Prolaktin yüksekliği lütfen yardım 😔😔

Tesla58

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2019
630
466
28
Arkadaşlar merhaba yaklaşık bir yıldır bebek istiyoruz Mart'ta kimyasal geçirdim cumartesi günü kontrole gittim prolaktin değerim 35 olmuş yükselmiş doktor dostinex yazdı haftada iki kez adetinin ikinci günü gel ilaç tedavisi yapalım dedi çok korkuyorum böyle olan var mı

Benimde prolaktin değerim yüksekti hatta 56 civarı bişeydi bende Dostinex kullanmıştım bir aylık bir süreçti sonrasında epey düşmüştü normale dönmüştü. Zaten stres kaynaklı bir hormon o yüzden elinizden geldiğince stres yapmamaya çalışın

Merhaba, benimde prolaktin değerim 36 ve hiç gebelik deneyimim olmadı. Bende aynı ilacı kullanıyorum bu 2. Haftam. İlk hafta 1 tane kullandim ilaç etkisini 1 gün sonra göstermeye başladı ve inanılmaz baş dönmesi, yorgunluk, uyku yaptı. Sonrasında doktorla konuştuğumda haftada iki kez yarım yarım almamı söyledi ilacı. Bencede stresle alakalı bu hormonun yükselmesi ve sanırım yumurtlamayı da engellediği için yükselmesi durumunda gebe kalmak zorlaşıyor. Doktorumuz, bu ilacı kullanırken korunmamı tavsiye etti olur da hamile kalırsam bebeğin sağlığı ile ilgili. Bende adetin 10. Günü doktor kontrolüne gidip yumurta sayımı yapacağız. Vitaminde kullanıyorum yumurtalarımın güçlenmesi için, umarım her şey istediğimiz gibi olur

Merhaba kızlar, ben de üç yıldır yılda bir kez adet gecikmesiyle anladığım prolaktin yüksekliği sorunum var. Şubat ayında değerim 72 çıkmıştı.Hipofiz mr çektirdim ancak bir sıkıntı yok dendi. Pazartesi perşembe yarım olmak üzere 2 ay dostinex kullandım. İlaç her seferinde bende ağlama krizlerine yol açıyor. Sebepsiz yere ve istemediğim halde ağlıyorum kendimi durduramıyorum ancak ilacı kullanınca değerlerim düşüyor. Ben de stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama sürekli oluyorsa MR çekinmek faydalı olabilir.

Teşekkür ederim dün gece aldım etkisini bugün gösterdi galiba saf saf dolanıyorum evde

Amiiinnn inşallah beni de adetin ikinci gününe çağırdı ilaç tedavisi yapacağız dedi olmazsa aşılama dedi öyle deyince bir tuhaf oldum açıkçası

Olabilir valla dün gece yan etkilerini okudum baya var maşallah bana da uyku yaptı bişey bogazimda takıldı kaldı sanki bir de şey.oldu yutunca sol kasığımda ara ara ağrı oldu sende de oluyor mu

Bende öyle bir etkisi olmadı ama bazı geceler deli gibi baş ağrısı ve söylediğim gibi ağlama krizleri oluyordu. Hafif bir ilaç değil zaten prospektüsünde de bir sürü yan etkiden bahsediyor ama kullanmadan da olmuyor bu yıl doktoruma yan etkilerden bahsettiğimde bana başka bir ilaç yazdı ama o ilaç uzun zamandır piyasada yokmuş yani dostinexe mecburuz maalesef inşallah strese bağlıdır ve tekrarlamaz benimki gibi

Merhaba arkadaşlar..
Ben 9 yıllık evliyim çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var..
3. Tedavi öncesi prolaktin hormonunu yükselmiş onu düzene sokmamiz lazım sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız dedi doktor.. prolaktinim düştü ve ben normal yolla
hamile kaldım.. 64 den 5 e düştü .. 5 ay boyunca haftada 1 yarım tablet kullandım..
Gebeliği öğrendiğim hafta ilacı bıraktım..
Malesef 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Doktorum ilaçla ilgisi olmadığını ve sağlıksız embriyo denk geldiği için vücudumuzun attığını söyledi...

Yaaaa çok üzüldüm inşallah yeniden hamile kalırsınız eşinizde bir sorun var miydi

Yaaaa çok üzüldüm inşallah yeniden hamile kalırsınız eşinizde bir sorun var miydi

Hayır canım eşim de hiç bir sorun yok... sperm testi de normal dna hasar testi de normal cıktı.. bendeki problemde bir tüpüm alındı tek tüpüm var.. ve ameliyat sonrasında stresten prolaktin hormonum yükselmiş..
Ilaci kullanınca 5 ayda hamile kaldım ama malesef nasip değilmiş.. Hayırlısı olsun inşallah hakkımızda...

Amiiiinnn inşallah zorlu bir süreçmis gerçekten benim adetim hep düzenliydi hemen olur sanmıştım ama olmadı

Amiiinnn inşallah beni de adetin ikinci gününe çağırdı ilaç tedavisi yapacağız dedi olmazsa aşılama dedi öyle deyince bir tuhaf oldum açıkçası
Banada çok benzer şeyler söyledi maalesef 28 yaşındayım ve amh değerimde 1.5 6 ay denersin olmadı başka bir çare düşünürsün dedi. Bunu ilk dediğinde bende inanılmaz kötü oldum hiç adet gecikmem olmadı her şey çok normaldi. Sadece geçen sene ilk evlendiğimizde doğum kontrol hapı kullanmak gibi bir hata yaptım. Koltuk altımda kocaman bir beze çıktı bana yaramadı doğum kontrol ve gögüslerimde kistler var şuan şüpheli değilmiş belki de prolaktin yüksekliği ile alakalıdır bilemiyorum. Şuan ilacı kullanıp, ovülasyon dönemine dikkat ederek korunmak sonrasında da değer düştüğünde denemekten başka çaremiz yok Hakkımızda hayırlısı olsun, ben bu ilaç bittikten sonra kontrole gidip doktorumu değiştireceğim ama çok sert ve direk başka tedaviye yönlendiren bir tavrı var. En azından başka bir yere daha gidip zamanın yok derse artık kabul edebilirim ama şuan için hiç moralimi bozmak istemiyorum. Hayırlısı olsun hepimiz için

Aynen moral bozmamak elde değil ama eğer böyle bir tavrı varsa değiştir hemen benim değerlerim normal sadece bu birazcık yüksek geldi ama eşim varikoselden ameliyat oldu o düşünduruyor beni hayırlı bayramlar bu arada

İnşallah en kısa zamanda istediğimiz sonucu hayırlısıyla alırız sizinde bayramınız kutlu olsun iyi bayramlarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…