• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PROLAKTİN (Süt Hormonu)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar,
Prolaktin testimin sonucu 31,07 çıktı.
Sizce bu hamileliğe engel midir?
Merhaba benimde prolaktinim 49 cıktı. Malesef hamileliğe engel. Doktor ilaç vermiş olması gerekiyor. Dostinex kullanıyırum ben. Benim süt hormonum fazla estrodoil düşük çıktı. Hayıt tohumu hormonu dengeliyormuş 3 gündür içiyorum. Bu arada catlama günümde calısmalara devam. Bu ay hiç umudum olmadıgından kocamın yanına yaklasmıyorum bile :)) catlama gününde denerim bir kere. Doktor bir ay sonra gel tekrar bakacaz hormonlarına dedi

Merhaba benimde prolaktinim 49 cıktı. Malesef hamileliğe engel. Doktor ilaç vermiş olması gerekiyor. Dostinex kullanıyırum ben. Benim süt hormonum fazla estrodoil düşük çıktı. Hayıt tohumu hormonu dengeliyormuş 3 gündür içiyorum. Bu arada catlama günümde calısmalara devam. Bu ay hiç umudum olmadıgından kocamın yanına yaklasmıyorum bile :)) catlama gününde denerim bir kere. Doktor bir ay sonra gel tekrar bakacaz hormonlarına dedi
Benim bir de adetimin 23. günü prog

Doktor bir de benden adetimin 23. günü progesteron testi istedi onu bekliyorum şimdi, onu da yaptırıp sonuçlarımla gidicem bakalım bana da ilaç verecek mi.
Ne kadar kullanmanız gerekiyormuş peki?

1 ay kullan dedi. Ama arastırdıgım kadarıyla eger baska problem yoksa prolaktin düşünce hamile kalan çok. Hayıt tohumu yada aslan pencesi otu bunları arastırabilirsin. Umarım bizde bebeklerimize kavusuruz.

Hormon ilacı kullanırken gebelik çalışması yapılmaz. Doktorun mu söyledi bunu sana.

Merhabalar,
Prolaktin testimin sonucu 31,07 çıktı.
Sizce bu hamileliğe engel midir?
Çok yüksek değil senin gebeliğe engel olmaz. Ama yine de düşürmekte fayda var. Hormon dengeleyici şeyler kullan. Hayıt suyu ve Aslan pençesi çayı bire bir bunun için.

Çok yüksek değil senin gebeliğe engel olmaz. Ama yine de düşürmekte fayda var. Hormon dengeleyici şeyler kullan. Hayıt suyu ve Aslan pençesi çayı bire bir bunun için.

1 senedir deniyoruz eşimin spermiyogramı normal, benim de daha önce yumurta takibi yapıldı bi sonuç alamadık yine. En son başka bi jinekoloğa gittim o da benden LH FSH TSH, rahim filmi, prolaktin ve progesteron testi istedi, filmi çektirdim tüplerim açık diğer hormonlar normal çıktı, bi prolaktik referans aralığı 2-25 benim 31 çıktı, bir de progesteron var onu da bu cuma yaptırıcam, inşallah o da normal çıkar

1 senedir deniyoruz eşimin spermiyogramı normal, benim de daha önce yumurta takibi yapıldı bi sonuç alamadık yine. En son başka bi jinekoloğa gittim o da benden LH FSH TSH, rahim filmi, prolaktin ve progesteron testi istedi, filmi çektirdim tüplerim açık diğer hormonlar normal çıktı, bi prolaktik referans aralığı 2-25 benim 31 çıktı, bir de progesteron var onu da bu cuma yaptırıcam, inşallah o da normal çıkar
31 gebeliği engellemez. Stres kaynaklı olabilir.

Bence de 31 yüksek degil. Strese bağlı bir hormon. Ben ilk yaptirdigimda 75 cikmisti. Dostinexle düşürdük. Simdi 29 civari seyrediyor. Doktorum yüksek degil sıkıntı yok dedi. Ama 2 ayda bir ölçtür derim eger gebelik olmazsa.

Arkadaşlar benim de hormonlarim duzensizdi ve testere dişli aslanpençesi çayı içtiğim ay hepsi normale dönmüştü. Lütfen deneyin.

selam canım neden yüksek olduğunu araştırdılar mı? O da önemli. Prolaktin sınırda bile olsa etkiler demişti benim doktorum. Hassas bi hormonmuş kendileri. Ama ilacı kullanırken mutlaka ara ara baktır prolaktinine benim şimdi de olması gerekenden çok aşağı düştü yükselmesini beklemem gerekcek

Yüksek degil sınırda sadece 30 üzeri yüksek sayılıyor sizin stresten falan belki olmuştur 36 çıktı benimde dostinex kullanıyorum ilaç kullanımı gerektirecek bi deger degil ama gebelige engel olmasın yinede kullan hamile kalınca bırakırsın dedi doktorum sen önlemini al yinede kısmet artık

Back