Prolaktin ve tsh, gebe miyim?

Mdevin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2018
13
6
86
Herkese merhaba, 2 senedir gebelik istiyoruz ancak sonuç alamadık. Eşimde bende birbirimizden ayrı zamanlarda doktora gittik. Başlarda süreci doğru yönetemedik. Yanlış çıkan test sonuçları, belki yanlış yönlendirmeler belki de bizim ihmallerimiz sonucunda bu zamana kadar geldik. Yakın zamanda artık bu işi ciddiyetle ele aldık ve iyi bi doktorla (içimize sinen, açıklamaları ve yönlendirmeleriyle bizi rahatlatan) çözmeye karar verdik. Her neyse tsh ve Prolaktin sorunumuz var. Eşimin de önceki verdiği testleri doktor sağlıklı bulmadı, o da yeniden test verecek o konuya henüz giremiyorum o yüzden. Trioid için daha önce de ilaç kullandım ama bi hata yapıp değerim düşünce kendi kendime bıraktım. Şuan yeniden ilaç kullanıyorum 1 aydır. Aynı şekilde Prolaktin 160 larda çıktı ve doktorum mr istedi. İlaçsız çekildim sanırım ilaçlı olması gerekiyormuş. Raporda çok şükür herşey normaldi ama hipofiz bezinde 8 mm büyüme görüldü yazıyordu Henüz sonucu gösteremedim bayram araya girdi. Prolaktin içinde bu sitede de adını çokça duyduğum bir ilaç kullanıyorum hafta da iki gün. Aynı zamanda, bir ay önce Hsg çekildi. Bir tüpümün kapalı olduğunu söyledi doktorum ama bunun gebelik şansını düşürmediğini de söyledi. Sitede tam tersi şeyler okudum. Ameliyatlı açılması gerektiği vs. Ama doktorum şansın tek tüpte de iki tüpte de aynı dedi bilmiyorum. Şuan tüm bu olanların üzerine ilk adetimi görmeyi bekliyorum beklenen adet tarihim 6 Nisandı ama henüz kanama olmadı. Sadece 6 Nisan sabahı çok afedersiniz akıntı içinde kan gördüm. Bi önceki gece birliktelik yaşamıştık, ondan kaynaklı mı adet mi emin olamamıştım. Ama kanama hala gerçekleşmedi. Sizlere sormak istediğim Prolaktin ve tsh soruunu yaşayanlar, özellikle Prolaktin beni endişelendiriyor. Ameliyat vs gerektirebiliyormuş. İlaç etkisini ne kadar sürede gösteriyor? Şuanki adet gecikmesi gebelik olabilir mi? Arada adet olacak gibi ağrılarım da oluyor. Kafam çok karışık. İçimi dökmüş oldum sorudan çok ama bu yollardan geçmiş yada halihazırda geçmekte olan varsa içime su serpecek bi yorum duymaya çok ihtiyacım var :)
buraya kadar okuduysanız çook teşekkür ederimmm.
 
Merhaba şuan 28 yaşındayım. 18 yaşından beri prolaktinim hep 50-75 civarı seyretti. Dostinex kullanırdım birkaç ay sonra reglim düzene girerdi ilacı bırakırdım bi 6 ay idare eder geri düzenim bozulurdu. Sizin değeriniz 100ün üzerinde çıktığı için doktorunuz hipofiz bezinde iyi huylu kitle olup olmadığını anlamak amacıyla ilaçlı mr istemiş. 8mm büyüme demişsiniz ama çok anlamlandıramadım. Yani kitleden bahsedilmemiş anladığım kadarıyla. Ama büyüme durumu da prolaktini doğrudan etkiliyor mu bir fikrim yok açıkcası.

Dostinex’in genelde toparlama süresi düzenli kullanımla birkaç aydır diye biliyorum ben. Beklenen adet tarihinde lekelenme olmuş olması yine de şüpheli. Eğer eşinizle beklenen adet tarihinden yaklaşık 14-15 gün önce korunmasız ilişkiye girdiyseniz yumurtlama ve akabinde döllenme gerçekleşmiş olabilir. Bu yüzden bence, gecikmenin 5.günü gibi bir idrar testi yapın derim. Gebelik durumunuz net bir şekilde sonuçlanana kadar dostinexi kesmenizi öneririm. Yani hiç değilse bir hafta Pazartesi-Perşembeyi atlayabilirsiniz. Size bir sakıncası olmaz ama bebek varsa zararı olabilir. Doktorunuzla iletişime geçip mr ı mutlaka yorumlatın.

Sağlıklı günler dilerim.
 
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. MR sonucunda diğer herşey normal sadece büyüme vardı. Adenom vs. Yazmıyordu. Bu sabah gebelik testi yaptım (erken gebelik değildi) negatif çıktı. Ağrılarım da var birkaç gün daha olmazsam tekrarlayım o zaman. Dostinexin sonunu dün içtim bir aylık vermişti doktor adetin 2. Günü tekrar kan verecektim ve ona göre devam edecektik ama adet olmadım o yüzden kan vermeye de gidemiyorum. Bakalım dediğiniz gibi birkaç gün sonra hala adet başlamazsa test yapayım.
 
Birde benim adetim de hiç düzensizlik olmadı 26 günde regl olurum genelde (evlenmeden önce 28di sadece 2 gün kısaldı) şimdi gecikti acaba ilaçtan benim döngüm de uzadı mı?
 
Birde benim adetim de hiç düzensizlik olmadı 26 günde regl olurum genelde (evlenmeden önce 28di sadece 2 gün kısaldı) şimdi gecikti acaba ilaçtan benim döngüm de uzadı mı?

Olabilir. Sonuçta ilaç dışardan hormon yüklüyor vücuda. Almaya başladığınız tarihe bağlı olarak döngü başlangıç gününüz değişmiş olabilir veya vücut uyum sağlamaya çalışıyor olabilir. Dediğim gibi bazen gecikmenin 10.gününde de pozitif gören var. Biz her ne kadar ortalama adet döngümüze göre yumurtlama tarihi hesaplıyorsak da, tam tarih bilemediğimiz için yumurtlama, döllenme ve bebeğin rahme tutunması aşamalarına bağlı olarak negatif/pozitif sonuç değişebiliyor. Randevunuza denk geliyorsa daha iyi kanda beta da bakmak ister doktorunuz belki.
 
Adetim başladı akşam üzeri, nasip diyelim diğer aylara artık.
 
Merhaba arkadaşlar hipofiz edonomu olup büyüme hormonu tahliline bakılan varmi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…