• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktin yuksekligi ve hosimato triodi yasayanlar

merhaba canım,hashımoto hepimizin basında heralde her kadın yasıyor Rabbim şifa versin hepimize.. İnsallah en yakın zamanda gebelik olur sen kac mg ılac kullanıyosun ilaçlarını ac karnına iç yarım saat birşey yeme aslında duzenli kullanınca degerler düşüyor ama gebelik için 1,5 degerıne düşmesi lazımmıs oda bıraz zaman alıyor :((

amin. evet malesef biçoğumuzda var. sıkıntı ve sıtresten olsa gerek. ben 50 mg kullanıyorum. bikaç ay önce 2 ye düştü doktor ilacın dozunu indirelim yükselmesin dedi. 25 e indirdi dozu. 9 a çıktı tiroidim. tekrardan dozu 50 ye çıkardık. geçen ay doktorum birgün 50 birgün 75 al dedi. 75 mg alınca çarpıntı baş dönmesi oldu. 50 mg almaya devam ettim. aç karnına alıyorum sabahları. iyotsuz tuz kullanmıyorum. yer fıstığı lahana şalgam bu tür yiyecekler tiroidin yükselmesine sebep oluyormuş. sen erken farkına varmışsın. ilacı düzenli kullanınca düşüyor.

amin. evet malesef biçoğumuzda var. sıkıntı ve sıtresten olsa gerek. ben 50 mg kullanıyorum. bikaç ay önce 2 ye düştü doktor ilacın dozunu indirelim yükselmesin dedi. 25 e indirdi dozu. 9 a çıktı tiroidim. tekrardan dozu 50 ye çıkardık. geçen ay doktorum birgün 50 birgün 75 al dedi. 75 mg alınca çarpıntı baş dönmesi oldu. 50 mg almaya devam ettim. aç karnına alıyorum sabahları. iyotsuz tuz kullanmıyorum. yer fıstığı lahana şalgam bu tür yiyecekler tiroidin yükselmesine sebep oluyormuş. sen erken farkına varmışsın. ilacı düzenli kullanınca düşüyor.

anti tpo degerınıde baktır baska bı forum konusunda öğrendim antı tpo düşüğe sebep oluyormus :/ vallahi her kafadan ses kendimi turk hekımlerıne emanet edıcem :1: ama heryerde endokrın uzmanı bulamıyorum

anti tpo degerınıde baktır baska bı forum konusunda öğrendim antı tpo düşüğe sebep oluyormus :/ vallahi her kafadan ses kendimi turk hekımlerıne emanet edıcem :1: ama heryerde endokrın uzmanı bulamıyorum

anti tpo 104.8 çıktı oda yüksek.bu ay tekrar gidip baktırıcam. öyle benimde kaldığım memlekette bir devlet hastanesi tek var. günler öncesinden sıra alıyorum hastaneden.

anti tpo 104.8 çıktı oda yüksek.bu ay tekrar gidip baktırıcam. öyle benimde kaldığım memlekette bir devlet hastanesi tek var. günler öncesinden sıra alıyorum hastaneden.
Benimde anti tpo 410 cok yuksek yani,bnde arastidigim kadariyla paylasiyim; anti tpo'yu dusurmek icin herhangi bir tedavi yokmus ve gebelige engel yada dusuge sebep degilmis.
Onemli olan tsh degerinin 2 den dusuk olmasiymis. Buda duzenli olarak ilac kulllanmamiz sayesinde basarilabilirmis.

Baktır canım ınsallah düşmüştür..Sen nerdesin endokrın bölümüde olmuyor her hastanede tatlım :(

Benimde anti tpo 410 cok yuksek yani,bnde arastidigim kadariyla paylasiyim; anti tpo'yu dusurmek icin herhangi bir tedavi yokmus ve gebelige engel yada dusuge sebep degilmis.
Onemli olan tsh degerinin 2 den dusuk olmasiymis. Buda duzenli olarak ilac kulllanmamiz sayesinde basarilabilirmis.[/Q]

Zeynep içimi rahatlattın yahuu sagol valla :1: ben arastırmadım henuz gecen gun hamılelıkle ılgılı forumda okudum hashımoto antı tpo idi konu yazan kısının arkadasının 8.haftasında kalp durmus kurtaj olmus antı tpo yuksekmıs doktor ona baglamıs kesınlıkle deger dusmeden gebe kalma demiş :44: Benım degerım 614 sızden daha yuksek insallah düşer :50:

Onemli olan tsh degerinin 2 den dusuk olmasiymis. Buda duzenli olarak ilac kulllanmamiz sayesinde basarilabilirmis.

Zeynep içimi rahatlattın yahuu sagol valla :34: ben arastırmadım henuz gecen gun hamılelıkle ılgılı forumda okudum hashımoto antı tpo idi konu yazan kısının arkadasının 8.haftasında kalp durmus kurtaj olmus antı tpo yuksekmıs doktor ona baglamıs kesınlıkle deger dusmeden gebe kalma demiş..:44:Benım degerım 614 sızden daha yuksek insallah düşer

Zeynep içimi rahatlattın yahuu sagol valla :34: ben arastırmadım henuz gecen gun hamılelıkle ılgılı forumda okudum hashımoto antı tpo idi konu yazan kısının arkadasının 8.haftasında kalp durmus kurtaj olmus antı tpo yuksekmıs doktor ona baglamıs kesınlıkle deger dusmeden gebe kalma demiş..:44:Benım degerım 614 sızden daha yuksek insallah düşer

canım biraz umut olduysam ne mutlu bana... ben baya okudum haşimatonun engel olmadığını önemli olanın tırodı 2 nın altında tutmak olduğunu soyluyorlar. benim 15 gün sonra kontrolüm var ilaçların etkisini o zaman anlayacağız. ama doktorum bana bun ay korunmam gerektiğini söyledi. sanırım tsh değerimi düşürmek için bekliyoruz. tsh değerin kaç?

canım biraz umut olduysam ne mutlu bana... ben baya okudum haşimatonun engel olmadığını önemli olanın tırodı 2 nın altında tutmak olduğunu soyluyorlar. benim 15 gün sonra kontrolüm var ilaçların etkisini o zaman anlayacağız. ama doktorum bana bun ay korunmam gerektiğini söyledi. sanırım tsh değerimi düşürmek için bekliyoruz. tsh değerin kaç?

Gunaydinn :) esimin ailesi vardi yogundum baya yazamadim nasilsin iyimisin tatlim..Universite hastanesine gittim endokrin bolumune ve tsh 2.18 e dusmus anti tpo 235 olmus. 1haftador 75mg aliyodum 3.47 den 2.18 e dusmus 3 ayda bir kontrole gel dedi stres yapma dedi gebe kalirsin dedi hatta ben prolaktin degerimi de sordum saglikcimisin dedi bu kadar sikinti yapma her degeri dusunme dedi yani gebe kalabilirmisim ama ne zaman bilmiyoruz tsh duzeldi gorunuyo kontrole gidicem 3 ay sonra hayirlsi olsun:3:

Baktır canım ınsallah düşmüştür..Sen nerdesin endokrın bölümüde olmuyor her hastanede tatlım :(

evet olmuyor. Eşimin görevinden dolayı ığdırda kalıyoruz. burada ayda bir kere dahiliye doktoruna gidiyorum.

Gunaydin canim bende diyarbakirda bi ilcedeyim es durumundan dolayi zeynep e yazdim demin yukardadir universite hastanesine gittim imkan olursa sen de git daha iyi ilgileniyolar zaten tsh olup gebelik iateyen olursa endokrin bakmaliymis

evet olmuyor. Eşimin görevinden dolayı ığdırda kalıyoruz. burada ayda bir kere dahiliye doktoruna gidiyorum.

Gunaydin bende diyarbakirda bi ilcedeyim es durumundan dolayi zeynep e yazdim demin yukardadir universite hastanesine gittim imkan olursa sen de git daha iyi ilgileniyolar zaten tsh olup gebelik iateyen olursa endokrin bakmaliymis

Arkadaslar bugun test yatirdim prolaktin 0,29 tsh da 3,75 cikti. Prolatinim 49 tsh im 7 kusurdu gecen ay. 1 aylik ilac kullanmanin sonucu

değerler düşüyor da denge de tutmak biraz sıkıntılı :) benim tsh 1,1 e düştü bikaç ay önce iki ay sonra 9 a çıktı tekrar. ilacın dozunu çok iyi ayarlamak gerek. yüksek doz ilaç normale dönen değerleri yükseltebiliyor. hepimize geçmiş olsun. Rabbim şu gecenin hatrına kucaklarımızı doldurur biran önce inşallah.

Canim gelismelerden haberdar et bizleri hayirli haberle bekliyoruz

Canimm iyi aksamlar, henuz haber yok dun regl olmam gerekiyordu olmadim bugunde olmadim..persembe gunu ve bu sabah idrar testi yaptim gebelik testi iste ondan negatif tek cizgi yarin kan testi icin doktora gidicem reglim hic sasmazdi bebekte gorunmuyo noluyo anlamadim:(((
Uykuya hayallerle daliyorum ruyamda hep bebek goruyorum bi yandan deli gibi isteyip bi yandan hayirlisi diyorum Allah gonlumuze gore versin psiko falan kalmadi zeynep sen ne durumdasin yarin insallah hayirli haber veririm dualarimizi esirgemeyelim :54::16:

Tiroid icin bende aynı ilacı kullanıyorum sabah ac karnına 1 tane. Ama prolaktin icin parlodel kullanıyorum. Zaten prolaktin icin bu iki ilaç varmis sadece istersen internetten araştır daha sonra baska bir doktora daha git. Çunku dostinex icin gebelik düşünenler kullanmasın diye yazıyor. Ama onunla hamile kalanlar varmis. Parlodel icinde cok yan etkisi var yazıyor ama gece yatmadan önce icersen sorun olmuyor. Ben yan etki yasamadım. Doktorun neden bu kadar umutsuz konuştu ki? Ben o kadar cok doktor gezdim ki hiç biri umutsuz konuşmadı ben hep umutsuzluk aradım çünkü internette tiroid ve prolaktin icin bi ton umutsuz yazı vardı. Umudunu kaybetme bizde mutlaka hamile kalacağız

Arkadaslar bugun test yatirdim prolaktin 0,29 tsh da 3,75 cikti. Prolatinim 49 tsh im 7 kusurdu gecen ay. 1 aylik ilac kullanmanin sonucu

merhaba canım hangi ilacı kullanıyosun prolaktin için, benimde prolaktinim yüksek çıktı bundan iki ay önce parlodel kullandım çok fazla yan etki yaptı kusma bulantı tansiyonum 5 lere düştü, gece yatmadan önce içiyodum 23.00 sularında sabah saat 5-6 gibi uyanıyodum tansiyonum 5 çıkıyodu büyüğü, yani gecede içsem sabahta içsem farketmiyodu, neyse ben yinede kullandım 10-15 gün kadar sonra bıraktım bu ay baktırdım daha da çıkmış, 31 ken 46 olmuş şimdi ise dostinekse başladım bakalım fayda görcekmiyim, prolaktin 100ü geçince sıkıntı diyo doktorum seninki biraz fazla dedi, oda ilaçla bu ay düşer dedi bakalım...
Allah yardımcımız olsun

merhaba canım hangi ilacı kullanıyosun prolaktin için, benimde prolaktinim yüksek çıktı bundan iki ay önce parlodel kullandım çok fazla yan etki yaptı kusma bulantı tansiyonum 5 lere düştü, gece yatmadan önce içiyodum 23.00 sularında sabah saat 5-6 gibi uyanıyodum tansiyonum 5 çıkıyodu büyüğü, yani gecede içsem sabahta içsem farketmiyodu, neyse ben yinede kullandım 10-15 gün kadar sonra bıraktım bu ay baktırdım daha da çıkmış, 31 ken 46 olmuş şimdi ise dostinekse başladım bakalım fayda görcekmiyim, prolaktin 100ü geçince sıkıntı diyo doktorum seninki biraz fazla dedi, oda ilaçla bu ay düşer dedi bakalım...
Allah yardımcımız olsun

Canim ben 8 li dostinex kullandim bana olumsuz bir etkisi olmadi. Degerim 49 du simdi 1"in altinda. Allah yardimcimiz olsun insallah.

Back