• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

prolaktin ve aşılama

aysegulsirma85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
7
0
36
İstanbul
merhaba ben 7 senedir prolaktinle uğraşıyorum ilk olarak beyin mr yaptırdım eşimin sperm tahlilleri ve hsg testi yaptırdım çok şükür bişey çıkmadı dostinex diye bir hap kullanıyorum düşüyor hapı içmeyince yükseliyor 1 hafta önce tahlil yaptırdım 68 çıktı 3,5 senelik evliyim bebek istiyoruz öteki tahlillerim ise

Östradiol-32
Fsh-4,51
lh-5,85
Tsh-1,88
Prolaktin ise-68.66

şimdi doktorum aşılama önerdi sizce prolaktin yüksekken aşılama tutarmı nolur bana yardımcı olun...:41:

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. bende de prl yüksekliği var.çocuk düşündüğümüz ve gebelik gerçekleşmediği için 4. ayımda kontrol amaçlı dr a gittiğimde öğrendim.ama ilk ölçtürdüğümde referans aralıkları farklıydı.105-495 arasında olması gerekirken bnmki 655ti.dostinex kullandım 2 ye düştü 1 ayda.ilacı bıraktım. ama diğer ay yarım yarım kullandım. 17 oldu. yani hemen hemen her ay ölçtürdüm.ilacı kulanmadığım ay biraz daha yükseliyodu.bende dr a gitmeden kafama göre bazen kullandım bazen kullanmadım.10 ay oldu hala gebelik yok.sitede çok araştırdım çok okudum. prolaktinin gebeliği engellediğiyazıyor fakat çoğu kişi hapı kullanırken yada prl düştğkten sonra hamile kalmışlar.allah başka dert vermesin.isenin süren biraz daha uzun olduğu için dr aşılama önermiş olabilir. allah yardımcın hakkında hayırlısı olsun.

kızlar ben de prolaktin sorunu olanlardanım
çok dengesiz çıkıyordu
üst sınr 30 iken 126 çıktığı bile oldu
dostinexe başladım, 2buçuk tane kullandıktan sonra bıraktım (bayıldım ve dostinex yaptı zannettim alakası yokmuş demir eksikliğiymiş)
onu bırakınca prolaktin yükselmesin diye doktorumun daha önce yazdığı hayıt tohumu hapı olan agnucastona başladım
dostinexle düşen prolaktinin yükselmesini agnucaston engelledi ve o ay hamile kaldım şükürler olsun
şimdi 11. haftadayım ve şimdilik herşey yolunda :nazar::nazar:
prolaktinini düşürmeden aşlama yaptırmanı tavsiye etmem
döllenme olsa bile prl yüksekliği yüzünden tutunma sorunu yaşayabilirsiniz

canım ben 3,5 senelik evliyim ya doktora gittim adetin 5. günü bana klomen tablet verdi günde 1 tane 5 gün kullanıcam ondan sonra nolucak bilmiyorum ama bu prolaktin sorunundan çok sıkıldım gerçekten sizce bu prolaktin olduğu halde klomen ve çatlatma iğnesi işe yararmı bide ben o ilacın yanında dostinexde kullanıyorum stres hormonu ama zaten stressiz bi yaşam varmıdır sizce stresden nasıl kurtulurum

Back