düşmüş olması gerek düşmezse tekrar gel dedi bakalım bekliyorum bende

canım dediğin gibi bu ılacı bende aynı şekilde içtım cok şukur ki duştu. inşallah senin ki de düşer

teşekkürler kızlar bakalım tekrar ölçtürüncede yüksek çıkacak mı ona göre doktorumuzun uygun gördüğü tedaviye başlarız biz de ama umarm çok uğraştırmaz bu iş bizi

zeynep canım benim icinde dr sorarmısın ctsi günü gittiğinde tsh2;26 tp:1300 olsa bebege zarar veriyormu senin düşmüş sanırım tsh tedaviye yine devam edecekmisin? antikorlar yüksek cıksa sorun oluyormuymuş? be konyadayım inan sordum ama biri başka şey diyor öteki başka? cook caresiz kaldım bu ay tüp yapacaktık ama ben korkuyorum cook sagol şimdiden

Canım merhaba, ne yazık ki mesajını yeni gördüm. bu nedenle dr' a soramadım. benim tahlillerim cumartesi
günü tekrar yapıldı Allaha şukur ki 1.85 e düşmüş tsh ım. ömür boyu kullanacakmışım bu ilacı. anti tpo 400 lerde buna hiç takılma dedi bu antikor oranıymış ve ilacımı kullandığım sürece bir şey olmazmış Allahın izniyle.
sen ilaç kullanıyor musun canım. eğer kuşanıyorsan çok çabuk düşer benım ki 15 gün önce 3.7 idi.
bide neden tüp bebek haşimato dışında bir şey mi var?

Zeynep canim meraba nasilsin,yazilarini okudum dusmus sanirim tsh cok sevindim benimde 1,36 idi anti tpo 2000lerdeydi gebelige uygunmus yani seninkide uygundur bence hayirlisiyla guzel haberler gelsin insallah....

Zeynep canim meraba nasilsin,yazilarini okudum dusmus sanirim tsh cok sevindim benimde 1,36 idi anti tpo 2000lerdeydi gebelige uygunmus yani seninkide uygundur bence hayirlisiyla guzel haberler gelsin insallah....

merhaba canım ıyyım saol sen nasılsın? evet haberler güzel Allahın ıznıyle. birde ovılasyon testi aldım bugun belki o da işe yarar :)
sen nasılsın durumlar nasıl. ınsallah bebegımız olur bızım de

Iyiyim cok sukur canim.Benim bu ay umudum yok onceden bahsetmistim canim biliyosun ovulasyon testi nedir bendemi alsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…