• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Prolaktin ve testere dişli aslan pençesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Cankiriklarim

İki prens annesi 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
4.217
5.571
158
32
kızlar selam gecen ocaktan beri zaman zaman prolaktinimi ölctürdüğümde dalgalanmalar yaşıyorum. 64le başladı ilaçla 1e düştü bıraktım 35e cıktı tekrar kullandım tekrar 0a düştü sonra bırakıp ölctürdüm 35 cıktı yani sürekli inip çıkıyor. Şuan tekrar 53e cıkmıs. Bıktım ilac kullanmaktan testeredişli aslanpençesi düşürüyor diyorlar ama ben bunu da 1 ay düşürse diğer ay cıkıcak diye sürekli kullanmayı düsünüyorum acaba bu cayı nekadar zaman kullandınız? 1 ayı gecerse sokıntı olur mu? Ne kadar ara vermeli? Bir de agnucaston hakkında bilgisi olan var mı

Bende ayni sorunlari yasadim ilk olcturdum 63 cikti. İlac kullandim 1 e dustu. İlac bitti 1 ay onemsemedim sonraki ay aslanpencesi ictim bir ay sabah aksam. Aslanpencesi icmeme ragmen 53 cikti. Yine ilac kullandim su an kac bilmiyorum

Bende ayni sorunlari yasadim ilk olcturdum 63 cikti. İlac kullandim 1 e dustu. İlac bitti 1 ay onemsemedim sonraki ay aslanpencesi ictim bir ay sabah aksam. Aslanpencesi icmeme ragmen 53 cikti. Yine ilac kullandim su an kac bilmiyorum
Napıcaz doktora sordun mu? Cocuga engel oluyor hamile kalana kadar mu icmeli

Benim doktor 53 u cok onemsemedi 100 un ustune cikmadigi müddetçe sorun yok dedi. Ama ben yine de ilac istemistim

meraba kizlar benimde yuksek hep prolaktin pcosta var kesinlikle uzum incir maden suyu yiyip icmeyin yukseltiyo cunki ogun aktara sordum nekadar kullanayim aslanpencesiyle civan percemini diye 3 ay kullan dedi civan perceminin ekstratini verdi daha etkili olur ekstrat dedi yillardir ara ara kullanirim bu bitkileri yuksek oldugunda bebisimde olmamisti

Bende hayıt tohumu duydum. Bende şuan aslan pençesi içiyorum. Düzenli kullanmak gerek 3 ay. O an düşüyor sonra çıkıyor. Pko dan kaynaklı olabilir demişti doktorum ondan pkoya çözüm bulmak gerek. Mesela soğan suyu. Prolaktin yuksekken hamile kalmak ıyi degil düşük olabiliyo. Ben bilmeden kalmistim düşük olmuştu.cunku prolaktin kalitesiz yumurtlama yapıyor. Ya da yumurtayi çatlamıyor.

kızlar konuyu görünce yazmadan geçemedim..prolaktin cok kafaya takmaya strese bagli bir hormon ve kesinlikle tek basına gebelige engel degil...ben hormon testi yaptirdigimda 38 cıkmıstı ve ayni zamanda hamileydim..hamile kalmadan önce de bu civardaydı ilac kullanmadim..kafanizi rahat tutun derim Allah izin verince hersey mümkün.

kızlar konuyu görünce yazmadan geçemedim..prolaktin cok kafaya takmaya strese bagli bir hormon ve kesinlikle tek basına gebelige engel degil...ben hormon testi yaptirdigimda 38 cıkmıstı ve ayni zamanda hamileydim..hamile kalmadan önce de bu civardaydı ilac kullanmadim..kafanizi rahat tutun derim Allah izin verince hersey mümkün.
38 ile hamile kaldığında gebeliğinde ilaç kullandın mi nasil gecti hamileliğin

38 ile hamile kaldığında gebeliğinde ilaç kullandın mi nasil gecti hamileliğin
hayir sadece 2 hafta progestan kullandim sadece ki onun da prolaktinle ilgisi yok. :nazar:hamile kalmadan 4 ay once de prolaktinim 38 civari cikti doktor Amh testi yapti yumurta rezervlerine bakti..normal cıktı..prolaktini hic kafana takma ilaca gerek yok diye yolladı..dedigim gibi diger hormonlari, yumurta rezervlerini falan kontrol edin her sey normalsa prolaktin tek basina engel degil hatta hic degil. Bu konuyu kafaniza takıp psikolojik engel olusturmayin..Allah isteyen herkese nasip eder insallah:dua:

hayir sadece 2 hafta progestan kullandim sadece ki onun da prolaktinle ilgisi yok. :nazar:hamile kalmadan 4 ay once de prolaktinim 38 civari cikti doktor Amh testi yapti yumurta rezervlerine bakti..normal cıktı..prolaktini hic kafana takma ilaca gerek yok diye yolladı..dedigim gibi diger hormonlari, yumurta rezervlerini falan kontrol edin her sey normalsa prolaktin tek basina engel degil hatta hic degil. Bu konuyu kafaniza takıp psikolojik engel olusturmayin..Allah isteyen herkese nasip eder insallah:dua:
Amh testi Ne? Vajinal ultrasyonla bakıldı bana her şey yolunda dedi doktor. Yumurta rezervlerim için bir şey demedi.

Amh testi Ne? Vajinal ultrasyonla bakıldı bana her şey yolunda dedi doktor. Yumurta rezervlerim için bir şey demedi.
Amh kanda bakılan bir test..yumurta rezervlerine bakiyor yane bir nevi kısırlık vs testi gibi ama kesin sonuc veriyor.Alttan muayenede bana da bakıldı sol tarafımda kistim var. Simdilik bi sorun olusturmadi. Doktorun daha iyi bilir cnm ben sadece prolaktin konusunda yorum yapmak istedim.

yazan arkadaş gibi bende yazmadan geçemedim emin olun prolaktin çok basit bir durum ve hamileliğe engel değil yinede önlemini alın dostinex ilacınızı bitirdiğiniz de kontrole gidin mutlaka devam edilmesi gerekebilir 1 ay kullanıp bırakırsanız düzelmez birde eğer dalgalanmalar oluyorsa ilaçlı beyin mr isteyin doktorunuz dan çünki beyinde bulunan ufacık bir iyi huylu tümör dalgalanmasına sebep oluyor

yazan arkadaş gibi bende yazmadan geçemedim emin olun prolaktin çok basit bir durum ve hamileliğe engel değil yinede önlemini alın dostinex ilacınızı bitirdiğiniz de kontrole gidin mutlaka devam edilmesi gerekebilir 1 ay kullanıp bırakırsanız düzelmez birde eğer dalgalanmalar oluyorsa ilaçlı beyin mr isteyin doktorunuz dan çünki beyinde bulunan ufacık bir iyi huylu tümör dalgalanmasına sebep oluyor
Ben hamile kalana kadar kullanmayı düşünüyorum ocak gibi tüpbebek düşünüyoruz acaba o zamana kadar kullansam mı

Sizinkide bişey mi ben ölçtürdüm direk 1400 çıkti ve sonuç beyin cerrahında bitti iki kere ameliyat oldum..prolaktin hormonunu hafife almayın doğurganlikla direkt alakali bir hormon... İbrahim saraçoğlu aslan pencesini önerdi düşürmek için... Ve incir yenmeyecekmiş yükseltiyormuş..

Benim de 40 falandi kizlar ilacı bırakınca sonra yine yükseldi ama 2 ay hayit 1 ay salan pençesi ve hayit içtim sonra hamile kaldım çok şükür Allah nasip etti yani bunlar aracı endişe yapmayın göğsünden süt geldiği halde hamile kalan biliyorum düşünün prolaktini ne kadar yuksek

Sizinkide bişey mi ben ölçtürdüm direk 1400 çıkti ve sonuç beyin cerrahında bitti iki kere ameliyat oldum..prolaktin hormonunu hafife almayın doğurganlikla direkt alakali bir hormon... İbrahim saraçoğlu aslan pencesini önerdi düşürmek için... Ve incir yenmeyecekmiş yükseltiyormuş..
ooo arkadasim fena cikmis seninki incir uzum havuc maden suyu bunlar yenmiycek prolaktin yuksek olunca

sizinki o zaman muhtemelen tümör vardır doğru mu bende de aynısı çıktı hipofiz bezi tümörü ama küçük bir boyutu ameliyata gerek olmadığını söylediler

Back