- Konu Sahibi zeynepzeynep1234
-
Prolaktin yuksekligim ve hasimato troidim var. Bu durumda drlar hamileligin riskli oldugunj soyluyorlar,benzer durumda olanlar var mi?
Benimde aynı sorunum var hatta daha dün endokrin ve kadın dogum doktoruna gittim ikiside ilaçlarımı kullandığım sürece sorun olmadıgını söyledi üstüne benim 4mm çapında mikroadenom um var simdi klomen kullanıyorum yumurtalarım büyüdükten sonra catlatma iğnemi olacağım. Kısacası umutsuzluğa kapılma her seyin çaresi var.
Çok geçmiş olsun umarın sende sağlığına bir an evvel kavuşursun. peki se, korunuyor musun dr bana bu süreçte hamileliğin riskli olduğunu ve değerlerim düşene kadar beklemem gerektiğini söyledi, senin dr'un ne diyor?
Hangi ilaclari kullandin ve kullaniyorsun canim sen ben euthyrox 50 mg kullaniorm ayni zamanda prolaktin icin dostinex kullaniyorum
Hangi ilaclari kullandin ve kullaniyorsun canim sen ben euthyrox 50 mg kullaniorm ayni zamanda prolaktin icin dostinex kullaniyorum
☺️☺️evet gercekten baya umutsuz konustu. Hatta iyi ki bu sekilde hamile kalmadigimi bu sekilde bir hamileligin dusukle sonuclanabilecegini soyledi. Simdi anti tpo degrim ve tiroidim dusene kadar korunmami soyledi. Bakalim insallah hakkimizdan hayrlisi olur.
Belki de tablo itibariyle bu sekilde konusmustur. 1 ay sonra kontrolum var degerlerim normale donerse umutlu konusur belki:)
Canım zaten degerlerin düşmeden hamile kalamazsın bu iki hormonun en kötü tarafı bu iste. Eğer bi gun hamile kalırsak tiroid ilacını asla bırakmamız gerekiyor dusukle sonuçlanmasın diye. Ayrıca stres yapmamamız gerekiyor stres degerlerimizi tavan yaptırıyor ama ilaçlar gercekten cok etkili bence çünkü o kadar stresli ortamda çalışıyorum ki üstüne bide her ay gördüğüm kırmızılar ama bu ay hiç düşünmeyeceğim. Sen ne zaman başladın ilaçlara?
Degerlerimiz neredeyse aynı. Benim ilk öğrendiğim zaman ki gibi ama 1 ay sonra emin ol ki degerlerin sınır degerlerin icinde olacak. Umutsuz olma ve reglinin 3. Gunu mutlaka doktora git en net sonucu o gun öğrenirsin.
Canim sana da gecmis olsun. Allah hakkimizdan hayirlisini versin insallah.malesef bende troidciyim .... nurtopu gibi birde nodülüm var bende 50 mg kullanıyorum.....
malesef bende troidciyim .... nurtopu gibi birde nodülüm var bende 50 mg kullanıyorum.....
malesef bende troidciyim .... nurtopu gibi birde nodülüm var bende 50 mg kullanıyorum.....
Benimde troidim war haşimatoluyum 1senedir dusurmeye clsyruz lewotiron 150mlg kulaniyorum gebe kalablmemiz icin tsh 2de olmalı antikorlar gebe kaktmayı onluyr troid ck hasas asla strese snre gelemiyor benimki genetikmis kronik yani suan 5e dusurduk bikac ay icnde ins duzelr bldklerm bunlar prolaktn ilacnida troid ilacnida brakma bnim br arkmde gogsunde sut gelnce ilac kulandi duzeldi we hamile kaldi smdi 8aylik bebegi dogdu :) bu gbi hastaliklar braz sabır istyr benim umudum yk cunku esmde oligozospermia hastlgi war keci bynuzu ile 106.bindn 5milyona yukseltik sabir sadce rabm kmsenin kucgni bos brakmasn once saglik g.olsun arkadasm
Cok gecmis olsun canim sana da, ilac kullanmana ragmen stres nedeni ile mi degerlerin dusmuyor, ben daha 2 haftadir bu hastaligimi ogrendigim icin ne kadar zamada degerlerimin dusecegini merak ediorm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?